Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frederick

0 bejegyzést írt és 445 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...azért, mert némi "külső" segítséggel kevés ember is óriási rombolást tud véghez vinni a társadalmainkban. Ilyesmiről írtak már sokan, de a köztudatba sosem jutott el, és úgy sejtem az én cikkem sem fogja meghozni ezt az áttörést, dehát tegyen meg mindenki amennyit tud, aztán bízzunk a felsőbb…..
Frederick 2018.08.21 09:56:52
@zriff:

"Ennek a felismerésével jobb az mra."

Most vették be a Férfihang szerzői közé Nagy Alekoszt.
www.borsonline.hu/celeb/alekosz-magyarorszagon-egyedulikent-vagyok-milliomos-akit-nem-akarnak-a-nok/158424
www.ferfihang.hu/2018/08/17/nok-ferfiak-metoo/

Mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy rossz húzás volt Csuzi Attilától.
Frederick 2018.08.21 10:33:51
@zriff: Ez igaz. A(z egykor) rendszerkritikus baloldalnál semmi jelét nem látom az önkorrekciónak. Időnként akad egy-két balos, aki szembemegy a Genderrel, de ezek vagy hamar megrendszabályozódnak vagy hamar kivesznek a köztudatból. Bizonyos szinten kár, mert pl. a globalizációkritika, a szociális reformok vagy a környezettudatos életmód kifejezetten jó témák voltak a baloldalon. Na, mindezt szépen maga alá gyalulta a feminizmus, a politikai korrektség és a migráció.

A jövő most a jobboldalon van. Bár ott is vannak kiábrándító szarságok, de még mindig észszerűbb a baloldalnál.
Vee barátunk még youtube videót is csinált arról, hogy a kritikusok mekkora idióták, és nagyjából egyetértek vele. Ha a "mezei" nézők több mint kétszer annyi pontot adnak a filmre, mint a vájt szemű megmondóemberek, ott talán valami nincs rendben... Tartalom kattintás után, spoilerekkel...
Frederick 2018.07.22 09:09:15
@DennisVT1: @Deansdale: Láttátok az új Deadpool filmet? Ha igen, mi a véleményetek?
Frederick 2018.08.19 08:02:27
@Deansdale: Nem tudom, mennyire vagy most fogékony a Marvel-témára - kicsit tartok tőle, hogy ez is a felesleges kommentjeim egyike lesz. Mindenesetre leírom a véleményemet, hiszen te is láttad a filmet.

Ugyebár, láttam mindkét Deadpool-filmet, és bár kikapcsoltak egy időre, elszórakoztattak, mégis van nekem némi hiányérzetem a filmekkel kapcsolatban. Mondhatni: valahogy a Disney ezen a fronton sem volt túl merész.

Mire is gondolok?

„Hiába lett a Disney-é, a Deadpool felnőttfilm marad”. – és még számos ilyen címmel olvashatóak a hírek a neten. Miközben bizony, a Deadpool igenis visszafogott az eredeti képregényhez képest. Az eredeti képregényekben Deadpool egy igazi antiszociális figura, egy cinikus zsoldos, aki ha bekattan, egyaránt képes halomra ölni rendőrt és bűnözőt, jó mutánst és rossz mutánst, a Fény és a Sötétség harcosait. A képregényben olyan jól ismert szuperhősöket tesz hidegre, mint Pókember, Amerika Kapitány és Doctor Strange. A szó konkrét értelmében nincs tekintettel senkire. Két lábbal tipor a politikai korrektségen. Gyilkol és poénkodik, egyszerre félelmetes és vicces. Egy olyan punk, aki fenekestül felforgatja a Marvel-univerzumot. Persze, ő egy a Marvel által legyártott dekonstrukció, ami fityiszt mutat a Marvel-nek. A Marvel a Deadpool által visz be egy jobbegyenest a Marvel-nek – vagyis saját magának. De mint ilyen, roppant eredeti. Anti-hősünk egy beteg karakter, aki beteg dolgokat tesz. Egy ilyen beteg figura beteg filmet érdemel. Mérsékelt esetben is olyat, mint a Crank. Én, megmondom őszintén, egy olyan Deadpoolt láttam volna szívesen a filmvásznon, aki végiggyilkolja Asgardot, picsán rúgja Xavier professzor mutánsait, és lepofozza a SHIELD embereit.

MINDEZEK HELYETT kaptunk egy vicces fiút, aki valahogy mindig besegít Xavier jólelkű mutánsainak a rend fenntartásában, s szigorúan CSAK bűnözőket gyilkol.

Sokkal merészebb és brutálisabb filmet ki lehetett volna hozni az alapanyagból. Szerintem.
Sziasztok! A 2016-os év nem csak animékben bővelkedett természetesen hanem filmekben is és természetesen ezek között is akad minőségi darab és amiket Mordorban forgattak. Lássuk is, hogy szerintem melyek voltak 2016 legjobb illetve legrosszabb filmjei. Ez azonban 3-as helyett 5-ös lista lett...
Frederick 2018.08.19 07:49:04
Szerintem a Deadpool tipikusan az a film, ami tökéletes példája annak, mennyire nem merész a Marvel-filmeket gyártó Disney. „Hiába lett a Disney-é, a Deadpool felnőttfilm marad”. – és még számos ilyen címmel olvashatóak a hírek a neten. Miközben bizony, a Deadpool-film igenis visszafogott az eredeti képregényhez képest. Az eredeti képregényekben Deadpool egy igazi antiszociális figura, egy cinikus zsoldos, aki ha bekattan, egyaránt képes halomra ölni rendőrt és bűnözőt, jó mutánst és rossz mutánst, a Fény és a Sötétség harcosait. A képregényben olyan jól ismert szuperhősöket tesz hidegre, mint Pókember, Amerika Kapitány és Doctor Strange. A szó konkrét értelmében nincs tekintettel senkire. Két lábbal tipor a politikai korrektségen. Gyilkol és poénkodik, egyszerre félelmetes és vicces. Egy olyan punk, aki fenekestül felforgatja a Marvel-univerzumot. Persze, ő egy a Marvel által legyártott dekonstrukció, ami fityiszt mutat a Marvel-nek. A Marvel a Deadpool által visz be egy jobbegyenest a Marvel-nek – vagyis saját magának. De mint ilyen, roppant eredeti. Anti-hősünk egy beteg karakter, aki beteg dolgokat tesz. Egy ilyen beteg figura beteg filmet érdemel. Mérsékelt esetben is olyat, mint a Crank. Én, megmondom őszintén, egy olyan Deadpoolt láttam volna szívesen a filmvásznon, aki végiggyilkolja Asgardot, picsán rúgja Xavier professzor mutánsait, és lepofozza a SHIELD embereit. MINDEZEK HELYETT kaptunk egy vicces fiút, aki valahogy mindig besegít Xavier jólelkű mutánsainak a rend fenntartásában, s szigorúan csak bűnözőket gyilkol. Klassz!

