Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsokó

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén teljesen más szempontok alapján mennek nyaralni az emberek, ha mennek egyáltalán. Most, hogy a víruspara mérséklődik, a célországok pedig nyitnak, sőt lassan egymásra licitálva csábítják a turistákat, érdemes megnézni, hogy hova érdemes terveznie a távolságtartást alapvető fontosságúnak tartó…..
Zsokó 2020.06.07 10:04:44
@WYSIWYG: @Fillér B. Gusztáv: Szia, 2 verziót is tudok javasolni:
1. Nekem a járvány közepén működött Bukarestben, Tarom/Wizz átszállás. A tranzitban mindig kolbászoltak rendőrök és vámosok, egyiket elkaptam, elmondtam, hogy mi a problémám. Kikísért a tranzitból hogy feladjam a csomagot és utána visszakísért.
2. Hívd fel a konzult és telefonáljon a reptérre, hogy oldják meg a problémát. Hidd el, megteszi, kell a strigula, hogy hány embernek segítettek.
Sok szerencsét!
Zsokó 2020.06.07 15:58:47
@WYSIWYG: Tudom, hogy nem Románia.:-) Én csak leírtam, hogyan sikerült nekem megoldani a tranzit hivatalos elhagyása nélkül. Hasonló rátermettséggel a világon szinte mindenhol lehet boldogulni.
Mindenhol van külképviselet, az ottani feladatokat történetesen a norvég konzul látja el.
Péntektől a lehető legtöbb útvonalon újraindítja a járatait a Wizz Air. Ez teljesen unortodox megoldás, rajta kívül az összes többi fapados megmondta már egy hónapja, hogy júniusig a földön marad a teljes flottájuk, csak a Ryanairnek van egészen kevés járata. De náluk májusban se nő a szám. Ezzel…..
Zsokó 2020.05.07 09:07:03
@Fillér B. Gusztáv: Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan ügyvédet, aki képben van utasjogokkal és légitársaságokkal szembeni perekkel? Köszi előre is, de a flightrefundot nem kérem, ők csak azt vállalják, amit bárki meg tud(na) oldani.:-)
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
Zsokó 2020.04.23 10:01:16
@Fillér B. Gusztáv: Na, én úgy cumiztam be a beutazási korlátozást, hogy a HAV-IST járaton voltam, amikor éjféltől lépett életbe a horvát rendelet, így majdnem seggre ültem, amikor megtagadták a ZAG-i gépbe a beszállást. És mivel a Turkish akkor már szinte sehová nem járt (márc. 27.), 2 nap múlva értem haza mindenféle létező közlekedési eszközzel. Most pedig még tart a huzavona, hogy sajnálják... Én pedig nem sajnálom az időt, mert előbb-utóbb ezért fizetniük kell.
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
A nyarat mi jellemzően itthon töltjük, jövünk-megyünk, de nem csinálunk többhetes nyaralásokat. A klíma megfelelő, a Balatont sosem fogjuk megunni, ráadásul nem is vagyunk az a strandon heverő típusok. Azért néhány kihagyhatatlan kirándulás be-becsúszik ezekben a hónapokban is. De hogy vagytok ezzel…..
Kettő hónapig és tíz napig bírta a Ryanair a nélkül, hogy emelje a csomagdíjakat, igazán szép teljesítmény. Vártuk, hogy ez lesz, de azért ilyen sebességre mi se számítottunk. A Wizzhez képest azért még így is kispályások. Többször foglalkoztunk vele, hogy novembertől a két ultrafapados átállt egy…..
Zsokó 2019.01.20 06:43:13
@tompus: @beze20: Én ennek csak örülök, így kevesebb magyar szót hallok kedvenc szigeteimen.:-) Az utazás picit bonyolultabb, de odafelé jó átszállási lehetőségek vannak (BGY, CRL, TXL), vissza pedig elhoz Bécsig a LaudaNair sokszor 14,99-ért. A tőmeg pedig csak nyomorogjon a két legismertebb szigeten, méregdrágán.:-)))
Végre megnyílt a jövő nyári foglalási időszak minden fapadosnál, lehet tervezgetni. Foglalni viszont a két ultránál az esetek 99,9 százalékában pénzkidobás, a jegyeket még nevetségesen drágán adják. Érdekes, hogy a Wizz semmit se bővít Budapesten, a Ryanair viszont igen. A Wizz Air bázisonként,…..
