Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jogorvos

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már azt hittük, nem tudunk izgalmasabbat mutatni a szoci majálisról Orbán Viktor kolbászánál, amikor hirtelen felbukkant Zagyva Gyula hatvannégy vármegyés csapata a Városliget közepén. Velük jött Gaudi Nagy Tamás is, és egyenesen a Jobbik? Nem! nevű állítólag civil…..
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
jogorvos 2009.08.18 08:50:11
Hajaj,na itt a baj! Az "MSZP" már megint, holott csak -egyelőre- annyit tudni, hogy most derültek ki ezek a dolgok, de máris a nyakukba varják az egész ügyet. Pedig ez minden kurzus alatt így mehetett a BKV-nál (és biztosan nem tévedek nagyot, ha azt hiszem, hogy minden állami és önkormányzati vállalatnál). Arra nem is gondolt a szerző, hogy esetleg éppen az MSZP akarta "leleplezni" a végkielégítéseket? A jelenlegi vezérigazgatónak -még a FIDESZ-es prominensek szerint is- nem sok köze lehet a korábbi ügyekhez. Inkább a Tarlós István által is támogatott kinevezésű korábbi vezérigazgatókat kellene emlegetni. De egy nagyon fontos szempont fel sem rémlik a kedves újságírókban. Tudni illik: kinek az érdeke az ilyen magas végkielégítés léte? Hát bizony az állami, önkörmányzati vállaltokat felügyelő államigazgatási, önkormányzati apparátusi vezetőknek! Az ő bérszínvonaluk "kialakításakor" ugyanis állandóan az éppen általuk szimulált "vállalkozói szféra" vezetőinek bérét emlegetik, viszonyítják. Tehát az alapítói jogokat gyakorló, tulajdonos szervezet vezetői alakítják a cégek vezetőinek béreit azért, hogy a sajátjukat felfelé nyomhassák. Soha nem hivatkoznának a valódi válalkozók tömegesen alacsony(-abb) jövedelem szinvonalára. Így fordulhatott elő, hogy hosszú ideig a közalkalmazottak, közszolgálati dolgozók átlagbre magasabb volt, mint a hasonló szakmában a vállakozásokban dolgozóké. Vagyis: az adókból, illetékekből, díjakból (felsorolhatatlanul sok van belőlük) eltartottak jobban keresnek -igenis, így van, ha minden jutattatást, térítést összeadunk-, mint az őket eltartó adózók.
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
jogorvos 2008.10.23 23:48:14
No de kedves emberek!
Azért mi is be tudunk szólni a szomszdoknak, ha kell, meg ha nem akkor is! Most "fentről" érzik úgy, hogy náluk a szerva. Pedig inkább tanulhatnának a mi buktáinkból! Nálunk is volt kűfődi befektetői "láz+, megminden és azt is hittük, hogy ez így marad mindig. Pedig olyan hülyék voltunk, hogy hiába tanították nekünk sok-sok-sok.. éven át a kapitalizmus önző természetét, nem gondoltunk arra, hogy csak addig marad az a külföldi tőke nálunk, amíg jól érzi magát.Asztán szépen, fütyörészve, zsebtre dugott pénzzel odébb áll, ha már elfogyott az adókedvezmény, drágul és öntudatosodik a munkaerő, stb., stb... Mi ezt éljük most. Bármely kormány csak akkor tudná itt marasztalni, ha még jobban kinyalná a seggit (mert az segít.) Szegény tót atyafiaink is ennek nézhetnek elébe. Mert ha az a néhány -tapasztalataim szerint csöppet sem szívbajos, ellenben tökéletesen önző és megbízhatatlan- dél koreai befektető cég csalódik Európában és pláne, a nekik nyújtott kedvezmények is "elfogynak", azonnal odébb áll és rögtön követnek a lejtőn bennünket a szlovákok. Persze, ennek is az egyik oka az, hogy bár mindenkinek fáj Trianon -sokaknak északon is-, még mindig nem jutottunk el oda, hogy sokkal inkább össze kéne fognunk, mint szembe állnunk. (Többet vártam a közös unios tagságtól, meg a határ eltörléstől, már úgy észbelileg) A hasonló slotás és ficos dumák azért nem fájnak, mert minden hasonló szövegből a hullarablók önigazolási kényszere süt ki. (Nekik talán az fájhatott a legjobban, amikor a kilencvenes évek közepén Vaclav Klaus a szlovákot csak a cseh egyik nyelvjárásának, nem pedig önálló történelmi nemzetnek nevezet- mellesleg teljes joggal. Lsd.: husziták betelepítése a felvidékre) Ami pedig a valós állapotokat illeti, én nem irigylem a mai felvidékieket. Gazdasági csoda ide, száguldozás oda, még mindíg fényévnyire le vannak maradva sok-sok mindenben. (Afrikában sem látni olyan nyomorúságos falvakat, roszz utakat, mint tőlunk 30-40 km-re északra.) Lehet, gyorsan beérnek bennünket, de ezt inkább kívánom nekik, mint, hogy úgy járjanak a külföldi befektetőkkel mint mi. Mellesleg én is csalódtam a jelenlegi rezsimben, többet vártam tőlük. Nem is védem őket, de azért tényleg épültek autópályák, bár ez, meg a lakásvásárlási kölcsön kamatának támogatása és a közalkalmazottak egyszeri, 50% béremelése és egyéb plusz extra juttatása kölcsönökből és adóprésből ide vezetett. Ki segít innen kimászni? Az MSzP biztos nem, a FIDESZnek valójában még elképzelése sincs, a többiről meg ne is beszéljünk! Új emberek, főként fiatalok kellenek...
Az elektronikus cégeljárás körül szappanopera újabb fejezete az alábbi közlemény. Aki nem értené, az alapprobléma a következő: eddig az összes benyujtandó dokumentumot cégenként csak egyszer kellett elektronikus aláírásal és időbélyeggel ellátni. Most néhány bíró úgy…..