Mondjuk én eleve nem vagyok barátja a DC- és Marvel-filmeknek.
cassetto-tiroir.blogspot.com/2018/08/marvel-szarok-dc-szarok.html
Deansdale Pár szóban 2018.08.06 20:22:11
Cikket kellene írnom "Az év legfontosabb híre 2." címmel az Infowars internetről történő leradírozásáról, de sajnos nincs rá érkezésem. Pedig ez ugyanaz amit Tommy Robinsonnal csináltak, csak pepitában - hasonlóan orwelli aljas tetűség, ami igen sötét jövőt vetít előre. Talán holnap veszem a…..
Frederick 2018.08.09 14:51:53
@VT 135:

"Puzsér, aki felvállalja a kritikus, semerre sem elköteleződő gondolkodó szerepét. Aki simán téved(het) is időnként."

A, Puzsér esetében ez nem olyan egyszerű. Ő geopolitikailag felállított magának és a követőinek egy frontvonalat. (Ezt nevezhetjük stílszerűen Szélsőközépnek.) Puzsér szerint geopolitikailag 3 ellensége van a nyugati civilizációnak és azon belül a polgári társadalmaknak - mely 3 ellenség amúgy egymással is farkasszemet néz:

1, a politikai iszlám
2, a kulturmarxisták
3, a trolldemokráciák (Orbán, Trump, Duterte meg más politikai vezetők, általában jobboldali politikusok)

Puzsér szerint egy olyan politikára lenne szükség, ami mindhárommal szembenéz. Magyarországon ilyennek vizionálta először az LMP-t, majd a Kutyapártot - két olyan pártot, ami már rég a Soros Alapítvány zsebében van. Megjegyzem: soha az életben nem lesz olyan párt, amely felvállalna egy ilyen háromfrontos küzdelmet. Ugyanis az a politikai párt végét jelentené. A Kutyapárt a Soroshoz és a kulturmarxistákhoz húzott, a Munkáspárt pedig a NER-hez (meg szerintem Putyinhoz) - a túlélés és a megmaradás érdekében kénytelenek voltak erre a paktumra. Újra kétpólusú lett a politikai küzdőtér Európában - sőt, a migrációval bejövő politikai iszlám húz egy harmadikat is. Puzsér jobban tenné, szerintem, ha ezt regisztrálná - persze, elhiszem, hogy neki ez nem kedves.

B, Puzséron az utóbbi évben azért elhatalmasodott az Orbán-fóbia. Annyira, hogy addig a véleményig is eljutott, hogy bármelyik ellenzéki pártot szívesen látná a választásokon győztesnek, mint a FIDESZ-t. Mert a NER lebontja a demokráciát. Abba persze nem gondolt bele, hogy mi jönne a NER helyett. Az, amit ő sem szeretne: migráns terror és Gender-terror. A legnagyobb szószolója lett az ellenzéki összefogásnak.

C, Azért ez a függetlenség is érdekes. Ugyanis Puzsér sokáig a Simicskától kapta a fizetését. Gondolok itt a Magyar Nemzetben és a HírTV-ben kifejtett tevékenységére. Én úgy gondolom, Simicska nagyon ügyesen felhasználta Puzsért. Puzsér egy fontos motorja lett a Simicska-gépezetben az Orbán-fóbia felpörgetésének.

Emellett külön érdekes a Szabadfogás c. műsor. Ami szerintem nagyobb részt a JOBBIK felfuttatásáról szólt. Mert abba a műsorba egyedül egy párttól volt meghívva ember: az a JOBBIK. Ugyanakkor a JOBBIK a műsorban sorra kapta Perjéstől, Konoktól, Csintalantól és Puzsértól a "konstruktív kritikákat", ami egyet jelentett a tökéletes receptre a balliberálissá váláshoz ("néppártosodáshoz"). Ezt persze időnként Puzsér is észlelte, és tett is megjegyzéseket a JOBBIK cukiskodásához - de ehhez a folyamathoz ő is hozzájárult. (Lásd Puzsérnak azokat a bírálatait, ami a JOBBIK cigányokkal kapcsolatos retorikájára vonatkozott, amit mintha megfogadott volna Vona.)

Avagy Puzsér a maga módján problematikus.
Frederick 2018.08.12 13:57:54
@Deansdale:

„~26EFt szociális segély helyett közmunka nettó 54EFt-ért (amiért lehet hogy dolgozni kell, de szerintem ezt is nevezzük nyugodtan pozitív változásnak).”

Igen, egy elbaszott közmunka-program, amit a FIDESZ nem hajlandó korrigálni. Valószínűleg nem rosszindulatból, hanem mert akik ezt működtetik, hülyék. Vagy lehet, hogy arról van szó, miszerint a korrupció (elrabolt és zsebretett állami pénzek) miatt nem lehet normálisan megemelni a közmunkások pénzét.

Szerintem, ha már annyira a mániád, hogy pozitívumokat sorolsz a FIDESZ érdekében, még véletlenül se említs olyat, amit szarul csinál.

Egyébként könnyen dicséred a közmunka-programot, miközben soha az életben nem dolgoztál benne. Az ismereteid ezen a téren egyenlők a nullával. (Bocs!) Természetesen jobb a közmunka-program, mint a segély. Még pedagógiai hatása is van (láttam erre is példát). Még a mindenbe belekötő Puzsér is helyesli a közmunka-programot. DE a közmunka-program tipikusan az, amit művelhetne jobban is a kormány, és szarul csinálja. És itt nem csupán a szánalomra méltó bérezést értem, hanem az olyan apróságokat, hogy egyes (?) települési önkormányzatok (általában falvak) védőital nélkül küldik ki a közmunkásokat a melegbe megdögleni… elnézést, dolgozni.

A többivel többé-kevésbé egyetértek. Mia-t és a srácokat eluralta az Orbán-fóbia. Én értem helyettük azt, amit nekik szánsz. :D De amiket a közmunka-programról meg a közbiztonság javulásáról írsz, az sajnos nem igaz.
Frederick 2018.08.17 09:34:55
@Mia and me:

"vonát nem dobnám ki az ágyamból"

Te most komolyan leírtad, hogy ágyba bújnál Vona Gáborral? Én ámulok és bámulok! Toroczkai?

De ha már szexizmus (vagy mi a redva)...
Én Tétényi Évával bújnék szívesen ágyba (MILF).

meszarosmartonblogja.hu/2009/12/11/kik-azok-az-mlf-ek/

"Egy közvélemény kutatás során az is kiderült, hogy a tinédzserek vonzónak találják a politikusok soraiban Angela Merkelt (55) Németország kancellárját"

Jaj, ezt a rossz ízlést! :P

"a kunhalmi ági nem rossz nő"

Kunhalmi egy domina. Emellett egy Lendvai Ildikó-klón. Nekem nem jön be.

"érzem "gáznak" hogy a közösségi vagyon egy gázszerelőnél gyűlik"

Annyira suttyó ez a Mészároslőrincezés! Komolyan, aki ennyit fog fel a magyar bel- és külpolitikából, az nem ért belőle semmit.
„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális…..
Frederick 2018.08.13 15:42:12
@Konok Péter:

"Hahó, te annyira hülye vagy, hogy meghagylak itt illusztrációnak, köszi!"

