Regisztráció Blogot indítok
Adatok
...deamiénk!

14 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Roma-program. Hogyan feledkezünk meg arról, újra és újra, hogy a cigánysághat-hétszáz éve él velünk együtt? Hogy a 14.-15. század óta hasznos tagjaivoltak a magyar társadalomnak.. A görögök és örmények mellett a középkormozgékony hazai kereskedőiként járták az országot.…..
"Széles réteg az egyetemisták körében, akiknek semmi elképzelésük sincs a jövőjükről..."Január 27-én került megrendezésre a Simonyi Károly Szakkollégium által szervezett beszélgetés, melynek témája „A magyar szakemberképzés jövője” volt.  A…..
 A „De a miénk" szakkollégiumi rendezvénysorozatának keretében a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kar (BCE-KIK) Magyary Zoltán Szakkollégiuma vitaestet szervez.     Téma: Az állam és feladatai… avagy mik az állami…..
"A politika, a közösség ügyeinek megbeszélése..."A ...de a miénk – Magyarország 2030 beszélgetéssorozatot azzal a céllal kezdtük el, vidéki és budapesti szakkollégisták, hogy egy másfajta közéleti diskurzust teremtsünk meg, mint amely ma jellemző. Azt gondoljuk,…..
Január 22-én Széman Zsuzsa az MTA Szociológiai Kutatóintézetének tagja tartott előadást a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumban, amely Az idősödők munkaerő-piaci helyzete, és ennek problémái címet viselte. Az előadás az idős fogalom definiálásával kezdődött,…..
Kertesi Gábor, a Rajk László Szakkollégiumban tartott előadásában az iskolázottsági lemaradás újratermelődését jelölte meg fő problémaként. Az iskolai lemaradás újratermelődésének okai: Az iskolázatlan munkaerő piaci értékvesztéseA területi egyenlőtlenségek…..
A Társadalomelméleti Kollégium szervezésében: Helyszín: Fővám tér. 8. BCE főépület, 3. emelet 332. teremCím: Hogyan szerezzünk pénzt, ha mélyszegénységben élünk? Alcím: Uzsorakamat, mikrohitelezés, közösségi kölcsönKerekasztal-beszélgetés Résztvevők: Pásztor…..
Miért rossz az iskolai szegregáció? December 3-án a Széchenyi István Szakkollégium vendége Mohácsi Erzsébet volt, Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kuratórium elnöke. Alább egy összefoglaló a beszélgetésről. A beszélgetés elején röviden bemutatta,…..
 Kattints ide!A Magyarország 2030 nem egymástól elszigetelt emberekre, hanem élő és régóta működő közösségekre épít. Ezek a szakkollégiumok közösségei. A 327 szakkollégista, akik életre hívták ezt a kezdeményezést, sok-sok különböző helyről jöttek. A…..
 Az iskolai szegregáció és a romák társadalmi integrációjaDecember 3., szerda, 18:00Széchenyi István Szakkollégium (Ráday utca 43-45.) Számos nemzetközi tapasztalat mutatja, hogy nem lehetséges egy etnikai, vagy társadalmi-anyagi szempontok szerint szegregált…..
 Az M2030 felvezető előadója Szelényi Iván lesz. Mindenkit várunk kedden 21 órától a Rajk László Szakkollégiumban (Horánszky u. 6.).Szelényi Iván Széchenyi-díjas szociológus, 1938 április 17-én született Budapesten. 1956-ban kezdte meg tanulmányait a…..
A fenti mondat abban a felhívásban olvasható, amit 267 szakkollégista írt alá, és tett közzé ma reggel. A felhívás címe "Szakkollégisták a magyar közállapotokról". A 267 kezdeményező egyetemista célja, hogy vitát generáljanak a Magyarországot érintő legfontosabb…..
A faláttörésről és rólunk még több:     VIDEÓ - 168 óra Hírszerző cikk Világgazdaság cikke Még egy videó Sikeres volt a Rajk László Szakkollégiumban megtartott felvezető előadás, ahol a vendég Szelényi Iván volt. A rendezvény teltházas volt, úgyhogy…..
A magyar közállapotokat leginkább a válság szóval szokás illetni. Beszélhetünk társadalmi, gazdasági vagy erkölcsi válságról, erről lehet és kell vitatkozni, de annyi mindenképpen mondható: bajban van az ország. A gazdaság valóban nem teljesít fényesen - a nemzetközi…..
A cigányság fundamentális problémáiról beszélgettünk Zsigó Jenővel a Bibó István Szakkollégiumban. Ez volt a Magyarország 2030 "nulladik" előadása. A sorozat 25-én a Rajkban folytatódik.Zsigó Jenő szerint a cigányok civil önszerveződéseit tudatosan bomlasztották…..
Tarka Magyar Ki miért jön? 2008.10.03 13:18:00
Járókelők a Tarka Magyarról from eon on Vimeo...