Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lylyth

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akartam, de egyszerűen nem térhettem ki a téma elől, mert ahol szex van, ott hatalom is van, és ahol hatalom van, ott könnyen lehet, hogy valaki visszaél a hatalmával. A hatalommal való visszaélés számos formája közül most a munkahelyi szexuális zaklatás lesz a téma (a családon belüli erőszakhoz…..
Lylyth 2017.10.13 06:00:00
Mivel a női perspektíva kevéssé jelent meg a témában, így magam szolgálnék egy rövid eszmefuttatással erről. Ez a téma nem véletlenül megosztó, hiszen minden álszentség nélkül lássuk be, hogy egy remek kétélű fegyver tud lenni a nő kezében. Kétélű, mert vígan kihasználhatóak bizonyos adottságok más bizonyos javakért, előnyökért cserébe, de amikor kellemetlenné kezd válni a magunk kreálta helyzet (aka szorul a hurok), akkor sírni tudnak (vagy erőszakot kiáltani) a nők , mert kár tagadni, hogy kiváló színészek tudnak lenni, ha az érdekük úgy kívánja.
Ismételten: ne legyünk álszentek kedves nők, mert szeretünk tetszeni, ami ugyan semmilyen körülmények között sem lehet indok "túlkapásra", ám felnőtt nőként illik annyira ismernünk a férfi természetét, hogy tisztában vagyunk bizonyos sajátosságokkal e téren és ezáltal a lehetséges következményekkel is számolunk! - ilyen a világ, így kár eljátszani azt, hogy "de milyen csúnya dolog már ez és hogy képzeli bárki". A kislányát se úgy neveli egy felelős anya, hogy ugyan menj ki egy szál tangába a boltba, mert a pasiknak nem szabad ám megnézniük, sem bántaniuk és ők ezt be is tartják. Ugyan már.
Nőként nyilván magam is szolidáris vagyok bizonyos mértékig a a nőtársakkal, de ez nem eredményez számomra vak buzgalmat amellett a nézet mellett, hogy a nő amennyiben kihívóan kelletti magát (és lássuk be a munkahelyen is bőven látni ilyen magatartást nőktől!) akkor sem róható fel számára semmilyen formában, ha megkörnyékezik a férfiak - érdemes a hétvégi bulikat megnézni kamasz lányok viselkedése szempontjából, akik még csak próbálkoznak nőként lenni és erősen túljátszani - ők még védelemre szorulnak, hiszen naiv, meggondolatlan kislányok, akik tényleg nem biztos hogy tisztában vannak vele mit kommunikálnak kifelé - de kérdezem: felnőtt nőktől (munkahelyen tételezzük fel, hogy ilyenek dolgoznak túlnyomórészt) nem elvárható? Hol van a női szolidaritás akkor, amikor látjuk egy kolléganőnkön, hogy erősen feszegeti az íratlan munkahelyi etikai kódexet (példának okán: melléig legombolt ing, teljesen átlátszó top, bugyit kivillantó miniszoknya, miniruha, koktélruha). Ja, hogy olyankor jön a "nézzétek már a kis picsát/ribancot/tetszőleges szóval helyettesíthető, hogy kelletti magát a pasiknak, nem véletlenül...". Ezen azért érdemes elgondolkodni szerintem, hogy hol kezdődik az álszentség, naivság és a direkt provokációk ebben a kérdésben.
Még egy fontos dolog ehhez: MINDIG A NŐ DÖNT! A férfinek eredendően az a dolga, hogy "vadásszon" már a kezdet kezdete óta, de a DÖNTÉS a NŐ kezében van! Mindig a nő dönt róla, hogy ki foghatja meg a mellét/fenekét/akármit és arról is, hogy kinek nem engedi meg semmilyen körülmények között sem!Ez szvsz nem magyarázható sem mentális sérülékenységi fokkal (itt is bejön a női szolidaritás kérdése: ha tudom, hogy ilyen kollégám van, aki mentális okból kifolyólag nem beszámítható, esetleg önveszélyes magatartással hívja fel magára a figyelmet lépten-nyomon, akkor ezt jelezni kell és megfelelő irányba elvezetni, mert két lábon járó bomba az ilyen ember minden téren-ma barátod, holnap ellenséged akár!), sem pedig a sokat emlegetett félelemmel, mert az emberi elemi ösztöne az "üss vagy fuss" reakció olyan helyzetben, ahol fenyegetve érzi magát.