Ezt a tekintélyelvű leteremtést Bayer Zsolttól és Aristo-tól tanultad el? Valószínű, Látod, azért lehet valamit tanulni a NER-től is. Mondjuk stílust. Lekezelő és megvető stílust.
Deansdale Marvel vs. Marvel 2018.02.10 13:07:06
Rögtön egy kitérővel kezdem, hiszen nem is erről akartam beszélni, de sebaj: a progresszív néphülyítés elérte a kívánt hatást, a kisebbségek nyugaton már nemcsak péppé vannak hülyítve, de folyamatos fehér/férfi/hetero/keresztényellenes gyűlöletben izzanak. Ennek legfrissebb megjelenési formájaként a…..
Frederick 2018.08.07 22:51:35
@Deansdale: Megnézted azóta a Fekete Párduc-ot? Nem tervezel róla kritikát? Állítólag leplezetlenül rasszista, emellett rettentő szar.

Nézd csak!
marieclaire.hu/kultura/2018/05/14/kulon-film-keszulhet-a-fekete-parduc-hosnoirol/
Frederick 2018.08.08 08:32:12
@TrollEdomer: Állítólag tömény fehérellenes rasszizmus jellemzi a filmet. De úgy látszik, a balliberális, feminista szubkultúrának ezt is szabad.

Mondjuk én nem igazán nézek Marvel- és DC-filmeket. Számomra élvezhetetlen az összes.
Frederick 2018.08.09 10:05:04
@-JzK-: @Deansdale: @TrollEdomer:

Puzsérék 1 órában elég szépen kielemzik a film rasszizmusát.
www.youtube.com/watch?v=wlsRWtc6ahQ

Mondjuk a srácok elég Marvel- és DC-ellenesek. Vagyis erre érzékeny emberek jobb, ha nem hallgatják.
Deansdale Az év legfontosabb híre 2018.05.27 20:13:14
Korea atomtalanítása lópikula, a terrortámadások lényegtelenek - ami most fontos, és mégis elsiklik a tömegek ingerküszöbe alatt: Tommy Robinsont letartóztatták és bebörtönözték, mert a politikai véleménye nem tetszett az angol kormánynak. Az utcáról vitték el a rendőrök, holott semmi illegálisat…..
Frederick 2018.08.07 16:19:34
@Deansdale: Nem tudom, elolvastad-e a linkelt írásom. Ha nem, az se baj. Inkább bemásolok belőle pár részt, meg hozzáteszem a magamét, hát ha azzal érthetőbb, mi szerintem a probléma.

1, Az új ellenforradalom vezéralakjai Donald Trump, Vladimír Putyin, Orbán Viktor, Marie Le Pen és Rodrigó Duterte. Szerintem körülöttük formálódik az új jobboldali ellenállás. Erről már te is írtál egyszer.

2, Míg a régi ellenforradalom elitben, királyságban, feudalizmusban, kereszténységben gondolkodott, az új ellenforradalom tömegben, köztársaságban, kapitalizmusban, agnoszticizmusban. A régi ellenforradalom elveti a Felvilágosodást, az új ellenforradalom kiindulópontja maga a Felvilágosodás.

3, A régi magyar jobboldal olyan ismérvei, mint a királypártiság, a középkor-kultusz és a Habsburg-fétis, totál adaptálhatatlanok a modern jobboldaliságba – ugyanis a modern jobboldal erősen kötődik a köztársaság államformájához, a technikai civilizációhoz, a modernséghez, a mamutcégekhez és a kapitalizmushoz. Elég megnézni a modern jobboldal vezéralakjait: Trump több szállal kötődik a céges világhoz, Le Pen beszédeiben kiáll a Felvilágosodás és a köztársaság eszméinek védelme mellett (a migrációval szemben); hogy már ne is beszéljünk Orbán és Putyin céges kapcsolatairól! Trumpot, Orbánt, Dutertét és Putyint az a tömeg emelte a hatalomba, amit lenéz és megvet a régi ellenforradalmi eszmeiség. A magukra „ellenforradalmi” jelzőt alkalmazó újjobboldali mozgalmak részt vesznek a demokrácia nevezetű játékban. A régi ellenforradalomnak a kapitalizmust kellene elsöpörnie az általa megálmodott restauráció végrehajtásához – ami lehetetlenség. Új szelek fújnak a jobboldalon…

4, A jelenleg kifejlődő jobboldali-szélsőjobboldali, ellenforradalmi és reakciós szubkultúra, itt Magyarországon (de a trendeket nézve egész Európában) három államférfi körül formálódik: Putyin, Trump és Orbán. A játéktér megváltozott, a szereplők pedig kénytelenek alkalmazkodni az új feltételekhez, ha érvényesülni akarnak az új rendszerben (adaptálódás). Egy szűk csoport, láthatóan, a régi ellenforradalmi mentalitásba próbál új energiát vinni, de ez hasztalan igyekezet. Jobban teszik, ha beilleszkednek az új ellenforradalmi elitbe, s úgy harcolnak az Iszlám Forradalom és a Gender Forradalom ellen, hogy tolerálják az új jobboldalnak a tömegdemokráciával, a köztársasági eszmével, a tőkés renddel és az agnoszticizmussal való viszonyát.

5, Egy 19. századi vagy 20. századi ellenforradalommal nem érünk semmit. Csak egy 21. századi ellenforradalom adhat helyes válaszokat a kor új kihívásaira.

Szerintem. Szubjektív vélemény.
Frederick 2018.08.07 16:28:02
@Deansdale:

"Én sosem mozogtam királypárti/habsburgista körökben"

Nem vesztettél vele sokat. :)
Frederick 2018.08.08 08:43:23
@Sipi81:

"Beszélgettem egy (amúgy 444-olvasó :-) kollégámmal és szóbahoztam ezeket, mire ő azt reagálta az előreengedéses résznél, hogy ezek csak "feudális csökevények", amikre már semmi szükség, egyenjogúság van. Na és utóbb jutott eszembe, hogy ez a tipikus szélsőbalos gondolkodásmód. Nekem ezek a kultúránk megőrzendő és fontos összetevői, a mindennapi együttélés hasznos szabályai, neki meg eltörlendő feudális csökevények."

Most kérdezhetném: mit vársz egy szektástól? :D

Én, ha időm engedi, lejárok néhány balatoni munkáskocsmába, sörözni és beszélgetni, melósokkal. Oké, nem az a társaság, ahova egy Görög Ilona szívesen menne - de még itt is megfigyelhető az elemi udvariasságnak bizonyos formái. Ha meghívnak egy sörre, illik visszahívni; ha megígérek valamit, akkor illik betartani az ígéretet (a szava hihetetlent megbélyegzik); aki dolgozik, értékes, de a lustát, munkakerülőt kinézik maguk közül stb. A NŐK! Megvetik az olyan férfit, aki bántalmaz egy nőt vagy gyereket. A társaság, ahová én járok, kifejezetten tisztelettel bánik a nőkkel. Melósok...

Na, ennyit a feudális csökevényekről! Elnézést, de nem valami művelt az ismerősöd, ha ez a véleménye a mindennapi együttélés hasznos szabályairól. A munkáserkölcsöket, munkásetikát is azért hoztam szóba, mert még a kádári éra is tiszteletben tartotta ezeket.

A szélsőbal, ami saját nyomorult önvalóján meg néhány dögletes példaképen kívül nem tisztel mást, nem csoda, ha magasról tesz minden etikára.
Nehéz manapság jó sci-fit találni, mert a felhozatal többségében a dögunalmas progresszív vonalat nyomja. Én valahogy képtelen vagyok isteníteni az olyan polkorrekt témájú és kivitelezésű szarokat, mint az új Battlestar Galactica volt - nem érdekel, hogy a túlélők hogyan szerveznek új társadalmat a…..
Frederick 2018.08.04 10:55:31
@Deansdale: Azért ez attól is függ, mit olvastál tőle.

