Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zendo

74 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Nem a fékeveszett bulizásukról ismertek a hollandok. Bár az angolokat tartják hidegvérűnek, holott a magukból kivetkőzött brit turisták akasztják ki leginkább a partyszigetek őslakóit. A hollandokra inkább jellemző a skandináv visszafogottság és a puritán életfelfogás. A…..
A tengerparti spanyol éttermek turistacsalogatója a Tapas. Mindenféle finomságból válogatnak össze kis tálakban egy-egy étvágygerjesztő adagot. Sok stílust felvonultatott ez a szombat este, ínycsiklandozó zenei ízkombinációkba kóstolhattunk bele anélkül, hogy elülték volna a…..
 Lázasan készülődtem a Söndörgő koncertjére. Szó szerint, mert torokfájással küszködtem. Erre a pár órára mégis tünetmentessé váltam: a jó kis tengeri levegő a zenén keresztül is megtette a hatását. Két hét adriai nyaralással felért ez az este! A valóságban is…..
 NAPRAkész vagyok, teljesen kész a NAPRA zenekar Fonó koncertjétől: izomláz gyötör a csűrdöngöléstől. Eszméletvesztőhely. Nevük alapján napfényes pitypangszedős, bokrétás népzenét képzeltem el: gyerekzsivajjal, csordogáló patakkal. Ehelyett sziklák közt…..
  “Zsebemben négy ásszal nem érhet kár” énekeltem Deák Bill után szabadon, amikor Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Lajkó Félix és Marko Markovic közös koncertjéről értesültem: ilyen leosztás csak egyszer adódik az életben, így hát magabiztos…..
 Tevék legelnek az utcánk végén. A globális felmelegedés miatt én már semmin sem lepődök meg, de aztán kiderült, hogy cirkuszosok vertek sátrat. Nyári meleggel köszöntött ránk a Csík zenekar és a Tárkány Művek közös koncertjének a napja november közepén. Úgy tűnik…..
A múlt héten jutott eszembe, hogy  vajon a Barabás Lőrinc Eklektric lemeze felkerült-e már a “legjobb zene szex közben” lista élére?  Legutóbbi koncertjükről lemaradtam, így végül Julit saját zenekarával hallgattam meg. A szenvedélyt szerencsére most is…..
   Keményen megdolgozik a sikerekért. A koncertszervezők szeretik, mert megbízható és délelőtt is el lehet érni. Képes reggel hatkor e-mailt küldeni. Hiába, informatikusnak készült eredetileg. Az interjú napján is korán kelt, az egész napos próba után…..
Zendo Sena interjú 2009.10.18 12:22:28
Hosszú hetek után sikerül csak összehozni a találkozót a Gödörben, de kitartásom végül meghozza gyümölcsét. Egy karatés mondás jut róla eszembe: „Tekints felfelé, de ne hord fent az orrodat, feleslegesen ne beszélj és nyisd ki a szívedet!” Teljesen átragad rám…..
Zendo Underground SuperstarZ 2009.10.06 19:12:24
A Bányász Szakszervezet zenei magazinjának a Vájtfülő Vájárnak a tudósítójaként vettem részt a Balázs Iván rendezésével készült Underground SuperstarZ film bemutatóján. Minden földalatti megmozdulást figyelemmel kísérünk, mert: „Nem kell a púder, nem kell a vaker.…..
Zendo Kozma Orsi interjú 2009.09.28 19:42:02
Kétféle színész van: aki magára húzza a szerepeket és a kaméleon. Kozma Orsival beszélgettem, aki színésznőnek készült és énekesnő lett. Kíváncsi voltam, hogy melyik a kaméleon igazi színe? Olyan a kaméleon, mint egy szivárvány? A sokszínűségben teljesedik ki?…..
 Az S10 kiadó Zsebrakéta válogatáslemezén hallottam először az Újtáncteszt számát, nemrég jelent meg Royal Fixi Club című lemeze. Javasolja hogy a Kiadóban találkozzunk. Jó, de melyik lemezkiadó? Hát a Kiadó, a Jókai téren, vágod?Buppa ideális interjúalany, bizonyos…..
 „Szoft-rockot” játszik az Óriás zenekar, koncertjeikre az anyukák is nyugodt szívvel elengedhetik lányaikat. De legjobban teszik, ha ők is eljönnek bulizni -férjestől! Komoly zenei múlttal vágtak bele ebbe a baráti projektbe, ahol nem kell kompromisszumokat kötniük a…..