A poszt írójához pedig egy kérdésem lenne, ami rendkívül érdekel és nem derül ki számomra: a praxisában (amennyiben van), ténylegesen hány ilyen esettel dolgozott érdemben, ami alapján a tipikus áldozatot leírta vagy ez csak amolyan elméleti "maszlag"?
Más: kicsit engem ez a téma a pedofíliára emlékeztet nyomokban, ahol sajnálatos eseményként jelenik meg sok esetben, hogy a férfi tanárra ráhúznak egy ilyen címkét, aztán később kiderül, hogy mégsem úgy volt az teljesen, ahogy azt (kezdetben) a kislányok (majd mások) elkezdték állítani ilyen-olyan okból - remek, ám rettentő nyomasztó film a témában A vadászat című dán alkotás.
Ennek az egésznek egyetlen a konklúziója: az igazság sokszor odaát sincs meg és nagyon el lehet ferdíteni, torzítani bizonyos dolgokat, ha azt úgy kívánják meg.
A szexuális elégedettség elsősorban a párkapcsolat minőségén múlik. A párkapcsolatok időbeni folyamata azonban minden szakaszban más minőségtényezőt helyez előtérbe. A számos lehetséges tényező közül most hármat tárgyalok, amelyek a párkapcsolat más-más életszakaszában kerülnek előtérbe. A…..
Lylyth 2017.07.28 16:24:55
@odamondó: " Lehorgonyoztatni egy 20on éves lányt csak sokkal jobb fickó tud és csak annak áldozza fel ezen éveit."szerintem ez nagyban függ a személyiségtől és attól, hogy kinek mi a prioritás a kapcsolatban. Nekem pl. az, hogy a partnerem játékos legyen, ami fontos mind a szexben, mind a hobbikban és az élet egyéb területein sem hátrány. Ha úgy vesszük mindezt nekem egy "átlag pisti" adja meg már évek óta, de nekem kicsit sem átlag pont ezen tulajdonságok miatt.
Egyikünk sem tervezi a házasságot és ez így van nagyon jól, hiszen mindketten élvezzük az egymással eltöltött időt, így én sem érzem beáldozásnak, ő sem lehorgonyzásnak.
Mi most ebben az életszakaszban így érezzük jónak, nekünk ez tűnik beváltnak . Mindketten építjük a magunk útját, viszont minden szabadidőnket azóta is egymással töltjük el, pedig nem élünk együtt és ezen sem tervezünk változtatni. Nincs lila köd egyikünk szeme előtt sem és baromira nem is hiányoltuk a kapcsolatból. Nekem ez sokkal fontosabb, mint hogy a mások által "sokkal jobb fickónak" titulált egyén legyen mellettem dísznek. Viszont van olyan velem egykorú barátnőm (nem is egy!), aki totális ellentét, mert neki tök mindegy minden, csak 190 centis, kisportolt és egyéb "kvalitásokkal" rendelkező pasija legyen. Ja, és az sem számít, ha csak másodhegedűs tud lenni, csak ő is birtokolhassa olykor.

off igen, nő vagyok:)
Lylyth 2017.07.28 19:25:05
@odamondó: mikor és hol írtam, hogy lehorgonyzott bárki bármi mellett?Azt írtam ő adja meg nekem azt, amire szükségem van a jelenlegi életemben, de ez a jelen és a közel jövő nem több.
"Egyikünk sem tervezi a házasságot és ez így van nagyon jól, hiszen mindketten élvezzük az egymással eltöltött időt, így én sem érzem beáldozásnak, ő sem lehorgonyzásnak. " tessék körültekintőbben olvasni, értelmezni, hiszen ezt írtam:)
"Ha olyan lenne az az átlagpistid szerintem fejvesztve rohannál hozzá lakni és minden nap azon gondolkodnál mikor kéri már meg végre a kezed." elég nagyot tévedsz, de mivel nem ismersz, ezért ezt az álláspontodat nem is bántom többet. Szerintem ezt picivel jobban tudom és egyébként is túlhaladja ennek a blognak a témáját az erről való disputa:) Ez a te véleményed, örültem, de erősen individualista és karrierista nőként (ezért lehet megint dobálózni, igen ismerem ezt a lemezt is) hidd el, hogy baromira nem vonz a 190 centi tömény izom sem:)
Éppen ezért nagyon örülök annak és úgy, ami és ahogyan van, mert egy hullámhosszon mozgunk és jelen pillanatban a nehéz idők közti feltöltődésem minősége számít. Lehet, hogy ez egyeseknek elképzelhetetlen, de akad ilyen szempont is. Férfiként te látsz és élsz egy utat, nőként én látok és élek egy másikat. Szerencsére a párommal kell egyeznem ezen a téren, nem pedig számomra ismeretlen emberekkel, úgyhogy ezt a témát engedelmeddel lezártnak tekintem:)

@F. Lassú Zsuzsa"Ez meg itt egy tudományra alapozott blog, minden mondata mögé odatehetném a hivatkozásokat, csak akkor a kutya se olvasná!" pedig nem biztos, hogy ártalmas lenne, mert ezzel bevédhetné saját magát és megalapozottabbak lennének a blogban feszegetett témák is (+ akit érdekel utána is tudna olvasni az eredeti kutatásnak). Onnantól nem azt a képet festi, hogy "mert én megmondom a tutit nektek", hanem "XYZ erre jutott ebben és abban a kutatásban linken olvasható bővebben róla, ki mit gondol erről, stb. stb."
