Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tvsc

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt Éden hotel - 2x40 2012.05.11 06:58:00
Itt az újabb kiválasztás a nyakunkon, én speciel kurvára nem tudnék Hiperrel egy fedél alatt élni, így azon munkálkodnék, hogy húzzon a picsába de minél gyorsabban, viszont én nem vagyok Papucs Levente sem, aki vagy nagyon türelmes típus, vagy csak ezzel a taktikával akar bemasírozni a döntőbe, és…..
hogyvolt Éden hotel - 2x19 2012.04.05 06:00:00
Tegnap jött két újnő, az egyik azzal a lendülettel távozott, még a nappali sokat látott párnájára sem tehette le a picsáját, a másik, a hamuszürke bőrű, állandóan félig álmosnak tűnő Petra (tényleg, orvos látta már?) pedig maradt, de a Terrorral és Omárral közösen…..
hogyvolt Éden hotel - 2x18 2012.04.04 06:00:00
Tegnap Alexa fogta a T69.2 által belengetett 850 000 forintot és lelépett a bolondokházából ahová Omár viszont védetten került be, mert egyik agyhalottnak sem tűnt fel egy néger a sok mexikói alkalmazott között. T69.2 ciklámen ruhájára nem volt elég pénz, az alját cakkosra…..
hogyvolt Éden hotel - 2x17 2012.04.03 04:00:00
Újabb hetet nyitunk a Fogadó az agyhalottakhoz történetében, amiből múlt héten úgy távozott Ríkó, ahogy jött, nyom nélkül, és kihajították Muzsikus Kulabát is, akinek azért kellett mennie, mert elvette Hipertől az ő szeretett Fatterját még vagy két hete. Érkezett egy…..
hogyvolt Éden hotel - 2x16 2012.03.30 07:40:00
Na, ma válik el a szar a májtól, kiderül, hogy a Hiper-Elemző féle titkos szövetség megbosszulja-e Fáttert, vagy Hiper annyira perverz, hogy még a rákvörös fejű Elemzőt is képes volt megszopatni. Terrornak nem jósolok hosszú életet a Hotelben, hacsak Alexa segge mögé berongyolva…..
hogyvolt Éden hotel - 2x13 2012.03.27 09:00:00
Múlt héten Pedró és Csíra is távozott, az egyik azért, mert faszszopó szlovák kurvának tartotta Noémit, a másik meg azért, mert nem volt neki párja. Mivel Csíra túl jó fazon ahhoz, hogy csak úgy kibaszni engedjék a hotelből, T69.2 adott neki egy retúrjegyet, amivel majd…..
hogyvolt Éden hotel - 2x11 2012.03.22 09:00:00
Kikericssárga ruhában, a kelleténél nagyobb terpeszben áll a mexikói vártán T69.2, Levente egy szerencsés flótás, mondja, hiszen Csírával és Alexával is együtt aludhatott, nahát, nem is tudtam, hogy van humorérzéke. Ezt át kell élni, mondja Dér Heni a főcímdalban, fogalmad…..
tvsc 2012.03.21 20:18:36
@sixx: Én a jelenről beszéltem csak, eddig csak az Éden 1-nél olvastam Hogyvoltot, meg most az Éden 2-nél. Csak az imént kicsit körbenéztem milyen posztok vannak itt, de nem hozott egyik se lázba engem sem. Amúgy egy fos lenne ez a műsor Hogyvolt nélkül.
hogyvolt Éden hotel - 2x10 2012.03.21 08:30:00
Pedró tegnap azt mondta, Noémi pénzért szop faszt Szlovákiában, és ennek ma következménye lesz, legalábbis a klasszikus BKV Előre-színekben pompázó T69.2 szerint, aki a csajom szerint még mindig a legjobb nő az egész Éden hotelben. A felkonfokra mellesleg az idén sokkal kevesebb…..
tvsc 2012.03.21 12:59:05
@független sorozatfüggő: Noémi anyja a Éden Hotel Facebook oldalán kommentelget Eva Capová néven.
tvsc 2012.03.21 19:17:26
@Pácsó Ármándó: szerintem az a felvételsor beragadt a vágóberendezésben, és azért adják le minden részben.
Tessen véleményt nyilvánítani Pedró tegnap esti gyökérségéről itt. Menjen, vagy maradjon a taknyát a medence oldalába kenő, permanens merevedéssel járkáló DJ?..
hogyvolt Éden hotel - 2x09 2012.03.20 07:00:00
Két héten vagyunk túl, elvesztettünk két eredeti versenyzőt, Ádám2-t és Fáttert, Muzsikus meg hiába küzdött a skorpióval, belezsibbadt a töke is. Csíra mellyiben vas van, Pokahontaszban meg annyi műanyag figyel, hogy lassan csak egy komponens választja el a kerti széktől. Broki…..
hogyvolt Éden hotel - 2x08 2012.03.16 07:40:00
Sárga, meglepően nem csöcskirakós, hosszú ruhában nyitja a heti utolsó műsort T69.2, párválasztás lesz ma, mondja, tudjuk, Muzsikus Skorpiókirály választ áldozatot, de előtte még pandora is lesz, sűrű műsorra számíthatunk, én meg olyan migrénnel írom ezt a hogyvoltot, hogy…..
tvsc 2012.03.16 00:39:50
@Thera: pont most néztem meg a Viasat oldalán a videót. Így viszont, hogy kibékültek, szerintem Muzsikusnak Mátét kellett volna kitennie, mert ha tényleg szerelmesek, akkor őket csak majd védet játékos fogja tudni kitenni.
hogyvolt Éden hotel - 2x05 2012.03.13 06:58:00
Egy héten túl vagyunk, jött két csábító, bár ha Muzsikus Tamás és Denás Adrienn annak számít, akkor én másik univerzumban szeretnék élni, ha lehet. Hullott a műcsöcsök nagy barátja, Ádám2 és Denás, aki akkor sem maradhatott volna bent, ha az összes eddigi kivillanó farkat…..
Reggel 6 és 9 óra között nem lenne érvényes a nyugdíjasok kedvezménye és a 65 év felettiek teljesen ingyenes közlekedése Budapesten, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tegnap nyilvánosságra hozott javaslata szerint. A tanítás és a munkakezdés…..
Film adatlap Eredeti cím: I Am Number Four Bemutató (USA): 2011. február 18. Magyar cím: A negyedik Magyar bemutató: 2011. február 17. DVD megjelenés (HUN): Műfaj: Akció, Kaland, Sci-fi Rendezők: D.J. Caruso Forgatókönyvírók: Al Gough, Miles Millar Szereplők: Alex Pettyfer, Timothy…..
Emlékeznek még, amikor Völner Pál a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnökeként börtönbe akarta küldeni a MÁV vezetőit, mert titkos utasítást adtak a Komárom-Székesfehérvár vonal biztosítóberendezéseinek szétlopására? Emlékeznek még, amikor Gelencsér Attila a Somogy…..
tvsc 2011.04.17 18:50:48
@Hooshee:

