Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gmintgéza

205 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2007, San Francisco. A városban egy designer szakmai konferenciát rendeznek meg a napokban, minden hotelben full teltház. Két huszonhét éves srác, Joe Gebbia és Brian Chesky fejéből kipattan az ötlet, hogy meghirdessék a nappalijukban lefektetett három felfújhatós matracot, mint…..
Egy ingatlan építésénél az építész személye vitathatatlan fontosságú. Egy díjazott, jó nevű szakértő munkája egyenes út lehet a tökéletes otthonhoz. Ebben a bejegyzésben olyan eladó házakat gyűjtöttünk össze, melyek híres szakemberek munkája nyomán készültek el.…..
gmintgéza 2015.03.20 08:51:50
@gizmo26666: Imre bácsi, ahogy írod, már szegény nem létezik. Ha már erősködünk ;)
További részletekért KATTINTS IDE!..
gmintgéza 2015.01.21 13:31:35
A Bors úgy tudja, hogy elkaszálták az Édes életet, a TV2 celebhakniját, szóval mostantól mehet vissza a balettba ugrálni Zámbó Krisztián, Kelemen Anna, Győzike és Cinthya Dictator valamint még sokan mások is. A lap szerint ráadásul azért volt a kasza, mert a kutya nem nézte a…..
A Ferenciek tere megújítása az egyik legmenőbb, legbátrabb, legprogresszívebb húzás volt a főváros elmúlt néhány évében - ráadásul a végeredmény jól is néz ki. Ez utóbbit bizonyítja az a 12 képpár, amit az Origo tolt ki. A  leglátványosabb változások persze a betömött…..
Még több kép a lakáshirdetésben. Amikor megláttam ennek a veszprémi lakásnak a hirdetését, azt hittem, hogy ez ugyanaz, mint amelyik bő két éve szerepelt az Urbanistán. Mert hogy abban is volt egy rakás döglött állat, köztük egy jókora zsiráffej is. Ám hamar rá kellett…..
gmintgéza 2014.01.19 18:09:33
h@felice_monti: ha már ekkora igazsághuszár vagy (nem tisztem nekem sem védeni senkit), de javaslom összevetésre a két oldal bejegyzéseit a városmajori legraffitizett teniszfal kapcsán:

1. Urbanista, 2013.12.23 - urbanista.blog.hu/2013/12/23/a_varosmajori_graffitisek_beszoltak_a_graffitirongaloknak

2. 444, 2014.01.18 - 444.hu/2014/01/18/emlekeznek-meg-a-pinter-sandoros-grafitire/