Zendo The Trousers 2009.09.13 19:19:00
A The Trousers  rockzenekar megelégelte a futószalagon gyártott jól fésült stylingolt fiúbandákat, akik nem tudják eldönteni a nyilvános vécé előtt, hogy a férfibe vagy a nőibe menjenek, és egy határozott mozdulattal most jól a tökükre lépnek, aztán…..
Zendo Magashegyi Underground 2009.08.25 21:08:47
Nekem a „Szeplős váll” az új reggeli dalom. Más kávéra vagy teára aktivizálódik, de nekem kell egy dal az ébredés utáni pohár víz mellé,hogy magamhoz térjek. Nem jó ha túl lassú, mert attól visszaalszom, az sem jó ha túl gyors mert akkor meg sokkoló a…..
Zendo Bijou 2009.08.23 21:00:38
Csalóka a névválasztás, mert amíg a bizsu valódinak látszó ékszert jelent, addig a Bijou zenéje fehér arany nyaklánc brill medállal: légies könnyedségű  és kellően visszafogott elegancia diszkrét csillogással. A Tánc című MR2 slágerrel váltak ismertté. A…..
Zendo Singas Projekt 2009.08.23 20:55:01
Vidámpark költözött a közelünkbe, reggel óta bömböl a paraszttechno, a csukott ablakon keresztül is áthatol a tuctuc. Barátom hideg vodkát és hozzá nyugtatót javasol ellenszernek, én egy vállról indítható rakétáról álmodozok. A boldogságot a Singas Projekt…..
Zendo Csík Zenekar 2009.08.23 20:48:04
Pántlikás kalapomat meghatottan és zavartan gyűrögetve, mély főhajtással és kellő megilletődöttséggel köszönném meg Csík Jánosnak a sok csodálatos koncertet, ha egyszer személyesen találkoznánk. Meg ha lenne pántlikás kalapom... Trójai falóként csempészték be a…..
Zendo Besh o droM 2009.08.23 20:40:00
 A zenekar neve lovári nyelven annyit jelent, mint Isztambul utcáin végigszáguldozni egy Ducati Monsteren. Zenéjüktől még a halottak is táncra perdülnek. Hibernált agyhalálközeli téli álmunkból, amikor a takarót fejünkre húzva morfondírozunk azon,hogy…..
Zendo Ismét Fókatelep a Kertemben 2009.08.22 22:00:00
Kettős ünnep volt ez a péntek esete: a várva várt Fókatelep koncert és hogy végre kutyatulajdonos lettem. Egy nyolc hetes  fekete labrador retriever boldog gazdája. A neve: Jack. Black Jack.Az egykor szerb napokat látott szakács gyors mozdulatokkal sütötte ki balkán burgeremet.…..
Zendo Második Magyar Dal Napja 2009.07.07 20:11:00
 Második Magyar Dal Napja  Minden tiszteletem a magyar zenészeké, akik egy kis ország kis piacán csökkenő lemezeladások és ezer forintos koncertbelépők mellett nem adják fel a túlélésért folytatott harcot. Ma már az óvodások is gyakorlatiasabbak és jövedelmezőbb…..
Zendo Kisfóka az R33-ban 2009.07.07 18:55:22
 Kisfóka az R33-ban Sokszor meghallgattam a lemezbemutató koncert óta a a Fókatelep albumát és egy Jehova tanúja kitartásával terjesztem az Igét: ajánlom inspiráló, különleges zenéjüket minden ismerősömnek. A zenekar nevének említésére sokan csodálkozó…..
Zendo Eklektric Turbófokozatban 2009.07.07 18:51:00
  A délutánt még a Balatonon töltöttük, a felhők miatt strandhelyettesítő program a nyári bob volt (hozzá zenei aláfestésnek Bob Marley), aztán sprintelés Pestre, ahol a Zöld Pardonban lépett fel Barabás Lőrinc zenekara az Eklektric. Kivételesen jó idő…..
Először a UPC-n hallottam tőlük egy A38-as koncertfelvételt és sokáig meg voltam győződve hogy nem is magyar zenekarról van szó: annyira újszerű és be nem határolható volt a zenéjük. Harcsa Veronika főállásban ünnepelt jazz díva , a 4-es 6-os villamoson szerzi a dalokat,…..
 Utoljára akkor éreztem ilyen mámoros nyári felüdülést, amikor egy egész napos városnézés után egy kancsó sangriát fogyasztottam el Barcelonában. Már Juli vakítóan piros ruhájából sejtettem,hogy ma este egy különleges koncertre…..