Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vakund

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
Vakund 2010.03.19 13:31:41
@Tóta W. Árpád:
Nagy dolog a szexuáletika, meg a 6. parancsolat, de mi van a többivel? Azokkal a hagyományos elvárásokkal, hogy ne ölj, ne lopj, ne tégy hamis tanúságot, tiszteld apádat és anyádat?
Miért is nem lehet ölni? Mert a törvény tiltja. Miért tiltja? Mert nem lehet normálisan élni, ha mindenki halomra öldösi egymást. Ugye, itt a 'normális' szó. Ez a gond. Mert ha mindent a népfelségre és az államra vezetünk vissza, gond nélkül jön egy Hitler, és hoz egy olyan törvényt, hogy a zsidókat meg lehet ölni.
Erre mondja azt Szent Ágoston, hogy az a törvény, ami nem egyezik meg az erkölcsi paranccsal, nem törvény, és ha az állam nem az erkölcsi minimum szerint működik, nem különbözik egy nagy rablóbandától.
Egyébként az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata (Ensz-okmány) felülírja a népfelséget. És mint gondoltok, mi a fő érve ennek a nyilatkozatnak? Miért nem szabad embert ölni? "Csak". Az ember méltóságára hivatkozni ugyanis kb. ezt jelenti.
Na most a "csak" helyén régen az "Isten" állt.
Szóval bánjunk csínján ezekkel a "hagyományos elvárásokkal", különösen akkor, ha nem tudva is, de ezek alapján állunk, mint minden liberális.