Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Réka81

37 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki esetleg idetéved, akkor őt tájékoztatom, hogy szakmai blogomat itt érheti el a továbbiakban: drtothreka.hu Köszönöm a figyelmet!..
   Nézzük ezt a két évet az életemből, amely kb. a szülés előtti egy hónap (csak a kánikulára emlékszem) majd a szülés (csak a szépre emlékszünkJ) és a CSED-GYED, vagyis az „otthon vagyok a kisfiammal” típusú korszak. Ez a poszt nem a kisfiammal való kapcsolatomról, nem a gyereknevelés…..
    Használd a karizmádat! – hangzott a főnököm szájából. Mint egy kavics a cipőben, úgy piszkált ez a mondat. Van-e egyáltalán nekem olyanom? Telt az idő, egyik nap éppen fültanúja volt egy  beszélgetésnek, utána rám kacsintott és azt mondta: Most használtad! Megvilágosodtam, hogy bár az igazi…..
„Nem undok, csak undokul viselkedett” – vágtam rá gépiesen, hiszen az évek során a véremmé vált, hogy a személyt és a tettet elválasszam egymástól, és a személyt, az embert ne minősítsem. „Hate the sin, love the sinner” gondolat Gandhitól származik, és számomra a mediáció, coaching egyik…..
Imádom a nosztalgia keserédes sóvárgását, egyik kedvenc időtöltésem otthon feltúrni az emlékes dobozomat, meghatódom, ha a kisfiam az unokatestvéreim féltve őrzött matchboxait tologatja, ha megérzem anyukám Venezia parfümjét, nagy  becsben tartom a nagyanyám gyűrűjét, porcelánját, menthetetlen…..
    Mindenki ismer olyan párokat, akik vállvetve kelnek át az élet legviharosabb megpróbáltatásain, a hétköznap apró-cseprő problémáin, és az emberpróbáló kríziseken egyaránt, ők azok, akik befejezik egymás mondatait,önkéntelenül is keresik egymás közelségét, és olyan szívmelengető tekintettel…..
Nem titok, hogy a  humor kapcsolataink fűszere. A legfrissebb kutatások szerint, ha többet nevetünk, tovább élünk, a rengeteg nevetős, mosolygós pillanat szorosabbra fűzi a köteléket. A jó humorérzék a párválasztási kívánságlisták egyik éllovasa, a nehéz, sokszor kínos helyzeteket is remekül megment…..
Be kell valljam, számomra is nehézséget okozott már a menstruáció szó leírása is a címben. HeyJulie által kezdeményezett csodálatos #menstruációsintelligencia kampány kellett ahhoz, hogy felnyissa a szememet, hogy én magam is mennyire korlátoltan álltam ehhez a témához, mennyire tabuként kezeltem…..
Volt már itt cikkem a konfliktuskerülésről, írtam már a családi örökségemről is, de most általánosságban nézzünk kicsit a dolgok mélyére. Miért is kerüljük a konfliktusokat? Mert a konfliktuskerülés mögött alapvetően két dolog van, a félelem és a vágy a harmónia mindenáron való…..
  Félénk gyerek voltam, aki zsigeri szinten rettegett, hogy elveszíti imádott szülei szeretét,  elismerését, figyelmét.  Első emlékeim szerint folyamatosan úgy éreztem, mintha egy zsúron lennék, ahova nem hívtak meg. Igyekeztem nem sok vizet zavarni, kicsit láthatatlannak lenni. A mai napig ha…..
  Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szívből gyűlöltem, amikor terhességem előtt/alatt volt pár olyan közhelyes mondat, amit a már kerítésen belül lévő (értsd: már gyerekes) nőtársaimtól (anyukáktól) megkaptam. Oszlopos tagja volt ennek a társulatnak: "Ha gyereked lesz, minden megváltozik"…..
  Tegnapi beszélgetés ihlette ezt a bejegyzést. A sztori röviden annyi, hogy jövő hét pénteken munkahelyi farsang lesz, ahova amikor a tematikát meghallottam - 20-as évek - azonnal elígérkeztem. Rögtön feltúrtam a szekrényemet ruhákért, elrohantam Áronkával szipkát venni a jelmezkölcsönzőbe.…..
