Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leoncio almeida

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Megtanulnék románul, de épp írom öregkori fő művemet, versenyt futok a halállal” – mondta Király Jenő filmesztéta egy 2004-es egyetemi kurzusán. Király kultikus figura volt a magyar felsőoktatásban, de legalábbis a film- és esztétikaszakokon, saját tanáraim is arról számolnak be, hogy több száz fős…..
leoncio almeida 2017.10.07 12:43:53
@Terézágyú: Kegyed milyen szépen halad a a shakespear-i nyelvezet elsajátításával!
A 444.hu hasábjain pár évvel ezelőtt, Horn Gyula halála kapcsán napvilágot látott egy toplista, mely a harmadik Magyar Köztársaság eddigi kormányfőit lajstromozta, állította sorrendbe elért eredményeik, politikusi-vezetői talentumuk alapján. Amennyire jónak tartottam magát az alapötletet, olyannyira…..
leoncio almeida 2017.08.04 18:05:31
@Nincs közöttünk csicska: "A Main Kampf nem antiszemita, a zsidók mondják antiszemitának, mert megmutatja hogy ők milyenek." :) :) :) :) :)

Olvastad is vagy csak beszélsz baromságokat?! Elárulok egy titkot! Én olvastam! Maga Hitler írja, hogy büszke arra, hogy antiszemita.

"Ezúttal is, mint mindig ilyen esetekben, a könyveket hívtam segítségül. Ekkor vásároltam meg fillérekért életemben elõször az elsõ antiszemita röpiratot. Sajnos, ezek a röpiratok valamennyien abból az álláspontból indultak ki, hogy az olvasójuk többé-kevésbé ismeri már a zsidókérdést. Hangnemük, túlságosan ellaposodó és tudományos felkészültséget nem mutató bizonyításmódjuk és megállapításaik ismét csak kétséget támasztottak bennem. Ezek a körülmények hetekre, sõt hónapokra visszavetettek. A dolog olyan nagy horderejûnek, a vád olyan súlyosnak tûnt, hogy attól való félelmemben, miszerint igazságtalanságot követek el, bizonytalanná lettem. Abban már magam sem kételkedtem, hogy itt nem másvallású németekrõl, hanem idegen
néprõl van szó. Amióta e kérdést tanulmányozni kezdtem és figyelmes lettem a zsidóságra, azóta Bécs egyszeriben más megvilágításban tûnt fel elõttem. Bárhova mentem, mindenütt csak zsidót láttam, és minél többet láttam belõlük, annál inkább meg tudtam különböztetni õket a többi emberektõl. Különösen a belvárosban és a Dunacsatornától északra fekvõ kerületekben hemzsegtek e nép tagjai, akik már külsejükben is teljesen elütöttek a németektõl."

"Így kezdtem megismerkedni e tan alapítóival, hogy e révén a mozgalom alapvetõ tételeit tanulmányozhassam. Hogy én ezen a téren hamarabb célhoz jutottam mint azt magam is reméltem, azt egyedül a zsidókérdés terén szerzett bár ez idõben még nem túlságosan alapos ismereteimnek köszönhettem. Ezek az ismeretek, különösen a zsidóság kifejezési módszerének megismerése tették lehetõvé számomra a gyakorlati összehasonlítást a valóság és a szociáldemokrácia alapító apostolainak elméleti porhintése között; a zsidó nép beszél és ír, hogy gondolatait elrejtse, vagy legalábbis elfátyolozza. A valódi cél sohasem a sorokban, hanem jól elrejtve a sorok között keresendõ. Ez az idõ jelentette számomra a legnagyobb belsõ átalakulást, amit csak valaha is megértem.
A gyönge világpolgárból fanatikus antiszemitává lettem."