Azért nézz utána a tényeknek! A MÁV csoport létszáma 2000 óta egy harmaddal csökkent. Ilyen nagy leépítés máshol (Volán, Malév) nem volt. Mellékvonalakon már csak 1-2 állomáson van szolgálat, jegypénztárakat megszüntették, az említett Kaposvár-Siófok vonalon van, hogy a kalauz tekeri a sorompót (megáll a vonat az átjáró előtt, letekeri a sorompót a kaller, átmegy a vonat, újra megáll, feltekeri a sorompót, majd felszáll). Tehát nincs már hova csökkenteni a létszámot. Egyedül a vezetőséget lehetne csökkenteni, azt se nagy mértékbe, de megyénkénti szétválasztott önálló vezetőségek kb. a mostani létszám 90%-ával meg tudnák oldani és ezerszer hatékonyabb lenne, ha nem Budapesten döntenének arról, mennyi pénz kell egy somogyi vonal fenntartására.
Ha hatékonyabb helyi Pft-k lennének, sokat lehetne spórolni. Ma Siófokra Dombóvárról jönnek ki egy égőt kicserélni. Vagy a MÁV közbeszerzéseinek köszönhetően egy seprű 5000 Ft-ba kerül. Itt mennek a nagy lenyúlások. A Pft-knek nincs semmi pénzük, minden munkát meg kell rendelni, ma egy külsős cég egy talpfa cseréjét 20.000 Ft-ért vézi.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
A vörösiszapömlés kapcsán, az eset után nem sokkal napvilágot látott egy hír, miszerint a területileg illetékes hatóságnak a vezetőjét is lefejezte a Fidesz-kabinet. Az addigi vezető helyére Illés Zoltán államtitkár korábbi személyi munkatársa, Zay Andrea került. Akkor az is…..
tvsc 2010.12.06 20:14:50
@szita szita péntek:
>Az elvárható (ill törvényben előírt) gondossággal jártam-e el? Egyenlőre minden jel arra mutat, hogy a MAL igen.