Lylyth 2017.07.29 07:26:52
@odamondó: "szerintem ez nagyban függ a személyiségtől és attól, hogy kinek mi a prioritás a kapcsolatban. " ennyit írtam, mert nekem ez a SZEMÉLYES tapasztalatom. Neked meg az, hogy melletted senki nem maradt még meg. A kommented többi részére nem kívánok reagálni, mert szerencsére nem adok egy számomra ismeretlen véleményére. Nekünk ez tűnt a XXI. század párkapcsolati alternatívájának. Ismétlem: NEKÜNK! Neked, a szomszédodnak meg annak a szomszédjának valószínűleg MÁS útjai van. Jobbak-e? Döntse el mindenki saját maga!
Get a life, kedves odamondó, hátha akkor nem leszel ennyire negatív.

@F. Lassú Zsuzsa a trollkodókat valóban nem, mert ők balhé szagra gyülekeznek, de a hitelesség problémáját legalábbis áthidalja valamelyest és nem lesznek személyeskedő támadások, hiszen vitatkozni lehet, de a kutatási eredményekkel.
Sajnos van egy rossz hírem, bár ezt nyilván sokan tudják: a vágy legnagyobb ellensége a tartós kapcsolat. Kutatások statisztikailag bizonyítják, hogy a partnerkapcsolatok 2.-5. évében a vágy és ezzel összefüggően a szexuális és párkapcsolati elégedettség elkezd hanyatlani, és ez az esetek nagy…..
Lylyth 2017.07.24 17:27:35
@csakférfi: Nem egészen érted:) Nem a kukkolás a lényeg, hanem a ráhangolódás a szexre adott esetben, ha a kedv úgy hozzá és itt hangsúlyos a HA szócska. Nálunk ez évente kb. 1-2-szer adódik így, amikor éppen ilyen hangolásra vágyunk (nem véletlen fogalmaztam úgy, hogy belefér, nem pedig egyetlen és üdvözítő út). Lehet nálatok nem jött be, nálunk működőképes tud lenni. Ahány ember annyi ízlés - ez a szép és persze a nehéz is a szexben.
Annak meg örülök, hogy alapszabálynak tekinthető ez a felvetés, mert a kedves nőtársak általában csúnyán néznek ezért az attitűdért.
Lylyth 2017.07.24 19:39:47
@csakférfi: "Olyan ez mint a kresz....mindenkire vonatkozik.Ha megszeged ,akkor te látod kárát és a párod." - ez a Te nézőpontod a Te pároddal, másnak más a szemlélete a saját párjával. Ez ilyen nagyon egyszerű műfaj.
Engedtessék meg a szexben ez a fajta szabadság a párnak, ami nem arról szól, hogy megfeleljünk másoknak és a betokosodott társadalmi konvencióknak. Nincsenek kőbe vésett szabályok a szexben, minden jó, ami adott párnál jól működik és természetesen másnak nincs kárára!!