Fejcsere vagy inkább szívcsere. Nézőpont vagy perspektívaváltás. A helyzet a következő: a kisfiúnk az elmúlt hétben extra érzékennyé (értsd baromi hisztissé vált). Nem tudom, hogy életkori sajátosság (örökös kifogás), fogzás (örökös kifogás 2.), ismét fellendülő szeparációs szorongás (örökös…..
                                                  Fényvédő nélkül :( Egy korábbi bejegyzésben összefoglaltam azokat a gondolatokat, amiket az öregedésről és elsősorban annak külső jeleiről gondolok. Most ebben a bejegyzésben összeszedtem azokat a dolgokat, amiket a bőröm fiatalsága ellen vétettem…..
Sztori a konfliktuskerülésről A konfliktuskerülés is egy konfliktuskezelési stratégia. Van, amikor ez az egyetlen járható út, a 85 éves demens nagymamámmal nem vitatkozom, hogy miért a brokkoli a legelegánsabb zöldség, gondolkodás nélkül ráhagyom. De más esetekben kifejezetten romboló hatású, a…..
                              napjainkban:)  Nos ez a bejegyzés is régóta érlelődik bennem. Szerencsés genetikámnak és némi odafigyelésnek köszönhetően hosszú évekig, nagyjából 35 éves koromig, 5-8 évet szemrebbenés nélkül letagadhattam a koromból. Idén áprilisban töltöttem be 37. életévemet,…..
    Kedvenc ruhadarabom az egyberuha/egészruha. Imádom, mert öltöztet, decens és praktikus, nem kell az alsó-felső passzintással foglalkozni, (kora reggeli rohanásban az összepasszintanivalók egyik része mindig a szennyestartóban tartózkodik, de ez csak hosszú percek múlva derül ki), nem csúszik…..
shine Blue checked dress outfit 2018.10.14 17:08:45
Sziasztok! Ezúttal is egy olyan fotósorozattal érkeztem, amit még nyáron készítettünk el. Akkor még eléggé kísérl… Tovább..
Kislánykoromtól  fogva bolondultam a szépségápolási és piperecuccokért, folyton nyitogattam nagyanyám púderos dobozát, szagolgattam a rúzsokat, rendezgettem a bizsukat, ebből a szenvedélyből családom nőtagjai által féltve őrzött ajándékba kapott parfümjei sem maradhattak ki. A 80-as években voltam…..
  (Túl) egyszerűnek (és unalmasnak) éreztem ezt a ceruzanadrág - ujjatlan felső összeállítást, ezért igyekeztem némi rózsaszínnel, pinkkel megfűszerezni. A cipő volt a kiindulópont, illetve régóta próbálom a sálakat és kendőket hadra fogni a nőies és stílusos öltözködés terén. A cipőt a húgomtól…..
  Ezt a bejegyzést nem címzem senkinek, és nem is akarok vitát generálni, egyszerűen elmesélem a saját történetemet és az azt kísérő gondolataimat.  Egy tegnapi baráti beszélgetés és az azt követő gombóc a torkomban generálta ezt a témát. A gombócból arra következtettem, hogy máig nem dolgoztam…..
    A kedvesség egyértelműen nem trendi, pozitív, de nem sok vizet zavaró, helyeske, aranyos, nem túl mély nyomot hagyó érték lett. Pedig ennek nem kellene így lennie! A nyár elején Brugge-ben jártunk, és először nem is tudtam, hogy a csodálatos környezet mellett, mi az, amitől sokkal jobb volt a…..
  Általában szeretem a fekete-fehér összeállítást, de valahogy a fekete túlsúlyát nyáron, túl sötétnek, nehéznek találtam, még akkor is, ha egyébként van tiszta fekete kánikularuhám.  De viszonylag meleg idő volt, így ezt az egyébként kényelmes viseletet  piros rúzzsal és balerina cipővel…..
A hosszú csau/rozsdabarna hosszú szoknyámra annyi bókot kaptam és én magam is jól éreztem benne, így nekibátorodva indultam neki ennek a szettnek. Imádom a csíkosat, mindig feldob, vidám, friss, dinamikus hatást kelt. Szeretem pirossal, de bármilyen más színnel párosítani. Kiegészítőként…..