Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muppetshow

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elektronikus cégeljárás körül szappanopera újabb fejezete az alábbi közlemény. Aki nem értené, az alapprobléma a következő: eddig az összes benyujtandó dokumentumot cégenként csak egyszer kellett elektronikus aláírásal és időbélyeggel ellátni. Most néhány bíró úgy…..
Muppetshow 2008.05.09 11:29:01
Uraim-uraim!
Az a nagy büdös helyzet, hogy kaki van a palacsintában!
Nincs semmi bajuk-bajunk az e-cégeljárással, a szolgáltatóval…stb pusztán az érdekképviselettel. Az meg ugye szemléletváltással lenne orvosolható, mint oly sok más kicsiny hazánkban.
A szolgáltatók nem mellesleg annyi pénzért alakították ki szervezetüket, állították fel technikai hátterüket, technológiájukat, amennyi nullát le sem birok írni. Nagyon, de nagyon naiv aki azt gondolja, hogy az időbélyeg árával az időbélyeg árát, az sms árával meg az sms árát fizetjük meg. Természetesen egy darab időbélyeg vagy mondjuk egy darab sms, elhanyagolható filléres tétel, na de az a masina ami kiadja a nyomoronc időbélyeget vagy átlöki az sms-t a hálózaton (nem is beszélve magáról a hálózatról!)… nos uraim az nem semmi tétel. (Maguk vettek mobiltelefont? Minek? Olyan drága! És egy sms ára, vagy egy perc díja messze túl van azon amit a szolgáltatónak jelent, hiszen a hálózat már megvan! És Maguk önszántukból minden nyomás ellenére megvették a távközlési szolgáltatók csodáját, és fizetnek... )
Nem is beszélve arról, hogy folyamatos karbantartásra, fejlesztásre 3-6 évente cserére szorulnak a nem kis értékű berendezések. Ezeket (természetesen) az ügyflek fizetik ki, piciny tételekben, időbélyeg gyanánt kiszámlázva.
Még triviálisabban: ha veszek egy fénymásolót 2 millióért és minden ügyfelemnek csak annyit számlázok amennyibe a másolás a valóségban kerül pl: oldalanként 1 ft, (bár itt sem csak a festék tétel, hanem developer, meg áram is kell annak a jószágnak, meg lehet hogy más is mert ehhez sem értek) akkor máris 2 milliós deficitet generáltam kis vállalkozásomnak. Hát ki az a hülye (már bocs) aki nem építi bele a beruházás árát a szolgáltatási díjba???
Az íráógép nem írógép téma:
- van aki tudni véli, hogy annál a gógyi, akinél az írógép
- van aki tudni véli, hogy aki halad a korral (modern PC) az tud valamit
- van aki tudni véli, hogy akinél a modern PC az mást nem tud
Én úgy gondolom ez bizalmi kérdés. Lehet egy ügyvéd bármilyen elismert, nagy koponya, ha nem nyeri meg a bizalmamat nem adok neki munkát.
Lehet egy ügyvéd PC-tlen, faxtalan, internetlen ha egyszer benne bízom.