Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jain

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
A törvény betűje szerint jogunk van tudni, mennyi közpénzből és hová utaznak állami vezetőink. Megfelelő garanciák híján egy kekeckedő minisztérium azonban alaposan megnehezítheti a tájékozódást. Számos más esetben is megfigyelhető, hogy az állami szervek elmennek a falig, csak hogy eltitkolhassák,…..
Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123…..
jain 2017.07.31 01:19:56
Magyarországnak nagy szüksége van menekültekre!

Azonban nem azokra a menekültekre van szükség, akik képzetlenek, alacsony képzettségűek vagy Magyarországon használhatatlan végzettséggel rendelkeznek. Tegyük félre ezeket és vegyük a magasan kvalifikált, értelmiségieket a tömegből, akkor mennyien maradnak?

Ezt a magasan kvalifikált, értelmiségi réteget sem tudjuk 100%-ban hasznosítani, hiszen pl. hiába rendelkezik felsőfokú végzettséggel egy szír könyvtáros vagy történész, amik ugyan fontos szakmák, de nekünk piacképesebb végzettségűek kellenek, mint némely orvosi, mérnöki hiányszakma vagy hasonlók. A fenti értelmiségi csoprtból így mennyien maradnak?

Akik ennek is megfelelnek, azok sem 100%-ban hasznosak nekünk, mert magyarul vagy minimum angolul azért folyékonyan kellene beszélnie, ha a saját szakmáját akarja nálunk űzni. Bár sok értelmiségi beszél angolul, de biztosan nem mind, ez tovább szűkíti a kört. Ezután mennyien maradnak?

Csakhogy ezeket a bevándorlókat a nyugati EU-s országok küldenék hozzánk a nekünk szánt kvóta alapján, tehát felmerül a kérdés, hogy a fenti kritériumoknak megfelelő, magasan kvalifikált, piacképes szakmával rendelkező, idegen nyelven beszélő menekült közül hány embertől akarnának megszabadulni a nyugati országok, hogy hozzánk küldjék őket. Értelmes ember nem a használhatótól akar megválni és a használhatatlan megtartani. Szerintem a nyugati országok nem hülyék. Így mennyi ember marad?

Csakhogy annak nincs értelme, hogy a nekünk szánt, képzett, hiányszakmával rendelkező, nyelvet beszélő bevándorlónk azonnal vagy 1-2 év után lelép egy jóval magasabb kereseti lehetőséggel kecsegtető országba, ezért olyat kell találni, akit taszít a magasabb nyugati bér, ezért a számára idegen EU-s országok közül az egyik legalacsonyabb bérezés mellett dönt hosszú távon is. Így mennyien maradnak?

Nyílván pontosan nem tudhatom, hány főre igazak ezek, de azért józan ésszel belátható, hogy iszonyúan kevesen lehetnek. Hány szír altatórvos vagy informatikus lehet pl., akit ki akarnak tenni a németek, mert minek az nekik, beszél magyarul vagy legalább angolul, s ha teheti inkább kevés pénzt keres, mint sokat, hogy cserébe egy olyan olyan társadalomban éljen, amelyik zárkózott, nem szereti az idegeneket és kifejezetten távolságtartó a kultúrájával szemben.
jain 2017.07.31 06:01:14
@chrisred: A lényegen ez igazából nem változtat. Ha igaz, amit írsz és mi "cseresznyézhetnénk ki" a fenti szempontoknak megfelelő menedékkérőket és akadnak is ilyenek, akkor őt/őket boldogan fogadnunk kellenne, mert csak hasznunkra lenne/lennének.