Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bda13

594 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan 10 éve szerzett jogosítvány Szabados Ági, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője, de ő sem volt felkészülve azokra a szituációkra, amelyek a drivingcamp Hungary vezetéstechnikai pályán érték. A Das WeltAuto márkanagykövete egy félnapos tréningen vett részt a zsámbéki központban, ahol számos…..
A félkilós acélgolyó lepattan a Golf ablakáról, sőt az üveg ellenáll egy másfél kilós kalapács ütésének is? „Hiszem, ha látom”, mondhatnánk, de láthatjuk is az alábbi videón. A lendületesen dobott golyótól láthatóan megrezdül a kocsi ablaka, sőt, 1:18-tól a lassításban az is látszik, hogy az…..
Mennyibe kerül elmenni Franciaország legszebb ünnepi díszbe öltözött településére egy jót korcsolyázni? És ha egy kézműves üvegdíszt szeretnénk vásárolni Svájcban vagy egy igazi tésztát és fehér szarvasgombát ennénk egy észak-olaszországi kis faluban? Ami a legjobb, hogy egyik élményről sem kell…..
A téli hónapok fokozott kihívásokkal szembesítik az autósokat. A LED-technológiának köszönhetően az új Škodák vezetői korlátozott látási és rossz őszi, illetve téli időjárási körülmények között is biztonságban tudhatják magukat és szeretteiket. A Superb zászlóshajó után, a Škoda bestseller Octavia…..
Ateca, Arona és Tarraco. Ők a SEAT jelenlegi kínálatának három SUV modelljei az Ateca 2016-os színrelépése óta. Azonban a kezdetek ennél jóval messzebbre nyúlnak vissza. Több, mint három évtized alatt számos tanulmány egyengette az utat napjaink SEAT terepjárói számára. „Erős, sportos arányok,…..
Ki állítja, hogy a Caddy nem lehet sportos? A Volkswagen Haszonjármű formatervezőinek eredeti vázlatai betekintést nyújtanak, hogyan mutathat majd a teljesen új Caddy 2020-tól: egy dolog biztos, hogy egyetlen csavar sem maradt érintetlen. Mindazonáltal az új Caddy ismét referencia-járművé válik a…..
Jöhet a hó: az innovatív Simply Clever megoldásoknak köszönhetően a Škoda vezetőknek nem jelent problémát a fagy, a hó és a jég. A Škoda márkakereskedésekben készséges segítséget kaphat bárki az autó téli felkészítésében. A téli hónapok ismételten komoly kihívásokkal szembesítik az autósokat.…..
Világszerte 34 új modellel jelenik meg a Volkswagen a jövő év során a piacon, amelyek közül tizenkettő SUV, nyolc pedig elektromos vagy hibrid hajtásrendszerű. Ralf Brandstätter, a Volkswagen ügyvezető igazgatója (COO) így fogalmazott: „Új korszak előtt állunk, s komolyan gondoljuk az elektromos…..
Számos autós újdonság debütál 2019-ben is a Budapest Auto Show-n, amelyet most hétvégén szerveznek meg harmadik alkalommal a Millenáris B pavilonjában. Ezúttal 13 márka csaknem 60 autóját tekinthetik meg vagy próbálhatják ki az érdeklődők - köztük a Volkswagen, a Škoda és a SEAT modelljeit is - és…..
A napokban a Shell bejelentette, hogy összecserélték a benzint és a gázolajat a Füredi úti benzinkútnál, és a hiba vélhetően ezer autót érintett. Megkérdeztük Papp Lászlót, a Porsche Hungaria műszaki oktatóját, hogy milyen hatással van a motorra a nem megfelelő üzemanyag. Ha az autós idejében…..
Ahogy eltávolodunk a hagyományostól és belépünk az elektromos járművek világába, szembe találjuk magunkat a CUPRA teljesen újraértelmezett teljesítmény fogalmával. Az idei évben már bemutatkozott CUPRA Formentor tanulmány után a CUPRA még merészebben fogalmazza meg az elektromos teljesítmény…..
A Volkswagen-csoport gyászolja egykori vezérigazgatóját, a Felügyelő Bizottság elnökét Prof. Dr. Ferdinand Piëch-et. A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság a 660 000 alkalmazott nevében őszinte részvétét fejezi ki a családnak, és tiszteleg Piëch kimagasló tevékenysége előtt, melyet a Volkswagen, a…..
