Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LordAlyr

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyetlen valódi magyar herceg, Festetics Tasziló imádta a lovakat, a Habsburg császári családot és elszerette a monacói fejedelem feleségét. Forrás: Wikipedia - Festetics Tasziló herceg..
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
LordAlyr 2019.07.19 13:54:20
@Lekvaroscsirke: Szia. Nem nem lepődök meg. Írtam is Háborúban meg.... Csak az álszenteskedés miatt írtam amit a szöviket jellemzi. Amúgy meg az SS az egy elit alakulat volt nem szörnyek gyűjteménye. Olyan volt mint ma mondjuk a "zöldsapkás". Azt is tudom, hogy a németek sőt a magyarok sem voltak jobbak... Nagyapám nagyon sokat mesélt a K-i frontról... Van némi rálátásom... :-)
LordAlyr 2019.07.19 14:04:48
@Conan The Librarian: Milyen szert szedsz, mert abból én is kérek.... A sherman jó tank volt?
Ha ezt mondod, akkor ajánlom menj el BE-ba Bastogne-ba a katonai állomásra. Mai napig aktívan működik. Szakértői tárlatvezetés van. A Sherman futóműve felfüggesztése egy szar volt. Totálisan képtelen volt pl. terepen menni vele. MAX kb 20 ment és állandóan szétrázta a személyzetet. Ennek a javítására született meg a easy eight sherman. Hogy más szarságait ne említsem.

A másik, hogy Wittman halála szélsőjobb propaganda??? Térj már vissza az amcsi tank imádatból a földre. TÉNYEK. Ha Wittman hátulról keresztül lőtt feje propaganda, akkor ott már bajok vannak. Tovább megyek. Szakértői orvosi vizsgálaton voltak a tetemek. Annyit még hozzáteszek. Hogy a főbelövés után fel is lettek gyújtva. Az is különös, hgyo miért temetnek el egy harckocsizó személyzetet egy csata kellős közepén!!!...
LordAlyr 2019.07.19 14:13:37
@project640: Te ezt a propagandát milyen szer hatása alatt halucináltad? A haragot meg felejtsük el az egy akkora szar mint.... egy kupac szar. Mindenki Waffen SSS stb stb stb. AZ SS NEM HIT ALAPJÁN müködött még 1 x leírom elitt alakulat volt és rengeteg SS egység volt.
Pl. Waffen SS, Liebstandarte, Totenkopf, Verfügungsdivision, Das Reich stb. stb. stb. Egyetlen egy SS alakulat volt akik tényleg olynok voltak akiket felestettél. Azok voltak a tisztogatók most nem jut eszembe e nevük...
Nyár van. Az árnyékban egy hideg, frissen felpattintott doboz sör elég jólesik ilyenkor. Elég sokunknak jól esik, mert nyáron ugrásszerűen nő a sörfogyasztásunk. Az egyik közkedvelt sörfajta a lager, amit frissessége és letisztultsága miatt szeretnek nagyon sokan. Következzen a 14, országosan…..
LordAlyr 2019.06.21 12:49:48
@Egy Hun Hunniából: HÁHHHHHH ez nagyon jóóóó....... :-)))))
LordAlyr 2019.06.21 15:51:05
@Svald Cjelli: Hát ez újdonság nekem... Ezt nem tudtam... Mondjuk elég rég ittam Heinekent, akkor még nem magyar volt.... :-) Meg is kóstolom majd, hogy miben más mint a "régi".
CreepyPark TOP10 Horrorfilm 2019.04.28 14:09:55
Összeszedtem a 10 legjobb horrorfilmet. A lista összeállítása teljes mértékben szubjektív, kizárólag az én véleményemet tartalmazza. Próbáltam nem tipikusan régi vagy újabb filmeket csokorba szedni, de így sikerült. Annyi kiváló alkotást láttam mind a kortárs, mind pedig a klasszikus horrorok…..
"Én abban hiszek, hogy mi képesek vagyunk megfosztani e pártállamot a diktatúra bevezetésének minden lehetõségétõl" – mondta többek között Orbán Viktor, igaz nem most, hanem épp 30. évvel ezelőtt, a március 15-i ünnepségen , ellenzékiként tartott beszédében.  Közöljük a Beszélőben megjelent teljes…..
LordAlyr 2019.04.11 12:18:33
@MAXVAL bircaman közíró:És azzal ki foglalkozik, hogy számtalan román, szerb, ukrán ember szavaz a magyar választásokon? Milyen joggal? Nem itt él, nem ide adózik...