King hisz az irracionalitásban, vagyis abban, hogy nem lehet mindent racionálisan megmagyarázni. A legtöbb regényében azért igyekszik kifejteni a "miért"-et és a "hogyan"-t. Bár tény, hogy egyes regényeiben nem ad kielégítő magyarázatot. Pl. A Halálsoron, mind a film, mind a könyv nem magyarázza meg, az óriási néger gyógyító képessége honnan származik.

De megértem, ha valakinek nem jön be King. Van egy sajátos stílusa, egy sajátos szemlélete, egy sajátos attitűdje, amit vagy elfogad az ember vagy sem. Engem megvett kilóra, még a gimis éveimben, leginkább, hogy olyanfajta formát és tartalmat (stílust és témát) találtam nála, amit nyomokban sem leltem a magyar fantasy-ben. De hát ízlések és pofonok...
Frederick 2018.08.04 11:44:56
@Deansdale: Mely könyveket olvastad Kingtől?
Frederick 2018.08.04 13:35:42
@Deansdale: Még annyit, hogy Stephen King szimbólumokat használ. Amelyeknek a megfejtését a legtöbb esetben nem köti az olvasó orrára. Mondhatni: az olvasó magára van utalva, kap egy kevés segítséget, de a szimbólumokat neki kell megfejtenie. A probléma ezzel az, hogy itt nem árt, ha az olvasó tisztában van King életművével és életútjával.

Hasznos holmik. Maga az ördög (Randall Flag?) jön egy az emberi lelkekért. De ott sem a misztikum a lényeg, hanem a város széthúzó lakossága. A könyv azt írja, micsoda kisstílű bonyodalmak mentén képesek emberek gyűlölni egymást, akár az emberölésig is elmenően. King-nél amúgy visszatérő téma az önmagát felszámoló közösség (pl. Hasznos holmik, Rémkoppantók, Carrie, de még egy kicsit a Végítélet is).

AZ. Na, AZ tömény a szimbólumok terén - úgy is fogalmazhatnék, tele van szimbólumokkal. Mondjuk a könyv közepén van valami homályos magyarázat, hogy AZ egy a világűrből érkezett szörnyeteg - de valójában AZ egy szimbólum. Egy idős Derry-vel. De ne kérj meg rá, hogy fejtsem meg neked, mit is szimbolizál pontosan. Régen olvastam, most tervezem, hogy másodszorra is elolvasom, hát ha jobban megértem.

Carrie. Nem olvastam, de a Brian de Palma-filmet láttam. A film zseniális. Ott is mellékes a misztikum, a boszorkányság. Arról szól, hogy egy bigott vallásos anya és egy kirekesztő iskolaközösség hogyan ront meg egy jólelkű lányt - aki a végén maga is pusztító lesz, kb. mint a közössége. A filmben (valószínűleg a könyvben is) elpusztul az iskola is, a bigott vallásos anya is, maga Carrie is.

Kingél a misztikum, akár csak a szimbólumok, csak eszközök, hogy kifejezzen egy mélyebb tartalmat.

Én szeretem Kinget, de megértem, ha nem jött be.
Legalábbis akkor, ha nem te vagy a vad. Egyes vélekedések szerint a vadaknak is jó, ha megölik őket. Nekem vannak kétségeim ezzel kapcsolatban, de nem értek a vadak nyelvén, s az is távol áll tőlem, hogy az állatokat emberi érzelmekkel ruházzam fel. Vannak témák, - ilyen a vadászathoz fűződő…..
A cikk: Miért nem helyes legalizálni a prostituáltak használatát?   A bejegyzés címe és az illusztrációnak használt képek már előre definiálják a tartalmat. A prostituáltak használata? Ez nem egy kliens által használt kifejezés, ez egy olyan emberé, aki elvileg védené a…..
Frederick 2018.07.30 14:24:58
@noname.blogger: Nem te vagy az egyetlen, aki reagált erre a cikkre:
deansdale.blog.hu/2016/08/27/a_prostitucio-vita_eloszavanak

(A Puzsér-Noá vita a prostitúcióról egyébként borzalmas, köszönhetően annak, hogy Puzsér nem készült fel a vitára, nem olvasott utána a témának. Így egy csomó labdát nem is volt képes leütni.)

Amúgy számomra sokatmondó, hogy tipikusan azok a feministák lobbiznak a kliensbüntetés mellett, akik nem kifejezetten férfibarátok (Nógrádi Noa, Dés Fanni). Amúgy én beszélgettem feministákkal, akik szerint a pornó, a prostitúció, a szerelembabák és a jövőbeli szexrobotok a "nők tárgyiasításának, kizsákmányolásának és kihasználásának" szimbólumai - s mint ilyenek, megszületendőek. Ezek a gondolatok hatalmas ostobaságok, és semmi másra nem tudom visszavezetni őket, mint a puszta férfigyűlöletre. Ezek a feministák egyébként egytől-egyig a NANE tagjai vagy szimpatizánsai.

Jó a cikk amúgy!
Isten a tanúm, hogy nem olvastam Nógrádi Noá cikkét a prostitúcióról, úgyhogy most látatlanban megtippelem, mi lesz benne: (1) Minden nő, egyszerűen azért mert likkal a lába között született, ártatlan, védtelen, kihasznált áldozat - akkor is, ha nem tud róla vagy nem tartja magát annak. (2) Minden…..
Frederick 2018.07.30 14:12:42
@Deansdale: Egy egyszerű kérdés volt, semmi több. Jó, mindegy. Végül is nem oszt, nem szoroz, láttad-e a Deadpool 2-t vagy sem. Az is lehet, hogy túl fáradt voltál, kaptál egy tömegnyi kommentet és emailt, s a kommentem kiszorult a margóra. Nekem meg üldözési mániám van.

„Még csak válaszra sem méltatott” – biztos?
divinity.szabadosadam.hu/?p=19591
...és nem csak a magyart, választásostul, hanem a nemzetközit is! Nem olyan bonyolult az... Manapság a demokrácia világában minden nagyobb pöcegödörben van vagy ezer párt, mindenféle nevekkel meg címkékkel: jobbos-balos, demokrata, liberális, szociális, konzervatív, ésatöbbi. Ezek nem jelenetek…..
Frederick 2018.07.22 08:57:50
@KalmanBlog:

"Én csak egy kávét kérek."

Azért ne tegyünk úgy, hogy az MRA-ban nincsenek ilyen belharcok. Jujjuj, de vannak... sajnos!

Jó példa, mikor bizonyos elhülyült MGTOW-huszárok basztatják a PUA-okat. Mert ragaszkodnak hozzá, hogy a nő egy sült galamb, ami a szájukba kell repüljön, és mi az, hogy meg kelljen dolgozni egy kapcsolatért (PUA)!

PUA: A férfinak meg kell dolgoznia egy kapcsolatért, és én megmutatom, hogyan!

MGTOW: Menj a faszomba! Én nőt akarok munka nélkül!