Nem vitás, mindenki utál kereket cserélni az út szélén. Ráadásul a defekt többnyire akkor következik be, ha 1. sietek;2. esik (zuhog);3. sötét van;4. tele a kocsi a családdal. És ilyen esetben ne üsse meg az embert a guta. De főleg ne üsse el más jármű. Ezért mellékelt képünk az elrettentő példa,…..
Előfordul, hogy az autópálya belső, vagyis gyorsabb sávjában egy torlódás miatt lelassulnak az autók, és a külső sávban vezetők is lelassítanak, pedig – ha a forgalom nem indokolja – ez felesleges. „Meg kell különböztetni az előzést az elhaladástól. Ebből adódnak a félreértések. A kulcsszó pedig a…..
A defenzív vezetés lényege, hogy hagyjuk menni azt, aki menni akar, mert ha akadályozzuk, hibát követhet el, és az nekünk is árt. Aki láthatóan agresszíven megy, az jobb, ha előttünk van. Sose vegyük fel a kesztyűt – mondta el blogunknak Kőrös András, a mogyoródi Groupama tanpálya vezető…..
Évről-évre kevesebb autót lopnak el hazánkban, hiszen a lopott autót ma már szinte lehetetlen eladni. Ezért az autókat inkább az alkatrészek miatt lopják el, és mivel folyamatosan öregszik a magyar autóállomány, úgy néz ki, lesz keresletet a bontott alkatrészekre. Az Országos Rendőr-főkapitányság…..
Az Európai Unió tagállamai között, a nem kereskedelmi célú, tehát a saját célra, ajándékba vásárolt áru ki- és behozatalát nem korlátozzák. Van azonban néhány olyan termékkör (gyógyszerek, védett állat- és növényfajok, vagy az ezekből készült áruk, alkohol és dohánytermékek), vagy éppen a háziállat…..
A NAV évről évre több hamisított autóipar terméket foglalnak le a Liszt Ferenc Repülőtéren. Amíg 2016-ban 193 hamis autódiagnosztikai eszközt találtak, 2017-ben 332 darabot, az idei első félévben pedig már 344-et. Továbbra is nő az érdeklődés az olcsó, Távol-Keletről rendelt hamis autóipar termékek…..
A nyár derekától az ősz derekáig óvatosabban kell vezetni erdő-mező mentén, mert augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka, szeptemberben pedig a szarvasok násza kezdődik. Nemrégiben megírtuk, hogyan kerülhetjük el az őzekkel való ütközést, most pedig nézzük, mit tegyünk, ha elütöttünk egy…..
Az Audi egy kompakt SUV-coupéval, a Q3 Sportback modellel bővíti termékpalettáját, amelynek sorozatgyártását hamarosan megkezdi az Audi Hungaria. A Q3 Sportback Európában ősztől kerül a kereskedésekbe. Az új modell a kategória domináns megjelenését és a sokoldalú használhatóságát ötvözi a coupék…..
Szögezzük le, hogy az elakadásjelző háromszög és a láthatósági mellény mindenütt elvárt tartozék, de a zöldkártyáról se feledkezzünk meg. Országonként ugyan változhat a kötelező tartozékok listája, de csak jól járhatunk, ha az alábbiak mindegyikét magunkkal visszük. Fényvisszaverő mellény…..
Talán korai messzemenő következtetéseket levonni, de érdekes tény, hogy amíg tavaly a második negyedévben 41 083 használtan importált gépkocsi kapott magyar rendszámot, addig idén már csak 39 814. Üröm az örömben, hogy az első negyedévben még ezerrel több, 39 336 autó jött külföldről az elmúlt évi…..
Valakinek beleszaladtak a 7 éves autójába, de az a biztosító, amellyel a vétkes megkötötte a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, nem fizette ki a teljes kárösszeget, hanem valami "avultatással" számolt. Az avultatással kapcsolatban a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az alábbi…..
Július második felétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. Emiatt a szenvedélyfűtötte állatok figyelmetlenek, nappal is aktívak, így sokkal többet találkozhatunk velük a mezőgazdasági területek melletti utakon. Tehát vezessenek fokozott óvatossággal még akkor is, ha az út mentén nincs…..
A múlt lezárulni látszott azzal, hogy nemrégiben végképp leállították a farmotoros Bogár gyártását, most azonban kiderült, hogy a ma még csak prototípusként létező ID. 3 elektromos autó is hátsókerék hajtású lesz. „Jól irányítható, nagyon jó vezetni, hiszen elektromos, és talán tíz méter sincs a…..