""A határon túli magyarok azok, akik soha életükben nem éltek itt és tét nélkül szavazgathatnak arra, hogy itthon ki nyomjon el minket. Ők nyugodtan levelezgethetnek."

Nem igaz."

Ja nem igaz... végül is mindenki tud hazudni...

mi van a fodrásszal?
A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét. Köszönet érte! Kitartó munkáját, a magyar közéletben oly ritka integritását továbbra is elismerjük, ezért közöljük a szöveget. Egyúttal közzétesszük az alkalomból…..
LordAlyr 2019.04.11 12:13:06
@MAXVAL bircaman közíró: Találó a fénykép... Látom még fodrász előtt készült...
Miközben az Orbán-kormány bőszen harcol az uniós támogatásokat szerintük a magyar gazdák helyett a migránsokra költő gonosz brüsszeli vezetés ellen, az EU épp most vágott hozzánk újabb százmilliókat iskolatejre meg gyümölcsre a rászoruló gyerekeknek Magyarországon.... (Fotók: Szociális Csomagküldő…..
LordAlyr 2019.04.11 12:10:43
@MAXVAL bircaman közíró: Ellopja az EU a pénzt...? Na ebből a szerből én is kérek....
A miniszterelnök idén elmondott évértékelőjének mind külső körülményeiből, mind tartalmi állításaiból és a megfogalmazott víziókból egyaránt levonhatjuk a konzekvenciát: Orbán Viktor végképp elveszítette a kapcsolatot a valósággal, maradék híveivel egyetemben sajátos álomvilágban él, ami…..
LordAlyr 2019.02.13 12:51:03
@apro_marosan_petergabor: Titpikus fityeszes, merterien forgatod ki az emberek szavát. Amiket leírtál azok közül én semmit sem írtam így hát a szövegértéssel neked vannak gondjaid.
LordAlyr 2019.02.13 12:54:26
@Nincs közöttünk csicska: A bátyán meg 1000000000000 doláárt keres Soros mellett. Írogatni én is tudok.... :-)
LordAlyr 2019.02.14 13:41:55
@Jakab.gipsz: A fityesz nem gyűlölködik??? Na abból az anyagból kérek én is, amit te szedsz....
 Az élet tele van rejtélyekkel, nem tudhatod mivel találkozol a következő utcasarkon. Lehet összefutsz a kedvenc zenészeddel, a kedvenc youtubereddel, vagy csak egy rég nem látott volt osztálytársaddal, aki elől olyan ügyességgel próbálsz elbújni, mintha életed legkeményebb bújócskáját…..
Forrás: https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2015/09/ank-hungast-gyerek%C3%A9tkeztet%C3%A9s-hl06.jpg Beülök a mekibe, a fiamat várom. Egy eszpresszót kérek egy kis pohár narancslével. Most pocsék a kávé. Nem mindegy, hogy ki készíti. Nem látom a szőke huszonéves lányt, egy…..
LordAlyr 2018.04.29 08:30:11
Szép Reggelt!

