Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Estella4422

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkáltatók számára is ismert a lista, hogy törvény szerint mire nem szabad rákérdezni, mégis megteszik sokszor. (neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, anyanyelve, fogyatékossága, egészségi állapota, vallási vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más…..
Estella4422 2017.08.09 10:11:16
@Artúr a kutya: És mi van multiknál, ahol a hirdetésben az szerepel, hogy fiatal, dinamikus csapatba keresnek embert, kizárólag juniort. Ahol telefoninterjún elmondja a hr vezető, hogy ő 27 éves (de már regional manager ugye) és csak fiatalabbakat szeretne látni a csapatában. Mindig menjen a diktafon és futkossunk az EBH-hoz?
Estella4422 2017.08.09 13:59:23
@flash.gordon: Erre az az interjúztató kérdése, hogy na de miért nem lesz?
Maga épp benne van a korban..és elkezdi fumigálni oda-vissza.
Sokszor nem értem, hogy az adott álláskereső miért nem talál állást. Amikor bejelentkeznek hozzám az ilyen álláskeresők, azt látom, hogy van egy érdekes vagy egy lehetőségeket mutató szakmai múltjuk, ahonnan fejlődni is tudnának, és még akarnának is. Ezt mondjuk egy közepeske…..
Estella4422 2017.08.08 07:21:38
@Leordítász király: Tudod az a vicc, hogy munkaerőhiányról sírnak, közben meg továbbra is megy a bohóckodás az 5 körös interjúkkal, a körök között 2-3 hét szünettel. Most vagy nincs munkaerőhiány, mert annyi jelentkező van, hogy lehet válogatni, mint gyöngytyúk a tudjátokhol, vagy abba kéne hagyni az 1 körösnél több interjút.

Jaj nincs ember, de 4 hét alatt nem képesek behívni egy jelentkezőt sem és csodálkoznak, hogy 8 hét után (kb 2. kör után) már szólnak a jelentkezők, hogy részükről nem aktuális, máshol már kaptak ajánlatot.
Estella4422 2017.08.08 07:29:01
@Go!Go!: Na pont uezt írtam én is. Abba kéne a hagyni a Cv-k válogatásánál, hogy ennek rossz a fotója, ez elmúlt 40 éves, ez túl jó, úgyis elmegy innen, meg s több körös bohóc interjúkat. Hr-esként, de szakmai területen is dolgoztam.
A szakterületemen 3-4 gyors szakmai kérdésből meg tudom állapítani jó-e a jelölt vagy sem. A következőt el kell neki mondani: ekkor kell kezdeni, ennyi bért tudunk fizetni-érdekli-e így is az állás. Ha igen, akkor fel kell venni, nem váratni. Az olyan, hogy beilleszthető-e a csapatba, meg idiótaság, mert egy jó vezető (ha nem rokoni szálak miatt ül ott, hanem kompetenciája is van) felelőssége, hogy a már ott dolgozók elfogadják az új kollégát. Akivel nem haverkodni kell, hanem együtt dolgozni.
Ezért nem értem, amikor azért dobnak vissza jelölteket, mert huszonéves a csapat és egy 45 éves nem illeszthető be. wtf?
Most minden erről szól: hogy munkaerőhiány van. És közben látom a sok munkanélkülit, akik ezt nagyon nem így látják – megértem őket. Mert a munkaerőhiány is relatív, sőt, néha a munkáltatók által tudattalanul, mégis mesterségesen gerjesztett dolog (ezzel persze nem cáfolom, hogy a probléma valós is…..