Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ex machina

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A mai világméretű antiliberális lázadás a kanonikusnak feltételezett nyugati politikai modellekre adott párhuzamos, összekapcsolódó és sérelemtől fűtött reakcióban gyökerezik” – írja a liberális demokrácia hegemóniájának végéről szóló könyv, amelynek főszereplői Orbán, Putyin és Trump. „A…..
Patrick J. Deenen a liberalizmusról akart kritikát írni, de tudtán kívül a globalizált piaci kapitalizmus bírálatát írta meg. Az amerikai konzervatív, katolikus gondolkodó, Patrick J. Deenen 2018-ban angolul, tavaly pedig magyarul is megjelent könyve hamar nagy népszerűségre tett szert hazájában,…..
Éber Márk Áron szociológus a magyar társadalom egyre növekvő szétszakadásának okait és mikéntjét mutatja be, globális kitekintésben. Mikor az ókori Egyiptomról tanultunk az általános iskolában, az egyiptomi társadalmat stílszerűen egy piramisként ábrázoltuk, ahol a piramis csúcsán van a fáraó,…..
A putyini rendszer nem egy ördögi elme zseniális agyszüleménye, hanem a körülményekre adott reakciókból épülő torzszülött. Az utóbbi egy-két évben több fontos könyv is megjelent magyarul a putyini Oroszországról. 2018-ban érkezett a 2006-ban meggyilkolt orosz újságírónő, Anna Politovszkaja Orosz…..
Reneszánsz kori Habony Árpád vagy az egyeduralom veszélyeire figyelmeztető gondolkodó – avagy hogyan olvassunk Machiavellit?..
Imperator Trump, a zsarnok? 2017.09.30 22:03:26
Timothy Snyder a XX. századból vesz leckéket, valójában a Trump-jelenség vélt vagy valós veszélyeire hívja fel a figyelmet...
Feléledő szélsőjobb, újjáéledő NDK, szárnyra kapó kis- és szárnyaszegett nagypártok, nyugatnémet Jamaica, de még mindig Merkel az úr a házban...
Alexis de Tocqueville memoárja az 1848-as francia forradalomról a jelen számára is fontos tanulságokat tartogat...
A rövid válasz: nem. A hosszabb kiderül a cikkből...
Martin Schulz nagy bukásba vezetheti a szociáldemokratákat, a liberálisok viszont már most örülhetnek...