Sok elme roggyant hozzászólás van itt. Sokan szidják a mekit. Ez pont olyan divat. mint szidni az USA-t meg a Windowst. Sokak hozzászólásából leszűrőm, hogy abszolute nincs gyermeke. Na mind 1 leírom az én tapasztalatom....
A gyermekem tavaly kezdte az ovi kiscsoportját Bp-en. Nálunk egy kicsit speckó a helyzet, mert ő nem ehet semmilyen tejterméket. Ergo tejmentes ebédet kell kapnia. Jelzem ezt is meg tudják oldani. Annyi a lényeg, hogy elkezdte kapni a kaját és feltűnt, hogy mindig mást kap mint a többiek. De igazából akkor is amikor rántott husi volt sült krumplival. Ekkor minek??? Kérdeztük magunktól... Felhívtuk a céget, hogy ugyan már ezt miért csinálják így amikor egy első közösségben fontos lenne, étkezési szempontból is, hogy HA lehet ugyan azt kapja. Kedvesen elmondták, hogy mivel tejérzékeny egy teljesen különálló konyhai részleg főz nekik, hogy az edényekben se legyen még véletlenül sem tejszennyezés és a menüket jó előre összeállítják szakemberek. Mi azért megjegyeztük a telefonban nekik, hogy bármit el lehet készíteni tej nélkül is. Na mid 1 ezen túl voltunk. Utána volt kaja kukorica kása vagy főzelék vagy mi volt. Finom volt csak a kukorica szerintem takarmány volt benne, mert olyan ráncos és kemény volt mintha aranyrögök lettek volna. Na a cég ezért is kapott egy telefont, amiért sűrű elnézést kértek. Majd volt a kaja tejberizs, ekkor kicsit megijedtünk, de az újabb telora megnyugtattak minket, hogy azon a konyhán csak "rizstejet használnak". Ezután a tapasztalatunk már csak + volt. Sokszor amikor a gyerek beteg és ugyebár csak 1-2 nappal később lehet lemondani a kaját elmegyünk érte és otthon "összeveszünk" ki egye meg. Tényleg jó, bár én egy kicsit kevesebb zsiradékot használnék az elkészítéséhez, de így is fényévekkel jobb mint az én gyerekkori menzám volt. Ha jól emlékszem 3-4 telo kellett a céghez és minden jó lett.

Üdv.
 "A törvényben előírt feladatokkal ellentétes –, ha a kormányfő egyoldalú előnyöket élvezve, szócsőként és mikrofonállványként használhatja a közmédiát és az ott dolgozókat. Amennyiben Orbán Viktor minden héten interjút akar adni – akár a közmédiának –, ezt megteheti, de ebben az esetben vállalnia…..
LordAlyr 2018.04.29 08:40:11
@lujo1111: Te figyuzzál mán... mit szedtél be, mert én is kérek belőle :-) vagy valami rosszat álmodtál?

Na mind 1 ettől függetlenül. Ez meddő vita és hülyeség. Aki nem akarja nem hallgatja és nem nézi. Aki akarja az meg igen. Nálunk otthon minden állami és ahhoz köthető csatorna ki van törölve azt jóccakát. Ilyen egyszerű az egész...
LordAlyr 2018.04.29 08:41:35
@Voznyák Pista: Akkor te jobblibsi vagy? :-)
Ma hatalmas többséggel szavazta meg az Európai Parlament a civilszervezetek támogatásáról szóló döntést: ezzel is kifejezve Európa véleményét a magyar (és a lengyel) kormány  által a civilszervezetek ellen folytatott hadjáratról. " ...különös hangsúlyt kell fektetni a civil társadalmi szervezetek…..
A Bozótharc egyelőre nem tudja, miért került oda és meddig lesz a Műcsarnok oldalsó bejáratánál a Ligetvédők által ma lefotózott székelykapu, de igyekszünk megtudni a  részleteket. Ha valakinek van információja, vagy ötlete ezzel kapcsolatban, örülünk, ha megosztja velünk a Bozótharc…..
A két napja közölt fotó készítőjével időközben sikerült személyesen is találkoznunk, így az eset további részleteiről is kérdezhettük. Megtudtuk többek között azt, hogy a házaspár végül szóba állt vele az eset után egy órával.  ..
LordAlyr 2018.04.14 10:01:14
@GYURIBÁCSI MENJEN HAZA !!!: Szép reggelt figyu lehet egy kérdésem? Nálad milyen mosószert használtak?

A FITYESZ hosszútávon gondolkodik? Lehet, de csak a hatalom megtartásában.

Országot épít? Ja magának.

Intenzíven fejlődik az ország? Arról hallottál már IQ fighter, hogy a télen megfagyottaknak a FELE, gynegébbek kedvéért 50% nem hajléktalan volt. AZÉRT FAGYOTT MEG MERT NEM VOLT PÉNZE A SAJÁT LAKÁSÁT FŰTENI!!!!!!

