Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AKUTSzakasz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felmérések igazolják, hogy az otthoni ellátás pozitívan hat a betegekre – legalábbis ahol erre lehetőségük van a pácienseknek. Az Egyesült Államokban készült legutóbbi felmérések szerint érdemes a betegeknek saját megszokott környezetükben és szeretteik körében gyógyulni. Nem véletlenül fogalmazták…..
AKUTSzakasz 2017.08.16 15:50:21
@szsuzsanna:
Szövegértéshez egy kis segítség:
- Az Ön által feltett kérdés: "-Az amerikai beteg ellátást, házi-gondozást összehasonlítani az itthonival??? -hol ÉLSZ?"
- A szerző által leírt tény: "Hazánkban ez a fajta megközelítés még egyáltalán nem terjedt el, aminek persze több oka is van. Ezek közül talán az egyik legfontosabb az otthoni orvosi ellátást biztosító professzionális szakmai szolgáltatók hiánya. Igaz, vannak otthoni ápolást végző szakemberek, ők azonban elsősorban ápolói szolgáltatást nyújtanak, jellemzően idősebb betegek számára, s nem is feltétlenül egészségügyi, sokkal inkább szociális megközelítésben."
- A válaszom, mint kívülálló: Egy egyszerű ténymegállapítást olvashat a szerzőtől idézve, melyben sehol nem lelhető fel olyan markáns mértékben az összehasonlítás iránti vágy, mint amilyen mértékben azt belelátni kívánta Ön, mint kommentelő. Adott esetben egy publikálás akkor érdemi, ha a példaként felmerülő tények mellé, viszonyításalapot illesztenek. Bár a korábbi kommentjeiből az jön le, hogy az otthoni betegellátást a szívén viseli -ami egy nagyon dicséretes dolog- mégis úgy vélem, hogy egyszerűen csak kötekedni szeretett volna, mert a téma lényegi értelme felett sikerül rendesen elsiklania.
A stílusról: "az ember maga a stílus"
A folyamatosan triplázva alkalmazott írásjelek (kérdő -és felkiáltójelek) nyomatékosságot elérni kívánó használata, illetve a nagybetű használatának, többnyire helyreutasító kifejezésekkel tarkított "kirakatváltozata" egy, olyan trollszármazéknak minősülnek a mai világban, amelyből kiviláglik a rugalmatlanság légmentesen lezárt burája alá rekedt ember, aki egyszerűen csak haragudni jár a blog.hu-ra.

Egyszerűen nem értem a felháborodásának okát, mert a cikkben ugyan nem találni egy olyan elemet sem, ami sértő lehetne. Nekem kifejezetten tetszik, hogy az eü szakma ezen területét is érinti egy szemléletváltással foglalkozó blog. Tetszik, hogy nem egysíkú, hanem többsíkú. Az ilyen széles látókörre szükség van!

Az otthonápolás egy fontos téma, ami nem egy, nem kettő, hanem többrétegű és e tekintetben rendesen körüljárható. Az ön által gyomortartalom ürítéshez hasonlított utolsó egy mondat a cikk egyik bekezdésére történő visszautalás volt, kedves Zsuzsanna

Ez egy előrelátó és sokakat foglalkoztató téma volt, amit 1377 ember el tudott olvasni úgy, hogy megértse.. Sajnálom, hogy önnek nem sikerült !

üdv: AKUTSzakasz (szerk)