Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolyán Sándor

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kárpátaljai magyarok, és az ukránok viszonyáról A kárpátaljai magyarok, és az ukránok viszonyáról nekem az alábbi eset jut eszembe. Valamikor egy szabványtárgyaláson voltam Donyeckben. A tárgyalás szünetében városlátogatáson voltunk. Az egyik helyszín egy emlékhelyként meghagyott régi függőleges…..
Bolyán Sándor 2018.10.08 15:08:03
Az Ukránok nagyon nem jó szemmel néznek a magyarokra vagy az ő nyelvükön "vengi"-re. A magyarázat talán egyerű, mert a saját megítélésük szerint a magyarok rájuk nézve ellenségképként van rögzülve. Ez egy STIGMA, amit nem lehet egyerű embereknek elmagyarázni, mert nem is akarja megérteni, azaz nincs olyan értelmi szinten, hogy ő ezt megtudná érteni. A szerencsétlen Ruszinokat is hasonló szemmel nézik, mert nem ismerik el az ő külön nemzetiségüket, mind a mellett nem hajlandók elfogadni, hogy a Ruszinok többsége görög katolikus. Az Ő (Ukrán) államunkban csakis az ortodox (görögkeleti) vallás lehetséges. Visszatérve a magyar "ellenségre", ami szerintük az ukránokat kizsákmányolták, nyomorban tartották és nem hagyták az ukránokat érvényesülni. Téves eszme, semmi köze a magyarság törekvéseihez. Kárpátalja több mint 1000 évig a magyarsághoz, a magyar királysághoz tartozott az ott élő magyarokkal, ruszinokkal, lengyelekkel, románokkal, zsidókkal és végül a kis létszámú ukránokkal. Ez a terület (Kárpátalja) mindig is nagyon kevert, vegyes lakosságú része volt a magyar királyságnak. Hasonlóan, mint a minden határ menti területek. Hasonlítanám a délvidéki határőr-vidéken élő, még az Osztrák-Magyar Monarchia idején, ami akkor a török idők után nagyon vegyes lakossággal lett feltöltve, főleg németekkel. Ennek ellenére még sem lett a magyaroké, de az osztrákoké sem ez a terület. A Kárpátalja egy kicsit jobb helyzet volt a magyarokra nézve, csak olyan kevés létszámú magyarság lakta már ezt a vidéket, hogy több évtized után "felborult" a népesség aránya az erőszakos betelepítések hatására. Nem sokat változott a helyzet a szovjet érához képest sem, talán úgy fejezném ki, hogy eldurvult a helyzet. A magyarság megmaradásának mindenütt az egyház nyújtott menedéket az üldöztetés elől, az egyház volt, aki megtartotta a magyar nyelvet, amit ma már lassan nem is lehet hivatalos helyeken használni. Bízom abban, hogy jobb korszak jön el, mert ez a politika nem vezet sehová sem, főleg az európai unió felé. Így kénytelenek majd megérteni az ukránok is, de mondhatnám a románok is, hogy ilyen mentalitással nincs helyük a modern Európában. A kis nemzeti államok ideje a rég múlt eszméhez tartozik, amit sok nemzet képtelen felfogni, hogy nincs tovább. Így csak a saját országukban élő soknemzetiségiek fognak az ilyen felfogású politika miatt szenvedni.
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..