Ilyen most volt először. Kemény intenzív fejlődés.
KB 200 megfagyott emberből 100 a saját lakásában fagyott halálra. Köszi FITYESZ.

A nyugdíjak eltulajdonítása az is jó fejlődés volt.

Sőt az oktatás 70-es évekre való lezüllesztése is hasít.

Had ne soroljam tovább... Paks 2 és társai.

KORRUPCIÓ VOLT, VAN és lesz, de az minden kormánynál van.

A "NAGY HAZA" védelme meg csak kamu....

Azért nem ártana tisztázni mi is magyarnak lenni:

A mai modern világban ez eléggé nehéz az én elgondolásom szerint:

2 féle magyar van egyik aki itt születik az országban. Népcsoporttól függetlenül felnő, dolgozik adózik stb.

A másik aki esetleg külföldről jön ide, DE!!! csak akkor ha idejövetele után elkezd dolgozni adót fizetni és megpróbál amennyire lehet beilleszkedni pl erkölcsileg. Szabad vallásgyakorlás mellett.

Aki pl: környező országokban születtek, de nem itt élnek és nem ide adóznak azok NEM magyarok, azok magyar származásúak lehetnek. Szerintem ez nem ugyan az. Attól még minden tiszteletem az övék, de miért szavaznak pl Mo-n?
LordAlyr 2018.04.16 06:34:40
@GYURIBÁCSI MENJEN HAZA !!!: Akkor menjünk sorban, hogy az agymosott zombik is megértsék.

1. Az tényleg jó, hogy a gazdaság hasít, de az emebrek megfagynak meg éhenhalnak. Ebből te milyen követekeztetést vonsz le?

2. Kutya harapásról szó sem volt. Te politikuis vagy?

3. Szerintem legjobban abban lehet lemérni a kormány munkáját , hogy az emberek hogy élnek. Nem a felső réteg hanm az átlag ember.

4. Te jártál mál huzamosabb ideig tőlünk nyugatra? (nem nyaralásról van szó) Mert ha igen és ilyeneket írsz, akkor butább vagy mint amilyennek eddig gondoltalak volna.

5. Munkanélküliség miéer is alacsonyabb? Ennek 2 indoka van.

a. A munkanélküli segély 9 hónap helyett 3 vagyis kikerülsz a rendszerből hamar.

b. Az emberek elmennek külföldre dolgozni.

Konklúzió: nincs kevesebb munkanélküli.

6. Nincs infláció: szerinted miért cserélik a pénzeket minden évben? TAnultál egy kis történelmet ill. gazdaság tank, hogy a pénznyomtatás mivel jár te ostoba. Nincs infláció!!! vagy vak vagy, vagy nem te vásárolsz otthonra. Nézem meg az árakat tavaly meg most és akkor mond, hogy nincs infláció. Azért az vágod, hogy MO-nak NINCS vagy ELENÉYZŐ az export ereje. Ha ez van, akkor mitől is lenne gazdaságunk?
MO-n export ereje lényegében:
Electrolux, Samsung, Velux, Mars, Bosch, telán még... Merci....

Ennyi....

7. A liberálisok helyett meg a Szoci jobb lett volna, mert ők voltak hatalmon.

8. A szociknál az EURO árfoyama rémlik nekesd, hogy a válság (világ) nem kormány alatt 305 volt max. Akko a Fityesz egyből mondta mondjanak le. Amiőta ők vannak hatalmon alig meg 310 alá és nincs válság.

9. Allmháztartási hiány: nos akkor ez is HAZUGSÁG amit írsz. Tudod egyátalán mi a fogalma?

2017 ben azaz tavaly az álamháztartási hiány összege:

1973,7 milliárd forint volt. Az elmúlt 12 évben a LEGMAGASABB!!! Még a szociknál a 2008 as válságban sem volt ekkora!!!
Azt még tetézi, hogy a kötségvetés ezt még 2016 tavaszén fogadta el, akkor 1166.4 el. Tehát még számolni sem tudnak előre. Akik nem tudnak számolni azoktól hogy várhat az ember bármit?