Természetesen nem ez a MGTOW, de egyesek fejében sajnos ez! És időnként a sértettet játszva basztatják is a normálisabbakat. Számos ilyen vitát láttam már MRA-berkekben, sajnos még mindig, és szerintem egyrészt kifejezetten kínos, másrészt a maga módján bénító.
Frederick 2018.07.22 18:02:27
@csi szi: Vannak átfedések az MRA, az MGTOW és a PUA között. Jó példa erre Deansdale, aki egyszerre mindhárom. :)
Frederick 2018.07.22 18:07:43
@csi szi: Hogy beszéljek kicsit a magam nevében is.

MRA: Már nem vagyok. Nekem eleve nem tetszik az a típusú jogvédelem, ami csak a nőkért áll ki (feminizmus), vagy csak a férfiakért (MRA). A kulturmarxisták és a feministák férfiakból és nőkből álló csoport, akik férfiakat és nőket terrorizálnak. Én az emberért akarok kiállni, nem külön a nőért vagy a férfiért. Inkább nevezem magam humanistának, mint feministának vagy MRA-ásnak.

MGTOW: Férfi vagyok, aki a maga útját járja. A hedonista vonalhoz húzok, és még a poligám, nyitott kapcsolattól sem zárkózok el. (Legutóbb George Herceg is kiállt emellett a Férfihangon.)

PUA: Én megmondom őszintén, eleinte előítélettel viseltettem a PUA iránt. Mostanában tervezem, hogy egy kicsit elmélyedek benne.

Úgy foglalnám össze, MGTOW vagyok, aki kiábrándult az MRA-ból, és most ismerkedik a PUA-val.
Deansdale A történész visszavág 2017.09.30 19:16:19
A szegedi kutatók ősmagyarságra vonatkozó állításait természetesen azok sem hagyhatták szó nélkül, akik 10 éve még a finnugorizmus terjesztéséből éltek, annak bukása óta pedig a tagadásból. Minek a tagadásából? Hát mindenéből. Az eredeti után most a válaszcikket sem hagyhatom szó…..
Frederick 2018.07.17 05:10:07
Frederick 2018.07.17 07:32:57
@Deansdale: Mondjuk én úgy vagyok vele, mint Don Fefinho. Szeretem a cikkeit, de időnként mellényúl. Bár abban van igazság, hogy ez a finnugor vs. hun is szintén egy megosztó lövészárok lett az országban, ahelyett, hogy ráhagynák a tudományra a helyes döntést. Én ebből egyébként sosem csináltam identitáskérdést; akár finnugorok, akár hunok az őseim, én akkor is magyarnak fogom vallani magam, s szeretni fogom az országom, a nemzetem és a hazám. Persze szigorúan a tudomány felől közelítve: szerintem is több sebből vérző a finnugor elmélet.
Trump azért nyert, mert a normális embereknek elege lett a progresszívek barom vádjaiból. Cirka 30 éve hallgatjuk a modern baloldaltól, hogy mindenki aki nem baloldali ilyenpista meg olyanfób, rohadt tahó, szemét, ésatöbbi. Unalmas. És undorító. Aki szarral dobálózik, maga is szaros lészen - tartja…..
Frederick 2018.07.04 09:01:44
@Deansdale:

Épp mostanában gondolkodtam el azon, hogy Magyarországon összesen 6 ember van a baloldalon, aki merészeli bírálni a Gender-kurzust, meg a kulturmarxizmust:
1, Puzsér Róbert
2, Farkas Attila Márton
3, Tasnádi András
4, Thürmer Gyula
5, Csuzi Attila (a Férfihang főszerkesztője)
6, Antal József (egy marxista sci-fi szerző)
Több név nem jut eszembe. Összesen hat ember! Ez azért valahol szomorú. Amikor az újbaloldallal (amit én pusztán úgy nevezek: újjakobinizmus) rengeteg probléma van baloldali szempontból is.
A cím csak gyenge szóvicc, nem tudom hogy a film milyen lesz. Azt viszont tudom, hogy még egy lépést tettünk a szórakoztatóipar átpolitizálása felé. Amikor a Mad Max-ről volt szó, meg a Ghostbusters-ről, meg az Ébredő erőről, akkor még vita tárgyát képzete, hogy a koncepciózusnak tűnő változások…..
Frederick 2018.06.03 10:40:40
@Deansdale: És a Disney terjeszkedéséhez mit szólsz?

1, Felvásárolta a Pixart.
2, Felvásárolta a Foxot.
3, Megszerezte a Marvel Univerzumot.
4, Megszerezte a STAR WARS Univerzumot.

Dagobert bácsi soha nem volt ennyire éhes! A kérdés: csökkenthető-e egyáltalán az étvágya? Mekkora mamutcég ez már - félelmetes, mekkora monopóliuma van a Disney-nek a tömegkultúrában! A Disney egy kultúrabefolyásoló tényező - ez a maga módján elég hátborzongató!
Frederick 2018.06.03 15:52:44
@don Fefinho: @Aurelius Respectus: @Deansdale:

Csak tudjátok, ebbe az a szomorú, hogy akár kemény maszkulin akciófilmeket is ki lehetne hozni a STAR WARS világából. De nem, ehelyett jönnek ezek a puha pöcsű szarságok.

Retroshock szerint az lenne a megoldás, ha kivennék a vállaltan feminista Kathleen Kennedy kezéből a STAR WARS-t.
Frederick 2018.06.23 08:17:45
@don Fefinho: @Aurelius Respectus: @Deansdale: Egy újabb gyenge próbálkozás, ami igyekszik elmagyarázni, miszerint "Az utolsó jedik" egy jó film. Nem olyan gáz, mint Szirmay videója, ahol a "Kritikus Úr" odáig süllyed, hogy leszólja azokat, akiknek nem tetszett a film. Itt BlackSheep csak mentegeti a filmet... nyekeg és nyökög... erőlködik, hogy valamit felmutasson. A politikai tartalmat messze ki is kerüli, hiszen szerinte ez csak egy szórakoztató film, semmi több. De elég kínos. Úgy látszik, "Mission: Impossible" mentegetni ezt a filmet. A legrosszabb STAR WARS-film, amit nem lehet kihúzni a szarból.

www.youtube.com/watch?v=IiNrSNZamx8
Ezért: Magyar nők! Magyar hölgyek! Segítsünk Orbán Viktornak! Mert cinikus, destruktív, pökhendi gyűlölködők, akik komoly problémákat is szemberöhögnek, sőt, a megoldásukat mellébeszéléssel szabotálják, csak hogy egy gagyi netes cikkben odamondogathassanak Orbán főellenség bácsinak. Mert ha szóba…..
Frederick 2018.05.28 09:36:15
@csi szi:

Rátér Elliot apjára, aki szintén nem egészséges pszichéjű ember:

"Nos, ma belebotlottam az ABC kitűnő anyagába, amelyben Elliot apja, Peter Rodger beszél a fiáról… alig egy hónappal a tragédiát követően. A The Secret Life Of Elliot Rodger című műsor felvezetése szerint a hollywoodi berkekben otthonosan mozgó Peter Rodger azért állt kamerák elé, hogy “soha többé senkinek se kelljen átélnie ezt a szenvedést”, vagyis a mentálisan beteg sorozatgyilkos-jelöltek hozzátartozói időben felfigyeljenek a figyelmeztető jelekre. Barbara Walters érzékenyen, intelligensen kérdez, és a Hunger Games segédrendezőjeként ismertté vált Peter Rodger pedig korrekt válaszokat ad. Kicsit talán túl korrekteket is: a szpot első húsz másodpercében felébredt bennem a gyanú, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a csávóval… Később, ahogy néztem a filmet és gyűjtöttem az információkat, nem sok kétségem maradt: ez echte nárcisztikus személyiségzavar, és ez a Peter egy feketeöves nárci (nem az öntelt hólyagként követelőző fajta, akit kiröhögsz, hanem a magát az altruizmus mintapéldányaként ábrázoló karakter, aki mindig tudja, mit kell mondani, hogy célt érjen – ez a legveszélyesebb típus)."

