Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zölden a városban

13 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet új kihívások elé állított, pontosabban én állítottam magamat. Ezekről a kihívásokról és a folytatásról a blog facebook oldalán találtok bővebb információkat. Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket ezen a felületen, és a sok értékes kommentet, amit egy-egy poszt alatt hagytatok. Nemsokára újra…..
Szeretetünk és tiszteletünk spontán kifejezésére léteznek jól bevált ajándékok, amelyekkel nem foghatunk mellé. Nők számára virág, férfiak részére egy üveg bor vagy esetleg egy szál jobbféle szivar - ha biztosan tudjuk, hogy szereti az illető. Akadnak olyan alkalmak is az életünkben, amikor nem…..
Sokszor megesik velem, hogy várok valamilyen jelre az életemben. Várok arra, hogy kapjak valamilyen iránymutatást arra vonatkozóan, hogy merre menjek tovább, milyen döntések mentén éljem az életem. Az iránymutatások valahogy a 2019-es évben összesűrűsödtek és nagyon sok új ismerőssel, talán…..
A nemnövekedés antikapitalista, ugyanakkor nem egy új kommunizmust kíván életre hívni. Múlt kedden a Kossuth Klubban tartotta 2019-es évadnyitó rendezvényét a Klímabarát Esték-rendezvénysorozat, amelynek előadója Vincent Liegey, a Nemnövekedés Mozgalom egyik alapítója volt...
Végéhez közeledik az év, 2019 már az ajtón kopogtat. Az ünnepi feszültségek nagy része lement. Már csak a szilvesztert kell túlélni és végre elkezdődhet az új év. Karácsony után többek ajkát elhagyja egy felszabadító sóhaj, ami az ünnepi stressz utolsó lobbanásait is szabadjára ereszti elméjének…..
zölden a városban 2019.01.01 18:36:20
@zellerlevél: Egyet értek, a fogyasztás csökkentése elkerülhetetlen.
Egész évben rohanunk a vágyaink és kötelességeink után. Várjuk, hogy egyszer végre pihenhessünk, ejtőzzünk egy kandalló mellett és olvasgathassuk a kedvenc könyvünket. Keveseknek adatik meg ez a nyugalom (már csak az egy főre jutó kandallók alacsony száma miatt is). Kandallóval vagy anélkül…..
A facebook mára megkerülhetetlen médiummá, kapcsolattartási platformmá, véleményformáló erővé nőtte ki magát. Két cicás videó között szembejön velünk egy kis politikai agitáció, az ismerőseink vacsorája, a saját 5 évvel ezelőtt elfogyasztott vacsoránk és még sorolhatnánk. A cukiságok mellett sokan…..
Somogyvámosról sokaknak a Krisna-völgy jut eszébe először. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a nem egész 1000 főt számláló település csendesen megbújik Somogy megye dombjai között, a Fonyódi járásban. Az 1993-ban alapított Krisna-völgy azonban országos szinten ismertté tette ezt a kis falut az…..
Ma már szinte minden a háztartásban előforduló terméknek létezik környezetbarát változata. De vajon ezek használata jár-e plusz kellemetlenséggel a nem környezetbarát változat használatához képest? Mennyire válnak be a mindennapos használat során? Teszt sorozatomban azokat a termékeket szeretném…..
Egy városi közösségi kert tökéletes lehetőséget kínál saját zöldségek, valamint gyógy- és fűszernövények nevelésére. Támogató és úgymond védett közegben sajátíthatjuk el azokat a készségeket, amik egy saját kiskert gondozásához, fejlesztéséhez szükségesek. Elsőre talán nem tűnik akkora feladatnak 6…..
Sok olyan dolog vesz körül minket, amiket a nagyvárosokban újdonságként élünk meg, kisvárosokban azonban teljesen hétköznapinak számítanak. Ezekből a fenntartható életmódot támogató módszerekből szemezgettem néhányat. Vajon van új a nap alatt?  Soha nem fogyunk ki az ötletekből. Vagy csak…..
zölden a városban 2017.11.11 16:41:47
@Medgar: Apránként tapasztalható fejlődés a vegyszerek használatában. A fiatalabb generáció már sokkal óvatosabb a használatuk során. Általánosságban elmondható, ha esetleg eladásra szánják, akkor jobb áron tudják értékesíteni, ha elmondhatják, hogy nem alkalmaztak vegyszereket a termesztés során. Aztán vagy igaz vagy nem az állításuk, de itt a vásárlók véleménye sokat nyom a latba a szemléletformálás során. :)
A fűtés nehéz ügy, ott szerintem még sok év a megoldás...
zölden a városban 2017.11.11 17:03:11
@GiaMarie: Az írás nem csak a falura vonatkozott, hanem a vidéki városokra általánosságban. Mivel én kifejezetten nem szeretek kerékpározni, így nagyon rossz dolgom lenne egy olyan világban, ahol kötelező közlekedési eszköz a kerékpár :) Az írással arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy adott dolgokhoz, mennyire másként állnak az emberek a fővárosban, illetve a vidéki városokban.
zölden a városban 2017.11.12 09:17:33
@hidegsegg: Sokan hasznalnak meg kerekpart, ahogy en latom, fiatalok, idosek egyarant. Ebben azert a kenyszer is megjelenik termeszetesen. De a nagy tavolsagokra az auto a valos opcio az Alfoldon. Itthon meg nincs autonk, de egyelore nem is erezzuk akkora hianyat. Viszont az szinte biztos, ha elkoltoznenk a fovarosbol, akkor anelkul nagyon nehez lenne az elet es valoszinuleg nalam is elokerulne a kerekpar is, amikor csak a boltba kell elszaladni, most meg ott a tomegkozlekedes.
Az elmúlt tíz évben több panellakást és társasházi lakást is megjártam már, ahol nem volt sem erkély, sem közös udvar, ahol lehetőség nyílt volna egy kis kertészkedésre vagy csak úgy egyáltalán kapcsolatba kerülni a földdel, a növényekkel. Az elmúlt években egyre erősödött bennem valamiféle…..
A nevem Kristóf Ágota. 2009 óta élek Budapesten, ami merőben különbözik attól a vidéki környezettől, ahol felnőttem... Óriási kerttel és gyümölcsössel körülvett családi házban cseperedtem fel. Kislányként rengeteg természetfilmet néztem. A mai napig meggyőződésem, hogy Sir David Attenborough…..