Zsokó 2018.10.02 10:47:38
@nicolasito: Nem tudom, hol nézed, de a két ultránál több verzió is van oda-vissza 10 ezer körül.
Megint új szabály a Wizznél, de még a reptéren se tudnak róla, újra kész kupleráj. Nem vesződnek többet azzal, hogy a beszállításkor a kapunál szedegetik el az utasoktól a normál méretű kézipoggyászt, ehelyett azt már az utasfelvételi pultnál le kell adni. A kézipoggyászt már pár hónapja nem lehet…..
Vicces, hogy most meg a Ryanair követi a Wizzt: június közepétől csak 48 órával a járat indulása előtt tudják elvégezni az utasfelvételt a Ryananir járataira azok, akik nem vesznek maguknak ülőhelyet, jó nekik az, amit a gép dob - vagyis egy fő felett a szétültetést. A Ryanair ezt legalább…..
Zsokó 2018.06.10 09:22:07
@Joco777: Én jártam hasonlóan, Mozilla volt a böngésző, mondták h váltsak másikra. Végül Chrome-mal sikerült.
Zsokó 2018.06.10 10:09:48
@Joco777: Nem emlékszem pontosan, de a lehető legkésőbbi időpontban szoktam.:)
Zsokó 2018.06.10 10:11:33
@Joco777: Azért a biztonság kedvéért kinyomtathatod az operátorral folytatott csetelést.
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Zsokó 2018.06.09 15:38:14
@Bicepsz Elek77: @Fillérné Alsómocholády Turbulencia: Tesztüzem volt, egyszeri alkalommal. Azt nézték, hogy ha előre feladatják azzal a 90 emberrel, akinek úgysem férne fel a kézije a gépre, vajon gördülékenyebben menne-e a beszállítás. Gondolom, levonták a következtetést...:)
A Wizz hivatalosan is bejelentette azokat az útvonalakat Debrecenből, amelyekről az előző posztban beszámoltunk. Sőt, még azokon kívül kettőt. Arról nem szóltak, hogy egy meg megszűnik. Rákérdeztünk, ezért magyarázat is érkezett arra, hogy miért döntött a cég az utasok szándékos szétültetése…..
Zsokó 2018.05.16 07:40:13
@geegee: Pl. jövő hétre is vannak 3-4 ezerért, januárban pedig szinte minden második nap: wizzair.com/hu-hu/jaratok/menetrend/budapest/stockholm-skavsta#/1/0/1/0/0/2018-05/2018-05
Zsokó 2018.05.16 08:56:38
@Kánikula: Tudok szöveget értelmezni.:) De értse már meg mindenki végre, hogy ahhoz, hogy 3 ezer forint maradjon az alapjegy ára, és a bevételt nem tudják mással növelni (poggyász, fedélzeti értékesítés stb.), akkor egyéb, egyesek számára "genya" dolgokat vezetnek be, hogy fizessenek. És lehetetlen olyan intézkedést bevezetni a profit növelése érdekében, ami mindenkinek megfelelő.
Régóta mondogatjuk, hogy a fapados és a nem fapados közti különbség akkor a legszembeötlőbb, ha valami baj van: késés, törlés, nem kell hozzá a cég hibája. Ilyenkor van aki segít az utasnak és van aki tesz rá magasról. Pár hete megtapasztaltuk, hogy mekkora különbség van ultra fapados és sima…..
Zsokó 2018.02.28 20:12:37
@Online Távmunkás: Ja. Pár éve Lanzarotén Ryan-gépen ültünk valahol a gurulóúton már 1,5 órája kedvezőtlen széljárás miatt, mire nagy kegyesen kancsóból elkezdtek osztogatni egy fél pohár vizet.:(

És egy jó sztori, még az "átkosból": Kubából hazafelé hatan, Berlini átszállásnál lekéstük a budapesti gépet, elszállásoltak, de felhívták a figyelmünket, hogy az italfogyasztás fizetős. Na, mi aztán sorra rendeltünk a homártól kezdve bélszínig mindent, aztán a bárban addig ittunk, míg hajnalban jött értünk a busz. Kiszámlázták a teljes fogyasztást, mire közöltük, hogy nincs pénzünk, és különben sem akartunk ide jönni. Benyeltek mindent.:)
Zsokó 2018.03.02 09:14:01
@tompus: Persze. Gondolom, te csirkeszárnyat meg ásványvizet kértél volna...:)
Ha szeretnénk kevés pénzből egzotikus tájakat felfedezni, és bírjuk a gyűrődést, kár kihagyni Marokkót. Az észak-afrikai ország nem kezdő turistáknak való, mert könnyen óriási lehúzás vagy idegösszeomlás lesz a vége, kellő határozottsággal és erősebb gyomorral azonban leküzdhetők az akadályok,…..