Pont ezaz, ami teljesen irreleváns. Ez a veszélyes üzem kvázi objektív felelőssége, melyet a Ptk.345. § (1) szabályoz.

Eszerint csak akkor mentesülne, ha elháríthatatlan ok okozta (ez még igaz is lehet, ha tényleg az eső okozta) és tevékenységi körén kívül esik a kár. (mivel tevékenysége a vörösiszap-tárolás, ezért ez nem áll fent, ezért felel még a vis maior okozta kárért is). Ezt a rendelkezést eredetileg a vasútra nézve hozták, mert a gőzmozdony fűtése miatt kihulló szikra begyújtotta a gabonamezőt és jogilag nem lehetett felelősségre vonni, mert az hogy egy szikra kipattan az nem felróható a fűtőnek (ami viszont az árutermelést visszavetette volna, ha tömeges jelenséggé vált volna a leégett gabonamező). Ma már nagyon széles körben, az ún. veszélyes üzemre vonatkozik. (ebben az értelemben az üzem szó egyébként nem csak szó szerinti üzemet jelenti.)
tvsc 2010.12.06 20:38:19
@szita szita péntek:
rendben így korrekt. Csak amikor olvastam, hogy "jön a felelősség kérdése", akkor azt hittem még az előzőt feszegeted, mert úgy általában ha nem teszi valaki oda a büntetőjogi szót a felelősség elé, akkor általában polgári jogi felelősségre asszociálok. :) A bekezdés utolsó mondatán meg átsiklottam.
Mea culpa.
tvsc 2010.12.06 20:47:19
@szita szita péntek: hát ez valóban fogós kérdés, ezt úgy lehet csak vizsgálni, ha ketté választjuk a dolgot. Van egyrészt, hogy a MAL részéről, valaki nem csinált meg egy tervet. Ez egy foglalkozás körében elkövetett mulasztás, ami most - az ügyészség szerint - tömegkatasztrófát okozó mulasztás. Ezért felelhet és kell felelnie a Bakonyinak.

A másik eset, a környezetvédelmi szerv ellenjegyzésének a kérdése. Itt ugye az a probléma, hogy nem jelezték az engedély aláírása után, hogy hiányzik a papír. Ez viszont nem mentesíti azt, aki nem készítette el a tervet. Itt is van egy mulasztás, de munkakörtől függhet, kié.

Viszont nagy különbség van a kettő között. A MAL egészen a katasztrófa napjáig pótolhatta volna, ergo egészen addig kötelezett volt. Éppen ezért nem évült el az eset, mert nem azért vonják felelősségre, hogy 1999-ben nem csinált tervet, hanem mert idén nem volt.

Addig, aki a környezetvédelmi minisztériumban mulasztott, az 10 éve mulasztott, büntethetősége elévült. Ez a nagy különbség.
Hát igen, ezt is megértük. Úgy látszik, nem érte meg kijavítani a régit, inkább kitettek egy vadonatújat. Mondjuk szerencsére egész jól néz ki. Vajon meddig bírja?  Azért kár a régiért. Meg lehetett volna annak is csinálni a neoncsöveit......