"A saját státuszát, egóját félti, ezért Nemes Ügy mögé rejti azt, hogy főműsoridőben igyekszik tisztára mosni magát – azt mondja, hogy a hasonló tragédiák elkerülése érdekében vállalta a nyilvánosságot, de közben szerepel, szerepel, szerepel (ugyanazokkal a kimódolt gesztusokkal beszél, mint a fia), hogy bizonyítsa, hogy ő az áldozatok családjával szolidaritást vállaló gondos apa, aki “nem érti, hogy történhetett meg ilyesmi”.

Hárítja a felelősséget: többször is visszatér arra, hogy a kattant, tömegmészárlással fenyegetőző videók ellenére a rendőrség nem ellenőrizte, van-e fegyver a fiú nevén, holott ezzel megakadályozható lett volna a tragédia. Azért viszont nem érzi magát felelősnek, hogy hagyta függetlenedni a mentálisan beteg fiát, és zsebét jól megtömte pénzzel, miközben kapcsolatot alig tartott vele.

A fiát egyéb mentális betegségek mellett nárcisztikus személyiségzavarral is diagnosztizálták, és ez szinte garantál legalább egy darab nárcisztikus szülőt. A filmben el is hangzik: a kis Elliot számára apja a Mount Everest volt, amit soha nem tudott elérni: egy nárcival valóban ilyen nehéz a kapcsolódás, és egy gyerek ennek – más séma és megfelelő megküzdési mechanizmus híján – mindig borzalmas vesztese.

Mindig. pontosan. tudja. hogy. mit. kell mondani, és egyszer sem omlik össze. Az oké, hogy Peter Rodger a hivatásából adódóan rutinosan mozog a kamerák előtt, ezért nem civilként viselkedik a stúdióban sem, de helló: itt egy gyászoló apáról van szó, aki pár héttel a tragédia után igyekszik feldolgozni a történteket. Ehhez képest jól láthatóan semmilyen kapcsolata nincs a saját érzelmeivel, csak teátrális gesztusokat tesz, amelyek etikusak és korrektek, de nincs mögöttük tartalom: mintha végig nem lett volna jelen a fiú életében (személyes élmények, emlékek a kettejük kapcsolatáról nincsenek, bár jól látszik, hogy próbál ilyesmihez is nyúlni), csak az érdekli, hogy ő maga hogyan folytathatja az életet a szörnyű trauma után."

Itt az interjú:
www.youtube.com/watch?v=pnT0CMwBrWs

A cikk egyébként elég korrekt darab lenne - ha nem folytatódna a következő fejezettel:

"A nőgyűlölet, aminek extrém szubkultúrája is létezik…"

Mindenesetre amit Rodger Elliotról és az apjáról mond, az elég korrekt. Az, amit a "nőgyűlölet szubkultúrájáról", az meg simán bullshit. (Leginkább, hogy ő maga vígan lubickol a férfigyűlölet szubkultúrájában.)
Frederick 2018.05.28 10:52:10
@csi szi:

"Barok Eszterrel nem érdemes foglalkozni, annyira fogalmatlan mindenről, amiről ír."

Hát, most írtam egy cikke alá kommentet, amiben konfrontálódok az általa leírtakkal. Kíváncsi vagyok, megmarad-e. Amúgy igen, Barok fanatikus, ez vele a legnagyobb baj.
Frederick 2018.06.23 07:47:05
@Péter Szi:

"Most már lassan ott tartunk, hogy nincsenek is migránsok sehol, és csak Orbán meg a lengyelek haluzzák be, hatalomtechnikai okokból"

Sajnálatosan nekem a környezetemben vannak olyan emberek, akik így bagatellizálják a bevándorlókat. "Nem is ide akarnak jönni... Miért maradnának Magyarországon, hisz itt nincs is munka?... Úgy is Németország a célpont." De ez fölülről jön lefelé. A "progresszív" politikusok nyomatják a migrációpárti dumát, ezt átveszi szolgaian a "progresszív" értelmiségiek (pl. Perjés, Konok, Papp Réka), majd ez a "progresszió" lecsurog a társadalomba. És fertőz.

"Az Orbán kormány valóban elrontja ot a retorikát, hogy túltolja"

Na végre valaki kimondja itt a blogon! Én már mióta magyarázom Deansdale-nek és a többieknek, hogy az olyan jobber politikusok, mint Orbán Viktor, Kósa Lajos, Harrach Péter, Németh Szilárd, Budaházy Edda lejáratják a fontos témákat, legyen az migráció, a demográfiai problémák vagy a kulturmarxista veszély.

Az egész kulturmarxista veszélyből pedig legyártottak egy James Bond-sztorit. A milliárdos Soros György kiépít egy az egész Földbolygót behálózó titkos szervezetet, a Polipot. A célja, hogy a mesterségesen felgerjesztett migráció révén lerombolja a nyugati civilizációt, majd uralkodjon a romokon. Mire a terve sikerül, lesz 210 éves, és kis biorobotok tartják életben öregedő testét. Csak egy valaki állíthatja meg, a 007-es KBG-s ügynök, Putyin!... KÉSZ! :D:D:D

A migrációveszély meg tiszta Gyűrűk Ura! Mordorból (Közel-Kelet) áradnak az orkok (migrik), hogy bekebelezzék Középföldét (Európát). :D:D:D

Sikerült valós problémákból hollywood-i tucatmozit gyártania Orbánnak és segghülye stábjának. Hát köszönjük!

Most a retorikáról beszéltem. Bizonyos politikai lépései, mint a STOP Soros, az kifejezetten kellett. Bár nem ártana végleg szembemenni az Isztambuli Egyezménnyel, és kilépni az Európai Unióból. De Orbán taktikázik... - hiába, ő nem egy Hunyadi Mátyás. Csak egy korrupt politikus. Kicsit savanyú, de a mienk!
Egyetemi hallgatóként kötelező tantárgy volt számunkra a vizuális antropológia, - lévén a szakot kulturális és vizuális antropológiának hívták. Tanárunk, Bán András művészettörténész rögtön az első szemináriumok egyikén megkérdezte tőlünk, szerintünk mi a művészet. Én, akit ő „nagyszájúnak” hívott,…..
Frederick 2018.05.25 08:49:18
@Mr Falafel: @Alfőmérnök: Ha már szexuális zaklatás és művészet... Csak nekem tűnik úgy, hogy 2008 óta megszaporodtak a nemi erőszakról szóló filmek? Szerintem a 80-as években nem foglalkozott ennyit a témával a filmipar.

Értékeltem 3 filmet a témában.

