Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Farkas Erika Kimera

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a hónapban terveim szerint nagyon sok újrahasznosítós ötletet fogok megosztani veletek. Számomra már régóta nagyon fontos terület ez, de őszinte leszek, nem csak a környezet védelme szempontjából. Már akkor is, amikor ez még nem volt ennyire felkapott téma, foglalkoztatott, hogy a gyártók…..
Kimera lapjai Mielőtt kidobnád 2019.07.30 20:11:55
Már csak alig egy hét van a táborig, ahol környezettudatosan kreatívkodunk. A háztartásban előforduló "hulladékok", megunt, kinőtt vagy elhasznált dolgok kapnak új életet. A tábor leírását itt találjátok,  de most nézzük a tematikát, napi bontásban: Aug. 5. Hétfő - Textilvarázs  Vászonszatyrot…..
Az alcímben szereplő mondatot az egyik "kislányom" mondta, akivel bébiszitterként rendszeresen kézműveskedünk. Ezt a mondatot választottam az (ebben a formában) első környezettudatos nyári tábor mottójának. A gyerekek a nyári szünetben a sok-sok pihenés mellett, kötetlenebb formában tudnak új…..
Egész pontosan benne voltam a Tv-ben. Ma délelőtt ismét több ezren ismerhették meg a Rajzmeditációt. A Duna Tv-ben Somogyi Dia kérdéseire válaszolva mutathattam be, hogy is néz ki a Rajzmeditáció, és hogyan lehet vele egyedi pólód. Gyakran veszek egyszínű pólókat, és gyakran vásárolok használtruha…..
Természetesen nem kell megijedni, a nyári szünet nem marad el. A címben arra utaltam, hogy a Rajzmeditáció Alaptanfolyamok nyáron is folytatódnak. Budapest XI. kerületében, Újbudán június 22.-én szombaton és július 20.-án szombaton várom azokat, akik szeretnék megtanulni ezt a nagyon egyszerű, de…..
Adatvédelmi Tájékoztató 1. Az Adatvédelmi Tájékoztató célja Farkas Erika egyéni vállalkozó (továbbiakban Adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen…..
Kimera lapjai Coffee and more.... 2019.05.25 22:53:38
Szeretem a kávét. Sokáig vágytam a kapszulás kávégépre, aztán tavaly végre vettünk is egyet. Szép kis fehér gép, szeretem. A kávékapszulákat pedig természetesen újrahasznosítom.  Elsősorban az erősségük alapján választom, de néha elcsábulok, és a szín miatt veszem meg. És hogy mi lesz belőle?…..
Kimera lapjai A legszebb ajándék 2018.12.20 16:39:45
Nap mint nap látom, hogy mennyi ember rohangál a plázákban, hányan ülnek a dugóban, és közben próbálják megtalálni a tökéletes ajándékot. Persze nagyon sokan vannak olyanok is, akik jó előre megrendelték már az interneten és ők nyugodtan várják a postást. Te melyik kategóriába tartozol? Ha még nem…..
Néhány évvel ezelőtt ezzel a cimmel volt Hajós Andrásnak egy műsora. A műsorra magára nem emlékszem, sőt arra sem, hogy néztem-e (valószinűleg nem ), de a cim, majdnem mint szállóige, megmaradt bennem. Most viszont tényleg benne voltam a TV-ben. A Duna TV Család-barát Magazin műsora hivott meg, hogy…..
Nos, ha kedvet  kaptál a Rajzmeditációhoz, elvégezted a Alaptanfolyamot, és úgy beszippantott, hogy éjjel-nappal alkotsz, akkor már érzed, hogy ezzel a technikával visszatért az életedbe a rajzolás, az alkotás szeretete. Egyik tanítványom így fogalmazott: " ...én soha nem tudtam jól rajzolni, és…..
Tavaly nyár óta, mióta hivatalos oktató is lettem, már sok-sok tanitványom volt, akik megismerkedtek a Rajzmeditációval. Felfedezték, hogy tudnak rajzolni, megélték a flow élményt, a stresszcsökkentő hatását, és nem csak a maguk örömére, hanem ajándékba is készitettek csodás rajzokat. A következő…..
Amióta elvégeztem a Rajzmeditáció Alaptanfolyamot, rengeteg rajzot gyártottam. Amióta pedig oktató lettem, látom a tanitványokon, hogy ők is ontják magukból a rajzokat a tanfolyam után. Természetesen nagyon jó érzés visszanézegetni a füzetben ezeket a rajzokat, de az igazán jól sikerülteket érdemes…..