Viszont jó példa ez a kis csörte arra, hogy mennyire fontos az illeszkedés egy párkapcsolatban és a hasonló gondolkozásmód a szexről is, enélkül ugyanis nem megy, mert egymás mellett elbeszélés a vége:)
Lylyth 2017.07.26 09:33:53
@csakférfi: off úgy érdemes példálózni bármire vonatkozóan, ha az embernek van több irányú, mélyebb ismerete is adott dologról, az már más kérdés, hogy a mítoszok ide tartoznak-e?. Javaslom, hogy Lilith-ről tájékozódj kicsit bővebben más perspektívából is, mert legkevésbé ebben az olvasatban említett, amit írtál:) off vége
On: ha nektek vannak kőbe vésett szabályaitok, az a ti dolgotok, érezzétek jól magatokat benne:)
"ezeket rugdossák fel folyamatosan" nem tudom kikre általánosított és milyen értelemben, de szerintem senki sem mindenható, hogy megmondja az általános "kőbe vésett" tutit - főleg nem a szexualitás terén. Elég nagy bátorságra, egyben beszűkült látókörű balgaságra vallana ez a mentalitás.
Részemről lezárt ez a meddő álláspontcsere, mert teljesen értelmetlen ezeken a szemléletbeli különbségeken összekülönbözni és győzködni a másikat a maga igazáról.
Test és lélek leginkább a szexben szétválaszthatatlan – testi gyönyöreink lelki örömökkel járnak, és viszont. A jó szexhez mindenképpen szükségünk van egy-két testre, én a kettőre szavazok, de tudom, hogy mások a hármat sem vetik meg. A szexuális elégedettségben ezen testek közül a legfontosabb a…..
Lylyth 2017.07.23 20:16:03
Nőként örülök a témának, mert szerintem a szex kulcseleme a nő szempontjából, hogy a saját testét csodálni legyen képes és ebben a csodálatban osztozzon a férfival szex közben. Az a legjobb, ha a Nő már attól a gondolattól képes izgalomba jönni (ugye fejben kezdődik minden), hogy egy Férfi az ő gyönyörűséges testével fog bizonyos dolgokat csinálni, hiszen ekkor van benne ténylegesen abban a helyzetben teljes testtel és lélekkel. Szex közben pedig vizualizálja azt a képet , ahogy a csodás testét éppen megcsinálják, de úgy igaziból. Ha már sokat kell "birizgálni" azért valakit, hogy éppen 1-2 cseppnyi nedvesség legyen az nem ez a fajta teljesség- szerintem. Szóval lényeges, hogy a nők magukat szeressék, hiszen utána lesznek csak képesek ezt a vágyat ténylegesen megélni és megosztani a másikkal., valamint különböző szexfantáziákat megélni, amikhez ez a fajta magabiztos nőiesség-lét elengedhetetlen (pl. kikötözős játékok, bekötött szem, különböző szerepek felvétele, akár ruhákkal, tükör előtti előjáték, stb.). Ezek azért lehetnek jók meglátásom szerint, mert a hosszú kapcsolatot képesek lehetnek tűzben tartani, hisz a Férfi és a Nő is ki tud lépni a mindennapos szexből, ha a férfi párját pl. ledér nőként látja viszont az ágyban vagy azt játsszák, hogy többen csinálják meg a nőt, de persze csak a párja játszik vele ténylegesen. Piszkosul izgató mindkét fél számára, amennyiben mindkét fél önbizalma rendben van és meg tudja élni a maga Nőiességét/Férfiasságát az adott szerepekben. Szexuális fantáziákról és azok szerepéről lesz majd szó a blog témái között?
Lylyth 2017.07.24 08:04:07
@F. Lassú Zsuzsa: így van.
"jelenben levés és az itt és mostban megélt érzések sokkal inkább befolyásolják az izgalmat, mint a fantázia, a szerepjáték. " a kettő éppen hogy nem zárja ki egymást, sőt, hiszen ez is a jelenben zajlik!
Optimális esetben a partnered és te vagytok a saját fantáziátok főszereplői, amit már együtt körvonalaztatok előjátékként akár kis történetek megalkotásával vagy másképpen. Az már más téma, ha a pár egyik része vagy mindkettő mozizik valaki/valami teljesen másról szex közben és azért ez nem ritka jelenség lássuk be. Ráadásul, ha a kapcsolatban nincs meg a nyílt és őszinte beszéd, akkor ezek rejtve maradnak belülről emésztve fel a kapcsolatot.
Reagálva még egy fentebbi kommentre: a nő valóban nőként születik biológiailag (általában), de a nőiséget és a női viselkedést, szexuális kisugárzást nagyon is tanulnia kell, ahogy a saját testét és annak élvezetét is! Elnézést a csúnya kifejezésért, de ezek nélkül sajnos megmarad két lábon járó puncinak, hiszen belülről nem sugárzik egyéb és előbb-utóbb ez teszi megunhatóvá a személyt.