Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldély

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életkarrierek porlanak a semmibe, elszabadult a szexuálisbukta-lavina. Egyfelől a leleplezések, kinek kicsoda micsodáját, hol tette, ajánlotta, próbálta, a másik oldalról a tagadás, a fenyegetőzés, azaz némi rövidtávfutás a forró láva elől, máris megnyílik a föld, zsupsz, volt és nincs zaklató, de…..
Eminenciás Bíboros Úr! Krisztus Urunk mondja: "Az első ez: Halljad, Izrael! Az Úr a mi Istenünk az egyetlen Úr. Szeresd a te Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Ezeknél nagyobb parancs…..
Zöldély 2017.10.12 08:31:58
Veszélyes vizek ezek. A vallások mindegyike szélsőséges alapokon nyugszik. A dogmák és a felekezetek hagyományai ezt csak megerősítuk. És ezt nem rossz szándékból, hanem, hogy olyanoknak is egyértelmű legyen, aki nem Platón vagy Nietzsche elmélkedésein éli mindennapjait. Bár pont voltak olya gondolkodók nem kevesen, akik a valóság és a valéás a durva ellentmondásába belefutottak. Vigyázat, a következőkben egy marginalizált olvasatot használok. De minden modell a szélsőségeiben ismeszik meg igazán. Vegyünk mégis egy-egy elvakult (vagy nevezzük hithű) szélsőséges muszlim és keresztény embert. Ha csak a dogmái vezérelik, az előbbinek (többek között) kutya kötelessége minden keresztény kiírtása, minek érdekében hite szerint igenis beszivároghat keresztény közösségbe és tervezhet terrorakciót akár a saját élete árán is, a másiknak kutya kötelessége őt szeretetben fogadni, házába engedni, asztalához ültetni, megpróbálni megtéríteni. Úgy-e egyértelmű a kimenetel? Vértanúság lenne-e? Kétlem, hiszen annak a példamutatás a célja. Ha ezt a példát mindenki követi, nem sok keresztény marad. E két célt nem lehet megbékíteni egymással.
Viszont a keresztény tanításban a "ne ölj" azt is jelenti, hogy ne ölesd meg magad (kivéve valami magasztos célért, mint a vértanúság, vagy más életek megmentése). Tehát, aki azt mondja, hogy a keresztény értékrend szerint kell eljárni, annak bizony ezt is figyelembe kell venni. Kedvünkre van vagy sem, ez vallási háború is. Nem új, ezeréves, de most ide jött. Szóval igenis a középutak keresése lehet a keresztény magatartás: segíts, ahol tudsz, de védd meg magad és a szeretteidet. Ha pedig veszélyt érzel, akadályozd meg. Lehet menekülőket, akár gazdasági menekülőket is szeretetben fogadni (de főleg nem gyűlölettel, mert az csak alátámasztja a fenti szélsőséges számdék jogosultságát) és egyúttal nem vakon guillotin alá rakni a nyakunkat. Ez nem megalkuvás, levezethető a Tanításból...
Tusnádfürdő, Kötcse, Őcsény. Kicsi települések, akárcsak Felcsút, ahonnan a magyar miniszterelnök származik. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének korlátoltságát, pitiánerségét mégis ez a négy falu jelzi a legjobban. Ilyen parányi településekről küldi ugyanis egyre szélsőségesebb üzeneteit Orbán…..
Zöldély 2017.09.30 20:23:11
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: az önvédelem fogalmát tessék kikeresni a nagyar értelmezési szótárból. A vállalkozónak lenne oka önvédelemre, őt fenyegették meg, ő van veszélyben. A falu nem volt, nem lett volna. Amúgy meg a társadalomnak lenne oka beindítani az önvédelmi mechanizmusokat, mert veszélybe került. Ez a migrációs jelenség tényleg hordoz veszélyeket, de nem úgy, nem ott. A kicsavarodott lelkek szaporodása sokkal nagyobbat... és félelmetesebbet.
B1 BLOGCSALÁD Metróval a pokolba 2017.07.29 14:33:00
A főpolgármester szerint úgyis kevés kerekesszékes jár a metrón, úgyhogy kár erre pénzt költeni. Ami egészen fényes logika. Mert, ha például az egész metrót úgy ahogy van bezárnánk, akkor senki sem járna rajta és akkor bátran mondhatná a derék Tarlós: Senki nem használja a…..