Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haffner Péter

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önbizalomhiány, halogatás, rettegés a kudarcoktól. Szeretnénk változtatni, de a gyerekkorban tapasztalt szülői mintázatok miatt ez egy cseppet sem egyszerű...
Információ megosztás, képek, videók, üzenetek. Sok minden egyszerűbb és gyorsabb lett a közösségi médiával az elmúlt években. De látjuk a ránk leselkedő veszélyeket is? Lássuk, milyen területeken nyúlhat bele leginkább az életünkbe a folytonos telefon nyomkodás!..
Szerencsét próbálni nyugaton. Van, aki csak tervezi. Van, aki már túl van rajta. És olyan is akad, aki bele sem vágna. Egy azonban biztos. Mindenkinek van róla véleménye. Az ítélkezés tengerben azt kerestem, hogy mi áll a sikerek és bukások mögött...
Szépség és pénz. Két olyan veszélyes „méreg”, amitől talán tudat alatt is boldogságot remélünk, aztán érkezik a csalódás. De miért várjuk egyáltalán ezektől a dolgoktól a boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet? És mi az oka annak, hogy hajszolva a két dolgot sokszor mégsem leszünk boldogabbak?..
Motiváció hiány, munkahelyi fásultság, kiégés mindenkinél előfordul a karrierje során. Sokan csak kivárnak ilyenkor, viszont ez nem segít. A problémák nem oldódnak meg maguktól. Neked kell lépned, ha változtatni szeretnél! Most jöjjön 9 olyan gyakorlati tipp, ami segíthet rajtad!..
Először minden izgalmasnak tűnik. Egy új helyen tele vagy kihívásokkal, célokkal. Aztán telnek-múlnak az évek és még a legjobb munkahelyen is jelentkeznek a fásultság jelei. De miért? Mi válthatja ezt ki belőled?..
Példakép lettél Dévai Boglárka. 18 évesen. És nem csak az EB arany miatt. Hanem mert tanítottál. Sokaknak sok mindent. És erőt adtál. Erőt és útmutatást másoknak...
Y generáció. Állandó útkeresésben vagyunk, és úgy érezzük, hogy soha nem érkezünk meg sehova. A pénzt, a boldogságot és a szórakozást hajszoljuk. Nem házasodunk, vagy ha igen, akkor elválunk. Szóval sérültek vagyunk. Ezt halljuk most már szinte naponta...
Napi pörgés, rohanás. Érzed, hogy valami nem stimmel veletek, de nem foglalkozol vele. Majd megoldódik. Majd rendbe jövünk. Ha tesztek érte, persze rendeződhetnek a párkapcsolati gondok, de a javulás sokszor csak ideig-óráig tart. De miért?..
10 emberből csak 3 érzi úgy, hogy igazán jól mennek a dolgok a munkában. A többiek vagy túlélnek, vagy egyszerűen csak biztonsági játékosként várják, hogy majd egyszer jobb lesz...
Új helyen kezdesz. Elindul az ígéret cunami magasabb fizetésről, menő pozícióról, céges autóról, javuló körülményekről, meg persze a lehetőségekről, a célokról, stratégiáról. Aztán telnek az évek. Az ígéret lufi pedig vagy elszáll az egyre csak szaporodó szürke felhők között, vagy egyszerűen…..
Mi folyik itt? Hétvégén a kisföldalattin utaztam. Nem szép dolog más telefonját nézni, de a nagy tömegben egy lány fölött állva most nem annyira volt nehéz. Vizes volt még kicsit a haja, a Széchenyi Gyógyfürdőben volt. Friss, strandolós képek a telefonján. Megnézett pár képet, majd megnyitott egy…..
Van, aki alig várja a nap végét és szinte minden reggel gyomorgörcsökkel megy munkába, és van, aki kihívásokat és lehetőségeket lát és élvezi azt, amit csinál. Lehet egyáltalán tipizálni a munkavállaló típusokat? Ha igen, akkor melyik csoportba vajon mennyien tartoznak? És Te vajon melyikbe…..