Zsokó 2018.01.17 07:05:12
@zevilaga: Nekik a Balatont kell gyalog körbe járni májkrémes kenyérrel a kezükben, amit SZÉP-kártyával vettek a közértben.:)
Van pár útvonal Budapestről, ahova most még be lehet utazni olcsón, de már nem sokáig, mert hamarosan eltűnnek a menetrendből. Különböző okokból élnek ezek a Wizz-járatok, a közös bennük az, hogy már nem sokáig, érdemes őket kihasználni, amíg még vannak. Lamezia Terme Időrendi sorrendben: Hahn és…..
A legolcsóbb repjegyeket kínáló két ultrafapados is ráugrott keményen a Black Friday nevű népkopasztásra. Érthető is, hiszen többszörösére tudják növelni a forgalmukat úgy, hogy átlagban alig adják olcsóbban a jegyeket. Kezdve a Ryanairrel, mert az írek már egész héten tolják az akciót. Azt…..
Zsokó 2017.11.29 09:28:58
@arpad1983: :((( Remélem, ősszel visszaállítják.
Miután lassan szinte alig marad valami, ami benne foglaltatik a jegyárban, viszont szinte mindenért pluszt pénzt próbálnak lehúzni az utasról a szolgáltatók, összegyűjtöttük, kinél mi maradt ingyenes és mi az, amiért perkálni kell. Természetesen szép nagy különbségek vannak. Ez itt a három…..
Zsokó 2017.11.18 09:01:42
@ICPX: Én a fenti három légitársaságra gondoltam. Nikivel kb. 10 éve mentem Kanárira, na, ők aztán tényleg tíz dekáért is fizettettek keményen (Bécs).

@kokuszpok1960: Ez csak illúzió, általában igen, de rengeteg ellenpélda volt már.:)
Zsokó 2017.11.19 07:59:35
@Online Távmunkás: Frankón. Beszállásnál láttam, gondoltam, majd elpakolják. Aztán ott maradt végig.

@svajcineger: Eddig amikor ott ültem egyedül, a kutya sem kérdezte, hogy tudok-e angolul?
Nem szoktuk előre megírni az útiterveinket, mégis csak jobb, ha már a tapasztalatok is benne vannak, amikor haza értünk. De ez most annyira kúlnak tűnik, meg lehet, hogy nem lesznek később ennyire jó árak, ezért kivételt teszünk. Hajón alvás olcsón és kényelmesen, több sziget felfűzve és egy új,…..
Zsokó 2017.11.12 09:51:33
@geegee: Évek óta szinte már csak Lanzára járok. A többi azért drágább innen, mert rácuppantak az utazási irodák is, erre még nem. Itt is vannak látnivalók, most nem akarom sorolni, viszont pár tengerparti szálloda és a főváros kivételével nincsenek egy emeletnél magasabb épületek, nem plakátolják ki úton-útfélen, hogy hol olcsóbb a parizer, és még nem találkoztam olyan söpredék népséggel, mint pl. Tenerifén. Szóval ami nekem szempont, hogy nyugis legyen, az megvan. Novembertől márciusig az óceánban pár kupica felhajtása után lehet fürödni.:) Tény, hogy szezonban ide is drágábbak a jegyek, szerencsére én rugalmasan tudok utazni, kerülöm is az őszi-téli-tavaszi szünetet, meg a nyári szezont.