Nemi erőszak a filmvásznon
- Köpök a sírodra (2010)
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/05/nemi-eroszak-filmvasznon-1.html
- A bosszú (2017)
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/05/nemi-eroszak-filmvasznon-2.html
- Az utolsó ház balra (2009)
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/05/nemi-eroszak-filmvasznon-3.html
Frederick 2018.06.20 05:55:26
@Alfőmérnök: Ha gondolod, privátban küldhetek elérhetőségeket (linkeket) a filmekkel kapcsolatban. Így meg tudod nézni őket, ha érdekel.
Frederick 2018.06.20 18:51:11
@Alfőmérnök: Rendben. Máris küldöm. :)
Deansdale Obama Nobel-békedíja 2018.04.27 18:11:04
...napról napra egyre ironikusabb. A megválasztása után, de még a hivatalba iktatása előtt megkapta, arra hivatkozva, hogy a választási ígéretei szerint kivonta volna az amerikai csapatokat a közel-keletről. Ebből persze semmi nem valósult meg, sőt, Obama sok tekintetben újító és rekorder volt - a…..
Frederick 2018.06.05 14:27:23
@csi szi: Ez egyébként nem ellened szólt. Hanem ennek a jól bejáratott érvnek.

Egyébként ha van valami, ami bűnének nevezhető a pestisrácok-888-magyaridők féle újságírásnak, az, hogy meghonosította a személyeskedést, a bulváreszközökkel való lejáratást a jobboldalon - az érvelés helyett. Mikor az intellektuális kritika sosem állt távol a jobboldaltól, mégis mintha ez egyre kevesebb lenne.

Ezt jól tükrözi a Volner János elleni lejáratókampány. Ne Volner fideszes korrupcióval kapcsolatos kijelentéseivel és bizonyítékaival foglalkozzunk, hanem azzal, hogy KURVÁZOTT A BOKORBAN!
Frederick 2018.06.05 18:48:40
@-JzK-:

"Ez a régi polgárifideszes/klasszik-mdf-es vonal, amely fintorog a közelmúlt óta elterjedt plebejus ("populista") kommunikációs módin."

És nincs igaza? Amikor egy balos és egy jobbos elküldi az anyjába egymást (érdemi kommunikáció helyett), az egy elfogadható vitakultúra?

"Nem lehet korrekt, eltartott kisujjú konzinak lenni ilyen körülmények közt, pláne, ha ilyen nagy a tét."

Szilvay Gergelynek mégis megy. Falafel-nek mégis megy. DE oké! Most ne a stíluson rugózzunk! Ami számomra elfogadhatatlan: a személyeskedés, a bulváreszközök használata. Ha egy Deansdale-nek megy, primitív személyeskedést nélkülözve, szigorúan érvekkel dolgozva hadakozni a kulturmarxikkal szemben, akkor miért ne mehetne ez a Pesti Skacoknak?

Tudom, én vagyok a naiv! De nem nagyok az elvárásaim. Íme egy példa egy jól megírt, érvekkel dolgozó, személyeskedésektől mentes, stílusos és színvonalas cikkre (véleménynyilvánításra):
konzervatorium.blog.hu/2009/10/12/az_utolso_hamisrealista
Frederick 2018.06.05 22:55:58
@csi szi: Röviden reagálok a mondanivalódra. Pontokba szedve.

1. Drogokkal igenis kezelnek betegeket. LSD-vel oldják a szorongást, kokainnal növelik az önbizalmat. Dél-Amerikában például ez kifejezetten dívik. Hogy ez mennyire eredményes, az más kérdés.

2, Feldmár és Csernus hozzáállása a kábszerekhez ellentétei egymásnak. Csernus segít leszokni az alkoholról az alkoholistának, a heroinról a heroinosnak, a fűről a füvesnek. Viszont elvárása, hogy aki hozzájön gyógyulásért, ne nyúljon anyaghoz (alkoholhoz, droghoz stb.). Ha azt a beteg megszegi, Csernus két lábbal kirúgja - nincs értelme a terápiának. Feldmár ennek az ellentéte; szerinte nincs olyan, hogy "alkoholista" és "drogos" (szómágia): Feldmár szerint az alkoholista, a kokainos, a heroinista, az LSD-s nem csinál semmi rosszat, hiszen csak az a célja, hogy elviselhetőbbé tegye az életet. Feldmár megengedi az anyagozást, mivel az ember szabad lény. Csernus szerint azért beteg a páciens, mert nem engedi el a szüleit, és nem akar felnőni, Feldmár szerint azért, mert gyerekkorában bántották, és mert korlátozzák az egyén szabadságát. Csernus szerint a kábszer illúzió, amihez menekül a problémái elől az egyén, Feldmár szerint a kábszer egy eszköz a szabadság eléréséhez és az élet kiteljesítéséhez. Csernus szigorú, Feldmár megengedő.

Azért Feldmárt és Csernust ütköztettem egymással, mert ez a két ember az, akit sokáig tanulmányoztam a hazai pszichológia terén.

3, Feldmár azért adott LSD-t a betegének, hogy oldja benne a feszültséget. A beteg nem azért lett öngyilkos, mert Feldmár azt mondta nekije, hogy az öngyilkosság jó dolog. A beteg azért lett öngyilkos, mert maga ezt az utat választotta. Csernusnak is volt visszaeső betege, aki az öngyilkosságot választotta. Továbbra is azt mondom: ne a pszichológusokat tegyük felelőssé, ha egy páciens idegrohamot kap, és végez önmagával. Ilyen már volt régen is, van ma is, és lesz a közeljövőben is. Benne van a pakliban, sajnos.

4, A Magyar Idők és a többi orgánum nem foglalkozna az öngyilkos fiatalemberrel, ha Feldmár nem politizálna Orbán ellenében. Amint Feldmár tesz egy kritikus megjegyzést az Orbán-rendszerre, azonnal jön egy fideszes firkász, és már hozza elő ezt a tragédiát. (Most abba bele se megyek, hogy az öngyilkos fiatalember politikai felhasználása halottgyalázás.)

5, Feldmár politikai véleménye fabatkát sem ér: legyen az a MeToo, Trump vagy Orbán. Többnyire liberális közhelyeket büfög vissza. Mindezek ellenére én úgy gondolom, az lenne a legjobb, ha ezeket a Feldmár száján kibuggyanó liberális közhelyeket atomjaira bontanánk a jobboldali publicisták - a rágalmazás helyett.
Deansdale Filmezzünk 2017.09.09 12:31:36
Csak én látom úgy, hogy a Galaxis Őrzői 2 szar lett? A humor nem ül, lelketlen az egész, mindenki unott és szürke, helyettük a főszereplő a számítógépes grafika, ami viszont túl csiricsáré és tolakodó. Kb. a kétharmadáig azon tűnődtem, hogy ez a film nem csak gyengébb mint az eredeti, hanem szó…..
Frederick 2018.05.27 08:42:42
@Aurelius Respectus: @Sipi81:

Ez a Creepyshake is elég PC lett az elmúlt időkben.

www.creepyshake.com/2018/05/24/death-wish-shake-rovat-ix_-revenge-_-a-bosszu-2017
www.creepyshake.com/2015/12/22/kopok-a-sirodra-1-2-3-2010-2013-2015

Amúgy feltűnt nektek, mennyire megszaporodtak a "nemi erőszak" tematikájú filmek 2009 óta?
Frederick 2018.05.27 11:20:22
@Deansdale: Emellett én sem mehettem el szó nélkül. :)

Végigvittem három ilyen filmet:
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/05/nemi-eroszak-filmvasznon-1.html
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/05/nemi-eroszak-filmvasznon-2.html
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/05/nemi-eroszak-filmvasznon-3.html

(A harmadik cikket még kibővítem, mert túl rövid lett.)