Boldog életet szeretnél. Egészséget, szép családot, normális munkahelyet olyan fizetéssel, hogy még utazni és félre tenni is tudj. Egyszóval eredményeket, amelyek pozitívak a számodra. Eredményeket. Mondjuk, mint egy szép és nagyon ízletes paradicsom. De nem olyan sárga, szupermarketes verziót,…..
Utólag, és persze más helyett mindig nagyon könnyű okosnak lenni. Azt viszont néha észre sem vesszük, amikor nekünk kellene munkahelyet váltani. Összeszorított fogakkal, vagy éppen az unalomtól bódultan igyekszünk túlélni a napot. Ez a 3 idézet segít Neked felismerni, hogy nem jó helyen dolgozol.…..
Munkabírás, precizitás. Fontos dolgok a munkahelyen. De nehéz velük kitűnni, mert valljuk meg jogosan, elég alapvető dolgok. De akkor mivel tudsz kitűnni? Mivel tudod megmutatni, hogy komolyabb pozícióban, komolyabb felelősség mellet is lehet Rád számítani?..
Egészséges vagyok. A karrierem és a párkapcsolatom rendben van. Pénzem is van elég. Amit megkívánok, meg tudom venni magamnak. De mégsem vagyok boldog! Miért? Mit kell még tennem a boldogsághoz?..
Ott van a fejedben a kép. Jó fizetés, jól hangzó pozíció, siker, csillogás. Naponta küzdesz a képért, az álomért. Túlórázol, tűrsz, robotolsz. De tényleg megérkezel egyszer?..
Hétvégére minden erőm elmegy. Szombaton csak vegetálok, vasárnap pedig már ott a gombóc a torkomban, hogy holnap újra menni kell. Közben tele a puttony ígéretekkel, álmokkal. Megyek. Csinálom. Valahogy bírom. De minek?..
A napokban természetesen beindul a fogadalom cunami. Fogyás, tökéletes alak, új munkahely, új szokások. Aztán persze januárban hamar jön a kijózanodás. Megint elbuktam. Pont úgy, mint tavaly. De vajon miért?..
Sokak szerint a sikeres karrier csak egy jó döntésen, vagy egy szuper kapcsolaton múlik. Pedig a karrierépítés egy hosszú és szisztematikus építkezés. Nézzünk 6 olyan tényezőt, amelyeken könnyen félremehet a pályafutásod!..
Túlórázni nem túl jó dolog, de mindenkinek az életében jelen van. Nem is az a kérdés, hogy találkozol-e vele. Hanem, hogy megéri-e egyáltalán a plusz munka. Mikor van értelme túlórázni és mikor nem? Mikor lehet elfogadni a plusz munkát és mikor kell azt mondanod, hogy ez így nem mehet tovább! Lássuk…..
Mivel az önbizalom komplex dolog, instant működő csodaszer nincs a növelésére. Viszont, ha megérted, hogy a mindennapi reakcióid a sikerekre és a kudarcokra hogyan befolyásolják az önbizalmadat, akkor jó eséllyel napról napra tudod majd fejleszteni az önbecsülésed...
Sokszor álmodozunk önbizalommal teli életről, magabiztos viselkedésről. De gyakran már az első lépés is hiányzik, vagyis hogy egyáltalán felismerjük, hogy alacsony önbecsüléssel, kevés önbizalommal rendelkezünk. Nézzük, melyek az önbizalomhiány hétköznapi tünetei!..
Sikereid és boldogságod záloga. De a hiánya képes nyomorba dönteni. Személyiséged egyik legfontosabb dimenziója, de borzasztóan összetett és megfoghatatlan. Számos kifejezést (önbizalom, magabiztosság) hallasz a témában, de nehéz köztük eligazodni. Most megmutatjuk, hogyan épül fel az egyik…..