Kimera lapjai Ananászos táska 2018.02.07 17:55:09
A tavalyi év egyik nagyon keresett és felkapott mintája, az egzotikus pálmalevél, a flamingó és az ananász. Ezek közül a nagyobbik lányom kedvence ( és nem csak e divat hatására, hanem már régebb óta is), az ananász. Így mikor egy környezettudatos és manapság egyre divatosabb vászonszatyrot álmodtam…..
Peti időről-időre kitalál számomra "elrablós" programokat. Megmondja, hogy nagyjából mit vegyek fel, és kb. mennyi ideig fog tartani a program, de ezen kívül nem tudok semmit. Én pedig készülök, izgulok, találgatok, mint egy kisgyerek. Így voltunk legutóbb decemberben egy romantikus…..
Kimera lapjai Könnyű csokikrém 2017.12.30 10:00:00
A nagy karácsonyi sütihegyek után, mikor már elég volt a bejgli, a hókifli, a zserbó és a szaloncukor, de azért jól esne valami nasi, készítsétek el ezt a könnyű csokikrémet. Könnyű elkészíteni, könnyű megenni és a pocakot sem nehezíti el. Hozzávalók: 3-4 db banán2 evőkanál jó minőségű holland…..
Pillanatokon belül itt az év vége, és ilyenkor Szilveszterkor szinte mindenki bulizik. Vagy házibuli, vagy parti, vagy utcabál. Ha még nincs meg, hogy milyen szetted lesz, vagy az már megvan, de nem találtál hozzá ideális fülbevalót, itt egy ötlet, amit pár perc alatt kivitelezhetsz. Hobby boltokban…..
A gyermekeim már kinőttek az iskolás korból, de az internet tele van a Back to School ötletekkel, így arra gondoltam, én is megleplek titeket eggyel. Az üzletekben rengeteg féle borítóval lehet füzetet kapni, de ha egyedit szeretnél, akkor készíts magadnak. Egy délután alatt akár az összes füzetet,…..
Ha már rendszeresen alkotsz és egyre szebb alkotások kerülnek ki a  kezed közül, akkor bátran adhatsz az ismerőseidnek Rajzmeditáció mintákkal készült  ajándékot. Elkötelezett híve vagyok a saját készítésű ajándékoknak, ez sokkal személyesebb, szívhez szólóbb, az ajándékozott is érzi, hogy ez neki…..
Kimera lapjai Rajzmedi a pólón 2017.09.01 12:54:41
Peti a minap szelektált a ruhák között, és egy szürke póló, ami összeszedett néhány lyukat a hordás során, a kuka közelébe került. Én viszont megmentettem. Az anyaga szuper, és a pár pici lyuk olyan helyeken volt, amit egy kis igazítással el lehetett tüntetni. Szemem előtt rögtön megjelent egy…..
A rajz az ember legősibb kifejezési formája. Ezzel írta, rajzolta az ősember a barlang falára azt, amit ki akart fejezni, amit meg akart mutatni társainak. A gondolatait, az érzelmeit, akkor , amikor még nem fejlődött ki a beszéd. A hosszú fejlődési folyamatok után ez a kifejezési mód még mindig…..
Minden terápiás hatása mellett, a Rajzmeditáció alapvetően egy alkotó folyamat. Rajzolás, egyenes és görbe vonalak összessége. És tényleg. Lehet, hogy azt gondolod, ránézve egy-egy ilyen rajzra, hogy te aztán biztosan nem tudod megcsinálni. De, Igen! Még a legbonyolultabbnak tűnő minták is teljesen…..
Mi köze a víznek az egészséghez? Testünk nagy részét víz alkotja. A csecsemő testében a víz aránya kb. 80%, később ez  60-70 %-ra csökken, majd egy idős ember szervezetében már általában csak 50% a víz aránya. A víz teljes mértékben részt vesz a test és a szervezet teljes biológiai és táplálkozási…..
A stressz a mai értelmezés szerint, olyan fizikai, érzelmi és szellemi állapotok halmaza, amit valamilyen feszültség, nyugtalanság, aggodalom vált ki. Ilyenkor a testünk minden sejtje megfeszül, görcsbe rándul, és nem tudja a "feladatát" megfelelően végezni. A testünknek szüksége van arra, hogy…..
Egy vallomással kezdem: évek óta nem sportolok,mozgok aktívan. Persze, rendszeresen szoktunk túrázni, de a havi egy alkalom nem mondható túl soknak. Időm is lenne, de valahogy mégsem. Néhány hete gondolkoztam, hogy előfizetek  egy online jóga oldalon, de végül azt sem tettem meg. Hogy miért? Vártam…..