Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oroszorszag.blog.hu

13 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legjobbtól kikapni nem szégyen, a spanyolok hihetetlenül felkészültek az oroszokból, Arsavint kikapcsolták és esélyt sem adtak a szokásos játékukra. Úgy látszik, igaz az, hogy a spanyolok mindenkit az ellenfél stílusa szerint vernek meg: a svédeket erőfocival, a görögöket…..
1. lecke: Kérdezzük meg Andrej Kirilienkot Kosárlabda EB-döntő, 2007, Madrid (!) Miután a csoportmeccsek során a spanyolok simán elintézték az oroszokat, a döntőben a végét nem bírták idegekkel, öt ponttal vezettek, 1:48 volt hátra, mégis az oroszok győztek 60:59-re. A torna…..
Történhet most már bármi, ez az EB Andrej Arsavinról szól. Mint egy igazi drámai hős, az elején nem mutatkozott, de mindenki róla beszélt: milyen jó kis csapat lenne ez az orosz, ha lenne irányítója. Hát most van. Szanaszét futotta a svédeket - azt mondtuk, persze, a svédek…..
Az orosz-holland kapcsolatokról. Bár már Napóleon is kinézte magának, végül a II. Vilmos néven uralkodó holland király felesége lett Anna Pavlovna Romanova. Ő szülte a hollandok utolsó királyát, III. Vilmost - utána királynők vannak trónon. Minden hollandok kedvenc Beatrixénak…..
Drága galambocskáim, imáink meghallgattattak és továbbjutottunk. Ma este ünnepelünk, aztán megint nyerünk...
Háromszáz évvel ezelőtt, 1708-ban a svéd király, XII. Károly és csapatai Oroszország ellen indultak. Kezdeti sikereik után elfogytak a tartalékaik, ekkor került sor, 1709. június 27-én a nagy északi háború és XII. Károly sorsát meghatározó döntő harcra, a poltavai…..
Nem túl nehéz a válasz: a másik két csoportmérkőzést meg kell nyerni. De hogyan, ha ilyen bénák leszünk, mint kedden, merül fel az aggodó kérdés minden szurkolóban. Szerencsére egy 1974-es rajzfilm (amit a jólnevelt orosz kisfiúk ismernek remekül) mindent precízen elmagyaráz,…..
Szombaton a játékos és Hiddink közös sajtótájékoztatón bejelentette, hogy hétfőn Münchenben műtik a megsérült térdet, ezért az EB-csapatból Pogrebnyak kiszáll. Helyette - meglepetésre - nem Kerzsakov, hanem Oleg Ivanov csatlakozik a válogatotthoz, aki fiatalabb (22 éves),…..
Szedjük össze a legfontosabb érveket a szbornaja mellett.1. Győzelemhez szokott játékosok2005-ben és 2008-ban orosz csapatok nyerték el az UEFA-kupát. A CSzKA Moszkvából öt játékos (a komplett védelem), a Zenit Szentpétervárból hat játékos (főleg támadók) megtapasztalta már,…..
Drága galambocskáim, keressük fel templomainkat, most minden ortodox imájára szükség van. Pogrebnyak gyengélkedik. Szegény, szegény jó Pogrebnyak megsérült a szerbek elleni vitéz ütközetben, és térdét fájlalja. Nem tud edzeni bajtársaival, sajog a térdkalácsa. Tudjátok, ő…..
Még mindig Németországban, megint egy kevéssé erős csapat, Litvánia ideális edzőpartner. Hiddink utolsó tesztje meglepő módon az eddigi 3-2-3-2-1-es felállás helyett a hagyományos 4-3-3-t próbálja ki. Kezdőcsapat:Malafejev - Alekszej Berezuckij, Vaszilij Berezuckij, Szergej…..
A mérkőzést Németországban játszották, a játékvezető helyi erő, mindenki kedvence, Wolfgang Stark. Kezdőcsapat: Akinfejev, Anyukov, Kologyin, Sirokov, Zsirkov, Szicsov, Szemak, Szemsov, Zirjanov, Biljaletgyinov, Pogrebnyak. cserék: 16. perc Pavljucsenko (Pogrebnyak helyett); 46.…..
Hiddink véglegesítette a listát, Ivanov és Pavlenko kimaradt a csapatból, de nem sértődtek meg, a csapattal együtt utaznak az EB-re, szurkolnak. Talán ez is jelzi, hogy ez elmúlt évek komolyabb tornáin rendre jelentkező probléma, a csapategység hiánya most nem lesz akadály.…..
A mérközést az orosz tévék nem adták, csak online közvetítésen követhettük nyomon a moszkvai Lokomotív pályáján küzdő feleket.Kezdőcsapat: Akinfejev, Anjukov, Sirokov, Kologyin, Zsirkov, Bisztrov, Szemak, Szemsov, Zirjanov, Biljaletgyinov, Pogrebnyak. Cserék: 46 perc: Szicsov,…..
Hiába fogadta meg Grant, hogy bevodkázik Abramovics dácsáján, nem nyert a csapata. Nem nyert, mert Terry eltanyált pályafutása legfontosabb pillanatában és Anelka csak emlékezni jött a 10 évvel ezelőtti góljára, élete első nemzetközi találatára. De ez a Moszkva már nem az a…..