Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L.Smith

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felmérések igazolják, hogy az otthoni ellátás pozitívan hat a betegekre – legalábbis ahol erre lehetőségük van a pácienseknek. Az Egyesült Államokban készült legutóbbi felmérések szerint érdemes a betegeknek saját megszokott környezetükben és szeretteik körében gyógyulni. Nem véletlenül fogalmazták…..
L.Smith 2017.08.16 20:30:50
@szsuzsanna
Stílus könyörgöm!....

Idézek Öntől(maradok a magázódásnál ):
"-Gondoztál, ápoltál már valakidet otthon??? Biztos, hogy NEM!"
Erre vannak az otthonápolásban dolgozó szakemberek....a család belevonható,de természetesen nem kötelezhető!
"-Volt már "átlag" kórházban valakid, akit látogattál???"
Ez hogy jön ide?A két ápolási forma(kórház vs otthon ápolás) két külön világ...egymást kiegészíti,de nem helyettesíti...
Ha valaki ért picit is az otthon ápoláshoz,akkor tudja ,hogy a legfontosabb:a kórházban a beteg alkalmazkodik.Otthon ez nem feltétlenül van így..
Ugyan a fekvőbeteg intézményekben van(ha egyáltalán elégséges) állandó orvos-ápoló jelenlét, súlyos állapotrosszabbodás esetén azonnali beavatkozási lehetőség, folyamatos kontroll, nem kell bejárni a vizsgálatokra, a varratszedésre, és a fizioterápiás kezelésekre, mert helyben van,de...
ha a beteg otthonában gyógyul:
állapotától függően végzi otthonában a teendőit, a megszokott életritmusában él,
(akkor eszik, alszik amikor szeretne, akkor kel amikor szeretne), meghatározott időpontban és gyakorisággal látogatja őt a szakember, nem kell aggódni a betegnek az otthona, családja, vagy a háztáji dolgok miatt, közvetlenebb ápoló-beteg kapcsolat kialakulása.
A beteg állapota, betegségei határozzák meg főként ennek a lehetőségét,illetve az adott lakóhelyen található otthon(hospice)ápolási szolgálatok száma-megléte.
Mégis mihez kellene hasonlítani a hazai helyzetet?Itthon A 90-es évek óta szerveződik az otthon ápolás,de az USA-ban ennél jóval régebbi a tapasztalat!!!
Miért kell személyeskedni?????
Gondolom,Zsuzsanna nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen,hogy ilyen kritikával él....
Hogy egy picit segítsek...
Számos területen népszerűsödni kellene ennek a szakágnak(háziorvos,szakorvos....engedjék ki a kezeik közül azokat,akik otthon is gyógyulhatnak....sokkal eredményesebben)
Jobb finanszírozás kellene
És nem utolsó sorban a társadalom egészségkultúrája is fejlesztésre szorul!!!!
És nem utolsó sorban Ön is,kedves Zsuzsanna...nem sorolom, hogy mennyi mindenből....

Üdvözlettel:
L.Smith