Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlindAnt

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban nagyon szerettem Vuk meséjét, gyönyörű animációk, izgalmas történet, remek szinkronhangok, mondanivaló, egy igazán kedves történet mindannyiunknak. Illetve persze remek betekintés a kultúránk és nyelvünk gazdagságába, zseniális karakternevek, Karak, Vahur, Hú, Kag, Rá, Unka, Sut,…..
BlindAnt 2017.08.17 15:15:42
Nem vagyok se vadász, se állatorvos, de ha kicsit belegondolok a következők jutnak eszembe a posztban részletezett alternatívával kapcsolatban:
A csapat biológus ugye nem fényevő ezért gondolom a munkájukat fizetni kell innentől kezdve a vadgazdálkodás kiadásából befolyó bevétel mindjárt kiadás lesz.
A kábítólövedék nagyobb, nehezebb, lassabb és kisebb hatótávolságú és kevésbé pontos mint egy puskagolyó, viszont ahhoz azért elég messzire repül, hogy ha nem talál akkor ne lehessen csak úgy a susnyásban megtalálni. Ha később viszont egy kiránduló gyereke megtalálja, abból egész szép médiahiszti kerekedne.
Az apróvadak kiszórós mérgezése is aggályos. Mi garantálja, hogy csak a ritkítani kívánt faj egyedei fogják megenni a mérget.
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a lemérgezett állatok húsa fogyasztható lenne. (Ami a tudománynak való felajánlást illeti: Mégis mit kezdenének a tudósok évente több száz (több ezer) ugyanolyan módon elpusztult vaddal?)

Tehát adott egy természeti környezet, ahol az emberi tevékenységnek hála az ökoszisztéma már nem önfenntartó. Adva van az emberi faj amelynek egyedeit arra is nehéz rávenni, hogy a kirándulás címén erdőbe hordott szemetét visszavigye oda ahova való. Adva van a mindenkori kormányzat amit sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy az adófizetők pénzét felesleges környezetvédelmi tevékenységre herdálná el. És adott a lehetőség, hogy a vadgazdálkodást mint potenciális kiadást, bérbe adják a vadásztársaságoknak jó pénzért. A vadászok pedig változatos indokból ami lehet a vadászat élménye, a vadhús, a természet szeretete, fegyverbuziság, családi tradíció, vagy csak az ölés élvezete (illetve ezek tetszőleges kombinációja) elvégzik azt a munkát amit amúgy is el kéne és ehhez megválasztják azt a leghatékonyabb eszközt amit még a törvény engedélyez nekik.