Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizer.ugyved

6 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bíróságok és a jogvitát eldöntő más szervek határozatait, továbbá egyes okiratokon alapuló követeléseket bírósági végrehajtás útján, e törvény szerint kell végrehajtani, fogalmaz a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény, rövidített nevén a Vht. 1. §-a. Magyarország jogállam.…..
2021. január 01-től életbe lép az új otthonfelújítási támogatás, mely gyermeket nevelő családok felújítási kiadásait enyhíteni szándékozó támogatás részleteit az 518/2020. Kormány rendelet tartalmazza. Az otthonfelújítási támogatás keretein belül maximum 3 millió Forint igényelhető, mely a teljes…..
Gyakran előfordulhat, hogy szükségünk van egy tulajdoni lapra, ingatlan vásárláshoz, eladáshoz, építkezés előkészítéséhez, vagy csak tulajdonjogunk igazolásáról legyen szó. A tulajdoni lapot a fölhivatalnál személyesen is ki lehet kérni, melynek díja 6.250,- Ft. Ha nem…..
Bérbeadás előtt állsz és félsz a jogi buktatóktól? Esetleg bérelni szeretnél, de nem írnál alá akármilyen szerződést? Aktuális cikkünkben a bérleti szerződéssel kapcsolatban egy átfogó tudásanyagot tárunk eléd, hogy elkerülhesd a legnagyobb buktatókat! Mi az a bérleti szerződés? A bérleti…..
Számos facebook csoport van, ahol bérbeadók osztják meg tapasztalataikat, sérelmeiket csaló bérlőik általi károkozásokról. Az esetek nagy részében ezeken a jogi helyzeteken már nem lehet hatékonyan segíteni. Jó esetben a nem fizető bérlő már elhagyta a lakást, a legrosszabb esetben nem fizetnek és…..
Számos tévhit kering az interneten, illetve terjed szájról szájra azzal kapcsolatban, hogy ingatlan vásárláshoz kapcsolódóan kell-e, mekkora összegű és kinek kell adót,- illetéket fizetnie. Mai cikkemben a kérdéskör legfontosabb válaszait kívánom leírni. I. Vevői oldalon megjelenő…..
vizer.ugyved 2017.09.12 18:20:06
@looking4: Véleményem szerint igen. A jogszabály nyelvtani értelmezése alapján az első eladáshoz legközelebbi ingatlan vétel a 3. pontban megjelölt lesz. Ez eddig tiszta sor.

Főszabály szerint 1 ingatlan eladáshoz 1 ingatlan vételt lehet szembeállítani. Tekintve, hogy az elsőt és a harmadikat már "kilőttük" egyedül az a verzió maradt, hogy a másodikat párosítjuk a negyedikkel.

Méltánytalan lenne elveszíteni a kedvezményt csak azért, mert a legközelebbit már felhasználtuk egy másik eladáshoz.

Érdemes lenne egy állásfoglalást kérni a NAV-tól.

Befolyásolhatja az illetéket az is, hogy az egyes adásvételek hogy kerültek megkötésre. Az eladás alapján a vevő tulajdonjoga bejegyzésre került-e már...
vizer.ugyved 2017.09.13 12:38:13
@mudpach: Kérdés, hogy hogyan iratta rá? Ajándékozás vagy Adásvétel volt?
vizer.ugyved 2017.11.17 07:19:14
@salvor hardin: Sajnos meg kell fizetni igen, mivel az Illetéktörvény "másik" lakásingatlant követel meg:

"...ha a magánszemély vevő a másik lakástulajdonát a vásárlást megelőző vagy azt követő egy éven belül eladja, az illeték alapja az elcserélt lakástulajdonok, illetve a vásárolt és az eladott lakástulajdon - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének a különbözete. E bekezdés alkalmazásában nem minősül tehernek a lakástulajdonhoz kapcsolódó haszonélvezet, használat joga."