Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danikád

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyivel tart tovább a "hagyományos" módon, sorban állva befizetni egy csekket, mint online, a fotelból? Míg a fiatalabb korosztálynak alap, hogy bankba csak nagyon kivételes esetben megy, a sárga csekk pedig olyan távoli dolog, mint a discman vagy a nyomógombos telefon, az idősebbek viszont…..
Ma már egy kávézóból is le lehet foglalni az álomnyaralást, persze nem árt, ha előtte alaposan tanulmányozzuk a pénztárcánknak megfelelő kínálatot és az utazók kommentjeit. A technológiai fejlődés nemcsak a fiatalabb korosztály utazási szokásait írja át, így eljött az idő, hogy Dani beavassa Zsuzsát…..
Zsuzsa és Dani múltidéző sétára indul: Zsuzsa életének fontos helyszíneit keresik fel, és megkeresik, hogy néztek ki Budapest - sok más vidéki település - ikonikus terei a múltban. Ehhez a YouTube-on, a Fortepan-on és más archívumokban kutatnak fotók, térképek, videók után. Az is kiderül, hol…..
Zsuzsa már profi a netes vásárlásban, így Dani segítségével szintet lép: ezúttal mobillal fizetnek mindent, egész nap. Táskára és pénztárcára egyáltalán nincs szükség, még a vásárban sem.  De mi történik, ha ellopják a mobilt?  ..
Két és fél éve indult el az OTP Bankban a Digitális Transzformációs Program (DTP), amelynek projektjeiről, a program keretén belül zajló műhelymunkáról és a jövőbeni tervekről beszélgettünk Schenk Tamással, a DTP vezetőjével. A DTP ernyője alatt az elmúlt két és fél évben összesen eddig több, mint…..
A videósorozat utolsó részében Dani bevezeti Zsuzsát a netes bankolás rejtelmeibe. Nincs több sorszámhúzás és sorban állás a bankban, és a sárga csekkek miatt sem kell többé elmenni a postára. Az is kiderül, hogyan tilos online bankolni, és mennyire vannak biztonságban az adataink és a pénzünk a…..
Néhány kattintással egy egész utazást megszervezhetünk, a jól megválasztott alkalmazások pedig rengeteg stresszes helyzettől mentenek meg minket. A technológiai fejlődés alaposan átrendezi az utazási szokásainkat, és ez nemcsak a fiatalabb korosztályra jellemző...
Ha van egy olyan mobilod, amiben van annyi memória  és olyan grafikai megoldás, ami lever egy notebookot (jó párat listáztunk itt), vétek lenne nem kipróbálni az év legjobb mobiljátékait. Nem fog szaggatni, brutálisan szép képe lesz, és ha a fizetős változat se jelent gondot, még a reklám sem fog…..
Telefonon, YouTube-on, a Fortepan-on és más archívumokban kerestünk olyan videókat, fotókat, térképeket, amelyek felidézik a főváros elmúlt évszázadait. Összeszedtünk néhány alkalmazást és gyűjteményt – ha kedvet kap egy hasonló sétához, mindenképp nézze meg az alábbi oldalakat! Képek:…..
Videósorozatunk legújabb részében Dani kisebb pánikot okoz Zsuzsának azzal, hogy jelképesen elveszi a táskáját, és benne a pénztárcáját, hogy bebizonyítsa, elég egy telefon arra, hogy taxiba üljenek, ebédeljenek, vagy éppen bevásároljanak. Az elmúlt években szinte hatványozódott azoknak a…..
A magyar internetezők fele vásárol is a világhálón, és alaposan átrendezi az internetes kereskedelmet, hogy már a nagyszüleink is szívesen vásárolnak a fotelból. De mégis mi az, amire szívesen költünk látatlanban is?  ..
Az előző videóban Dani bevezeti Zsuzsát az online főzés univerzumába, amikor pedig kérdésük akad, élőben kérnek virtuális segítséget egy gasztrobloggertől. Így Zsuzsa is megtapasztalhatta, hogy a digitalizáció a konyhában is mindent megváltoztatott, a bevásárlástól a tálalásig. Az időigényes és…..
A digitális világban még a konyhai teendők is teljesen átalakulnak. Dani online rendeli meg a közös ebéd hozzávalóit, így nincs cipekedés és rengeteg időt meg lehet spórolni. A receptet természetesen a netről nézik, és még a Burgerpápát is felhívják főzés közben, hogy tényleg a legfinomabb legyen a…..
Dani és a nagyi egy közös délutánt töltenek el a parkban, ahol Dani számítógépén keresztül ásványt vásárolnak egy webáruházban. A nagyi azt is megtudja, hogy miért kell a mobiltelefon a laptopon való internetezéshez, illetve Dani az online vásárlás egyszerűségéről beszél. Végül azt is megtudhatjuk,…..
Mi, magyarok az európai átlagnál jobban rá vagyunk kattanva a közösségi oldalakra: social networkingben a hatodikak vagyunk Európában, a magyar időskorúak pedig a legaktívabbak a területen, legalábbis egy 2016-ban közzétett kutatás szerint. Éppen ezért ne lepődjön meg senki, ha a nagymamája jelzi,…..
Zsuzsa a Gyermekvasúton zakatolva száguld az interneten, és ezúttal nem bekövet, hanem bejelöl. Danival Facebookozni tanulnak. Hűvösvölgytől Normafáig kiderül, hogy mire is jó a Facebook (Dani szerint most már mindenre), miben különbözik az Instagramtól, mit jelentenek a céges oldalak, és azt is,…..
A 2017-es statisztikák szerint 10-ből 6 internetfelhasználó rendelkezik Instagram-fiókkal, és havonta összesen 700 millióan használják a kép- és videómegosztó közösségi oldalt. A cégek számára alapvető marketing-eszköz, a népszerű userek számára pedig arcpirítóan könnyűnek tűnő megélhetés. Az online…..
Új videósorozatunkban két generáció kalandjait követjük, így bemutatva azokat a digitális vívmányokat, melyek a nagyszülő korosztály legtöbb tagja számára nem igazán ismertek. Az első részben Zsuzsa az Instával ismerkedik, például a bekövetni kifejezéssel, ami kicsit ki is veri nála a biztosítékot,…..
Mit posztol először a nagymama az Instára? Hogyan találja meg az unokája segítségével a gyerekkori szerelmét a Facebookon? Mit vesz először önállóan a neten, és mit szól ahhoz, hogy a dédunokához vezető egyik lehetséges út ma a bál helyett a Tinder? Videósorozatunkban egy nyitott és tettre kész…..