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
Zsokó 2017.11.01 21:10:45
@tamaspro: @mrazziee: Ha meg is oldják valahogy az ellenőrzést, még mindig ott a jó öreg bevált módszer: szégyellje magát, akinek nincs otthon pár darab Heinemann-szatyor...:)))
Zsokó 2017.11.02 20:00:40
@Comandante en Jefe: Neked sem volt gyerekszobád...:)))
Új útvonalból kaptunk bőven az elmúlt hónapokban, de olyan azért nem gyakran van, hogy a kisebb ultra úgy indít rá a nagyobbra, hogy nincs egy még nagyobb szereplő, aki eltűnik a piacról. A Wizz pont azokon a napokon tolja majd jövő tavasztól Athént, mint a Ryanair, de délelőtti indulással, ami -…..
Zsokó 2017.10.18 08:18:57
@Töhötöm Kolompos: 1-3 héttel előtte is érdemes nézni, egyre gyakoribb a filléres jegy indulás előtt nem sokkal.
A kérdés egy olvasótól jött, meg többen érdeklődtek nagyjából ugyanerről, csak finomabban. Tényleg megroggyanthatja a Ryanairt a mostani botrány? Mennyi törlés lesz még? Ki az, aki még megbízható? Ideje kicsit kifejteni, hogy miért lett ekkora ez a balhé. A rövid válasz: most durván megrázták a…..
Zsokó 2017.10.16 10:18:01
@blöff: Számolni kell azzal is, hogy a törlések miatt a visszafizetett jegyek mellé adott vouchereket is fel fogja használni mindenki, ezért sem kell brutálisan árat csökkenteniük.
Zsokó 2017.10.17 09:37:20
@blöff: nem árcsökkentett jegyet adnak, hanem egy lehetőséget, hogy azzal olyan áron is foglalhatsz, amit amúgy nem vennél meg. Így kopnak a picit drágább jegyek is. Mint pl. én is elmegyek velük januárban a Kanárira "ingyen". Maga az egész balhé pedig a cégnek meg sem kottyan, mint ahogy Guszti is szépen összefoglalta.
Csináltunk egy villámkört a Balkánon. Mivel a Wizz némi állami támogatással tuningolva több balkáni városba is repülni kezdett, kipróbáltunk néhányat. Három nap három ország annak érdekében, hogy amelyik tetszik, oda visszamegyünk. Az eredmény háromból egy tuti visszatérés, egyet meglátunk, egy…..
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
Ahogy ígértük, utána kérdeztünk a nagy Ryanair járattörlést illetően a szabályoknak és a Flight Refundtól kapott információk alapján is egyértelmű a helyzet: aki október elejéig utazott volna, de ezt bukta a ritkítás miatt, az biztosan jogosult kártérítésre. Függetlenül attól, hogy egy másik járatra…..
Zsokó 2017.09.28 20:34:28
@Online Távmunkás: Nekem is adtak, pedig decemberi járatot töröltek, és kártérítésre nem volnék jogosult.
Elsőre brutális bejelentés a Wizz Airtől, hogy napi járattal nyomul rá a Ryanair szintén napi Budapest-Berlin útvonalára, de jobban megnézve logikus és érthető a döntés: megindult az Air Berlin piacának újraosztása, aki hosszabb távon is ott akar lenni, jó, ha előre szalad. Frissítés: a járat jövő…..
Zsokó 2017.09.06 07:54:16
@botika: Köszönöm, valóban így volt.
Zsokó 2017.09.06 07:55:29
@sunabajnok: Drezda nagyon, és visszatérhetne Lübeck is.
Zsokó 2017.09.06 13:16:50
@Fillér B. Gusztáv: Köszönöm a te válaszodat is, a dátumokat módosítgatva közben már megvilágosodtam.:) Bőrönddel sajnos az a tetű vonat árban még mindig verhetetlen.:(
Elindította a Ryanair az átszállós járatait Budapestről is, egyelőre Portóba és Ibizára lehet így elröppenni. Ehhez a római teszt után bergamói átszállást ajánl az ír légitársaság, de jobban megnézve nem sokkal több az egész a nagy semminél. A lényeg, hogy két meglevő járatra egyben lehet foglalni,…..
Zsokó 2017.08.19 09:18:47
@fische: Szia! Én is bátorítalak: a Ryan is SXF-re megy, ami tényleg egy rakás sz@r (kb. mint a Sárkány Center), viszont reggeli járat, ami általában max. 5-10 percet késik. Sok szerencsét!