9. Az építő ipar hasít ja indoklom:

CSOK... Egy átlag ember miért nem tud csok-ot felvenni? Miért vettet ki a csokból rengeteg kitételt, hogy a felső réteg is igényelhesse? Ja igen ehhez még nincs ionfláció:
1 db 18mm OSB 2016 ban 4500 huf ugyan ez most 2018-ban 6300 huf. Ja tényleg nincs infláció. Szálmod ki mennyi is az. Ez egy házi feladat. remélem menni fog. Segítek 39 és 41 között van. Azt vágod, hogy szinte máe lehetetlne eladni az új lakásokat? Azt vágod, hogy az ingatlan vásárlások mögött nem aa általu annyira védett MAGYAR lakosság áll, hanem 3-4 befetető csoport?

10. Azt meg miből veszed, hogy a mezőgazdaság hasít? Akkor miért szorulunk búza importra? Vagy ezzel összafüggésben igaz az állat tenyésztés.. Miért kell PL tojásokkal telszórni mindent?

Azt meg fogalmazd már meg, hogy a magyar nemzet ellenségei. Mert én ilyenről nem tudok.

A szöveged többi része arra sem méltó, hogy kommenteljem. Mennyi pénzt kapsz a FITYESZtől hogy ilyen propaganda, levegőbe dobáló dolgokat írj. Mert remélem fizetnek érte, mert akkor éri csak meg. Önkéntesként nem..

Tisztelettel egy intelligens ember. :-)
Nem is tudtad, mennyivel előnyösebb és biztonságosabb az LPG a többi üzemanyaghoz képest! Az autógáz számos előnnyel és olyan járulékos haszonnal bír, mint a kisebb működtetési és fenntartási költség, ráadásul még a környezetet sem károsítja. Egyértelmű előnyt jelent a többi üzemanyaghoz képest,…..
Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak,…..
LordAlyr 2018.04.11 16:56:10
@FlybyWire: Nos akkor elmagyarázom, mert bonyolultnak látszik. Hiába írod le mekkora a házad nm-re a fűtést nem nm re kell számolni hanem légköbméterre. Én megtudom állapítani mekkora házat vettem.

"Sok családi ház feleslegesen nagy, lakhatatlan."

Ezt a ház keresés közben állapítottam meg, hogy igenis vannak olyan házak.... azokat persze nem vettem meg, de attól még léteznek.
LordAlyr 2018.04.11 17:33:09
@Nancsibacsi: Ott a pont... :-)
LordAlyr 2018.04.12 11:33:47
@diszkriminans: Bocsi de nem vagyok sem varjú sem Don Quijote.....
A legutóbbi halálos baleset (vagy a legutóbbi autógyártó világelsőségét méltató sajtóközlemény - ízlés szerint) után arra gondoltam, tegyünk már rendet a fejekben. Egy oldalról ott vannak az agymosott, vagy hazugságok által meggyőzött evangélisták, a másikon a felemelt ujjal fejcsóválók, és a…..
Valószínűleg, aki a nosztalgikus emlékeket idéző VHS-korszakban töltötte gyerekkorát, még mindig rajong a 80-as évek mozifilmjeiért. Kétségtelen, hogy legendás korszak volt ez a filmek terén, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos – mai napig is készülő – folytatás. A most következő listánkban…..
James Halliday kedvencei, avagy a Ready Player One klasszikusok. Útikalauz a főnyeremény megtalálásához: 1. rész, 2. rész, 3. rész, Peter Yates le se tagadhatná, hogy Star Wars-lázban égett, mikor megalkotta a Támadás a Krull bolygó ellen című alkotását. A filmje ugyan…..
  Nyakunkon a szilva szezon. Mi mást készíthettem volna az itthon lévő szilvából, mint egy nagyon finom pitét. Négy nap alatt három pitét sütöttem ez a recept alapján és kijelenthetem, hogy mindenkit levett a lábáról, aki kóstolta. Nem tartalmaz fehér lisztet, cukrot, tejterméket és adalék anyagot…..