Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abréd

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csata után Úgy szokás tartani, hogy a társadalmunkat megosztó kérdések károsan hatnak közösségünk életére és magára az egyénre, ezért kerülni kell őket. Példának okáért itt a referendum és a centenárium ügye, kivert biztosítékok sokaságával. A biztosíték párhuzam régi dolog, mondhatni lényegileg…..
Romániában, október 6-7-én referendumon nyílváníthatunk véleményt a házasság pontos meghatározásának céljával. Már e kijelentés igazságértékén is lehet vitatkozni, hát még azon amit takar. Nagyszerű pápánk van. Kettő is. Nagy szerencse – számomra mindenképp – hogy ők a mi pápáink és hogy egymást…..
Egy kedves de határozott partiumi barátom szerint én egy percig se, mert székely vagyok. Ilyenkor mindig jót röhög. Azt hiszem egy kicsit tele van a hócipője a székelykedéssel. Ez mellékvágány, vissza az alapkérdéshez Nehéz felvetés, de szerencsére már van válasz. Kallós Zoli bácsi: „Addig leszünk…..
A zsinati egyház szerint egyre sürgetőbb, hogy a hívek közéleti kérdésekben is tájékozódjanak, „a Krisztustól kapott alapelvek fényét” vetítve a társadalmi-gazdasági-politikai valóságra. (GS 46) Ezt a célt akarta szolgálni a magyar püspökök Igazságosabb és…..
Abréd 2018.07.03 15:28:25
@Petimester: számunkra melyik zsinat releváns, melyik válaszolja meg a mi korunk kérdéseit? Valószínű, hogy leginkább az utolsó.
Kollektív megdicsőülés A szokásos hétfői zenész foci váratlanul zenész-színész meccsé avanzsált. Szerencsére senkinek nem volt ideje mérlegelni a helyzetet, még túlzottan megijedhettünk volna, mivel a „Tompások” rendkívűl kemény csapattal álltak fel. Szerencsénkre az első tíz percben még tompán –…..
A stabilitás határán Kinek? 2017.10.31 15:36:21
A végsőkig összezavarodva feszengtünk a Heltai pultjának oldalajtajánál, hirtelen mind egyszerre éreztük, hogy nagyon szűk a hely ennyi embernek, hogy miattunk nem lehet a kocsmában közlekedni, egyszerre álljuk el a kis terembe vezető ajtót és a férfi wc-t. Megdöbbentünk, hogy ez a triviálisnak…..
Csak magyarázható valahogy hogy még mindig iszom kevertet. Évente egyszer – egy hétig – a Prefiben, ami Gyimesközéplok és a tánctábor kultikus helyszíne. Nem kellemes, bár a törzsközönség nem panaszkodik. Ha kártyázunk megjegyzik, hogy a tromfot ki kell jelenteni. Erre mi kijelentjük, félszemű…..