Ha jó filmet akarsz nézni a témában, ajánlom megnézésre "Az utolsó ház balra" c. 2009-es remake-t. Itt kifejezetten érdekes, hogy maga a férfi családfő lesz az, aki revansot vesz a lánya megerőszakolásáért.
Frederick 2018.05.27 15:59:57
@Sipi81: @Deansdale: Van még egy aggasztó jelenség az angolszász filmiparban, az pedig az erkölcsi relativizmus, a nihil, a dekadencia. Magyarán egyre szaporodnak az olyan filmek, ahol a gonosz legyőzi a jót. Csakhogy egy példát mondjak, nagyon népszerű mind a filmkritikusok, mind a bölcsészek, mind bizonyos geek körökben az "Eden Loke" és a "Hívatlanok" c. film. Mindkét film története azonos: néhány redneck lemészárol egy normális házaspárt. Nem néztem meg a filmeket, csak belepörgettem*. Mindkét film nem ad semmi tanulságot, csupán esztétikailag gyönyörködtet két ártatlan ember megkínzásában és leöldösésében. Persze a filmkritikusok és a bölcsészek belemagyaráznak mindenféle erkölcsi mondanivalót, ami meg sincs ezekben a filmekben.

A kérdés az: mennyire tisztességesek ezek a filmek? Ugyanis kifejezetten káros hatása van a pszichére az olyan üzenet, ahol a rossz, a hitvány, a barbár legyőzi a jót, a nemest, a civilizáltat. Mondhatni: esztétikai vonalon simán kitermelhet egy csomó antiszociális figurát. Jó ez nekünk? Szerintem nem.

Még egy kis érdekesség: az egyik filmes fórumon, ahol az Eden Loke volt a téma, az egyik kommentelő (akinek amúgy nem tetszett a film), megjegyezte, hogy a filmbeli gyilkolászó, primitív redneckek kifejezetten a hazai cigánysorokat juttatta az eszébe. Erre a moderátor (akinek tetszett a film), megfenyegette, hogy ha még egy ilyen rasszista kijelentést tesz, kitiltja az oldalról. Kicsit ironikus, hogy a "progresszív" értelmiség egyrészt olyan filmeken élvezkedik, ahol a barbárok lemészárolják a tisztességes embereket, ugyanakkor felhörrenek, ha valaki felhívja a figyelmet, hogy ilyenfajta barbárság jelen van a cigányok és a muszlim bevándorlók lakta területeken is. Különös erkölcs ez! :P

* Tudom, nem szép dolog, de mivel lassan herótom van az amerikai és angol thriller- és horrorfilmekben megnyilvánuló erkölcsi relativizmustól, beletekerek ezeknek a filmeknek a végébe - és ha azt látom, hogy a rossz győzedelmeskedik a jón, meg sem nézem a filmet. Tudom, ez spoilerezés önmagammal szemben, de valahogy fontosabbnak érzem a mentális egészségem megőrzését. Mondhatni: azzal, hogy lelövöm magamnak a poént, igazából a saját identitásom épségét őrzöm meg. Egyre kevésbé bízok Hollywood-ban, az igazat megvallva.
Frederick 2018.05.26 06:21:51
@Deansdale:

"Puzsér. Iszonyat nehéz normális vitapartnerre találni, aki a párbeszédet nem a másik legyőzésének, hanem az igazsághoz való közelebb jutás eszközének tekinti."

Belehallgattál a vitába is, vagy csak így hasraütésszerűen alkottál egy értékítéletet?
Frederick 2018.05.26 09:37:05
@Deansdale: Puzsérnak van egy sajátos stílusa. Ahogy neked is. :D (Nekem is. :D) Meg kell szokni; ő ilyen.

Amúgy szerintem megadta a lehetőséget Lantosnak, hogy elmondja a saját véleményét. Lantos élt is a lehetőséggel. Lehet itt most fintorogni, de valahol még ennyit sem kapott volna. (pl. Kálmán Szolga)

Egyébként elárulom, TomCat és Toroczkai is ilyen. Szilárd prekoncepció, küldetéstudat, a saját véleményük domináns és szilárd képviselete minden áron. Most mondhatnám, hogy ez probléma, de ezek az emberek nem árulnak zsákbamacskát, és aki leáll velük vitatkozni, tudja, mit vállal.
Frederick 2018.05.27 14:38:31
@KalmanBlog: @Deansdale:

"A jobboldali aktivista gyorsított eljárásban 13 hónapos börtönbüntetést kapott."

Ami kb. 1 év. Kurva jó! :P

Theresa May Angliája, Emmanuell Macron Franciaországa, Angela Merkel Németországa - lassan átalakul diktatúrává. Szomorú! :(

"Ja, meg persze ennyit arról, hogy nálunk nincs jogállam, és a kormány az emberek jogaiba gázol"

Azért nálunk is van Budaházy-ügy. Ahol a 13 év fegyház (politikailag korrekten megfogalmazva) kicsit túlzás. A TomCat elleni rendőrségi és bírósági eljárás sem nevezhető fair-nek, korrektnek. Csak megjegyeztem...
Tudtam előre, hogy milyen fajta filmre számíthatok a Köpök a sírodra esetében, ami alapján két végletet tudtam elképzelni. Az igazi bűnös élvezetet, mint például az Eden Lake, vagy egy teljesen nézhetetlen, vérlázítóan béna színvonalat. Előzetes számításaim csak…..
Frederick 2018.05.26 16:16:06
@STIRLITZ: @Márk alias Power:

Szerintem ez meg egy köpedelmes szar film. A remake tökéletes meggyalázása az 1978-as eredetinek. Igaz, az 1978-as filmnek is vannak szép számmal hibái - de még ennek ellenére is megérdemelt volna egy színvonalasabb újradolgozást. Valami hasonlót, mint az "Az utolsó ház balra" film esetében - na, az tökéletes újragondolás. Ez viszont a legrosszabb értelemben trash.

cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/05/nemi-eroszak-filmvasznon-1.html
Ismét elnézést mindenkitől a hosszú várakozási időért, de a hosszas költözködés, berendezkedés, plusz a szokásos meló minden időmet elvette. Mostanra viszont rendeződtek a dolgok, úgyhogy nyomul is tovább a sorozat, ezúttal egy híres-hírhedt horror-thrillerrel, ami a maga…..
Frederick 2018.05.20 12:31:09
@BlackSheep89: Láttam, a rossz remake-k közé be volt vágva a Maniac (Az elmebeteg) is. Mondjuk nekem tetszett, többször is megnéztem, de azért érdekelne egy ellenvélemény. Mi volt vele a problémád?
Számomra meglehetősen erőltetettnek tűnik minden olyan kutatás, amely nemi szempontú megkülönböztetést vél felfedezni olyan területeken ahol az teljesen indifferens. A dolog apropója, hogy a Global Media Monitoring Project keretében 1995 óta ötévente végzik egy kijelölt napon a világ számos…..