Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomcsi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ePtOn felfedezett egy merész termékcsaládot, ami azzal büszélkedik, hogy a 20 legveszélyesebb élelmiszeradalék közé sorolt kén-dioxiddal tartósítja aszalt gyümölcseit: Annyira örülök, hogy végre egészséges termékeket is lehet vásárolni, hála a Bioökoezo mizériának. Igaz…..
tomcsi 2008.05.09 19:31:11
bocsesz, de ez a cucc nem bio, gyakorlatilag semmi köze hozzá. az hogy rá van írva hogy így meg úgy egészséges az nem egyenlő azzal hogy bio...

plusz: a bio cuccok sem azt ígérik amiket leírtál, hanem megvan egy bizonyos feltételrendszer hogy mikor lehet valamit bio (pl habzásgátlókat, aromaanyagokat, antioxidánsokat, édesítőszereket stb nem tartalmazhat, de egyes adalékanyagokat igen)
ha érdekel:
www.biokontroll.hu

aztán: a kén-dioxid nem azért van benne mert mindenáron azt akarják hogy elpatkolj, hanem mert nélküle valószínűleg nem maradna a termék hónapokig friss, nem lehetne nagyobb méretekben gyártani. ha ez nem tetszik akkor próbálkozz nagyobb piacokon, ott szerintem találni fogsz mindenféle adalékanyag nélkülit (remélhetőleg)

aztán: az e-cuccokat nem azért jelölik így hogy E1234 hogy te még véletlenül se tudd beazonosítani, hanem épp ellenkezőleg ez egy egységes rendszer, hogyha például egy kedves német turista ilyen barackot szeretne venni, de netán allergiás mondjuk erre az adalékanyagra akkor elég legyen rápillantania hogy hú E220 akkor ilyen nekem nem kell... de azt hogy kén-dioxid valószínűleg nem ismerné

egyébként nem vagyok túlzottan biocuccpárti, csak sok volt a pontatlan infó