és itt még hivatkozás sincs

persze értem én, ők akkor azt nem is látták, és nem is tudtak róla, és ez valmi más, és kontextus, és, és, és...
ha újságíró lennék, nekem ciki lenne a 3 hetes lemardás.
Az Otthontérképért már korábban is lelkesedtem. Elsősorban azért, mert egy remekül beágyazható és kereshető ingatlaninformációs alkalmazás: városrészekre bontva láthatók rajta az átlagárak, legyen szó kiadó vagy eladó lakásokról, kínálati vagy valós árakról.…..
A fenti térkép önmagában is csodálatra méltó, de van belőle még vagy száz a worldmaparchive.com. Igaz, talán ez a legszebb (a stockholmi Gustav Nord alkotása). A szubjektív térképek igazi szerethető műfaj, Németországban meg ilyen firkált világtérképekből rendeztek…..
És igen, drága Hölgyeim és Uraim, hosszas várakozás után végre eldördült a startpisztoly és megkezdődik a Lakótelepbajnokság, a FŐTÁV és az Urbanista közös játéka! Mégpedig egyből három nagyágyúval a III., a XIII. és a XXI. kerületből. Békásmegyer? Béke-Tatai?…..
A Deloitte Tanácsadó Zrt. prágai központjában készült egy több országra kiterjedő (nemzetközi) lakáspiaci elemzés "European housing 2012" címmel (ide kattintva elérhető az eredeti (angol nyelvű) tanulmány), melyben több uniós ország (plusz Oroszország), köztük hazánk,…..
gmintgéza 2013.07.31 14:08:04
@teotwawki: 10 forint havonta, az 120 ezer évente, vagyis az 1000 év helyett "csak" 83 év, ha már korrektebbek akarunk lenni, mondjuk az se kevés.
Subba Karmageddon 2013.07.04 08:16:16
Napindításnak itt ez a (barlangrajz) szipiszupi klip a jóságporral telehintett álomvilágról, ahol mindenki jófej a másikkal, és ez karmáján is meglátszik. Megyek is, kezdésnek kimentek egy fuldokló katicabogarat a szökőkút vizéből. Legyetek jók ti is! ..
gmintgéza 2013.07.04 08:54:12
@R.G.I:
Klasszik barlangrajz rovatos (Pedig a feltöltés ideje, meg a nézettség még segíthetnének is)
Több szempont alapján próbálja meghatározni a legélhetőbb budapesti kerületet ez a cikk. Szerintem a válasz egyértelmű, a Hegyvidéken a legjobb élni!..
A fanatikus focirajongók még arra az időre sem szeretnek elszakadni rajongásuk tárgyától, amíg a kisdolgukat végzik. Ebben segít a finnországi Lahtiban működő olasz étterem, amikor szurkolóbarát módon oldotta meg a piszoár dekorációját. A kis golyócskát a magán könnyítő…..
Sok mindent felhoznak manapság Budapest egyedisége mellett érvelve, amikor külföldiek preferenciáit latolgatják. Szó esik alacsony árakról, csinos magyar lányokról, egyedi hangulatú vendéglátóhelyekről, de kevesebbet lehet arról olvasni, hogy sehol a világon nem található annyi…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
Kosz, romos épület valahol a Belvárosban, enyhén szólva eklektikus (illetve inkább kaotikus) belső dizájn, sokféle stílus egymás hegyén-hátán, félhomály, 70-es és 80-as évek bútorai és egy halom megrögzött léhűtő (értsd: „hivatásos” egyetemisták) – egy igazán jó…..
gmintgéza 2012.03.21 09:42:49
Ekkora ostabaságot amiket itt összehordasz, szánalmas.
Ebből is látszik mennyi közöd van ehhez és valószínűleg más dolgokhoz is.

Az, hogy képtelen vagy megtalálni, a fizikailag is látható művészeti értékeket, az nem a romkocsmák sara, hanem Te minősítésed!

Tény, hogyha hajnali 1-kor támolyogsz be valamelyik romkocsmába, akkor valószínűleg nem egy kiállítás megnyitóba, vagy egy kerekasztal beszélgetésbe fogsz csöppeni. De ettől függetlenül ez nem azt jelenti, hogy ilyen programok nincsenek. Bár az elborult véleményed alapján valószínűleg ez Téged nem is igazán érdekelne.

Persze biztosan jobb közeg a B7 vagy a Hajógyári discosziget, de lehet Budapesten nem mindenki akar poros orral, vagy szétekizve discohousre-ra pörögni egész este.

Aláírom, hogy a felsorolt helyek közül van olyan, ahol szinte kizárólag a kocsma funkció került előtérbe az évek során. De, hogy például a Fogas Házat egy péntek vagy szombat hajnali buliból ítéld meg az több mint debilség, főleg, ha ezt még nagy nyilvánosság előtt közzé is teszed.

A "rom" a romkocsmákban pedig nem igénytelenséget jelent, bármennyire is a magadfajta ezt vízionálja, hanem egy egykori éllettér átmeneti hasznosítása miatt létrejött új funkciót takar, amit akár máshogy is hívhatnának.

De minek is "tépem itt a szám", koktélozgass inkább a Miniben vagy a Leroyban, vagy hörpintsed a kommerszt meg a fröcsikét a sarkon, azok a helyek úgysem akarják elhitetni veled, hogy többek annál mint amit mutatnak...

már bocsánat
Barna kocka 200 millióért Nagykovácsiból (via: im) A legcukibb kamuhirdetés az Ingatlan.com-on (tipp: Anette Laboux) Windows-háttérkép a Dob utcából (tipp: Lili) Vajling a galérián és egy különösen szerencsésen elhelyezett logó az alaprajzon (tipp: Levente) Eladó a…..
Norman Cook, azaz Fatboy Slim Southern Fried névre hallgató kiadójának neve sok elektronikus zenében otthon lévő embernek ismerős, azonban mostanra egyéni érdekek miatt is fontos lett a cég: a kiadó ugyenis felfigyelt a nálunk már jól ismert Slap In The Bass duóra. Nemrég már…..
Nem tudom, hogy direkt az Urbanista kedvéért tesz-e fel valaki olyan hirdetéseket, mint amilyet Évi talált, de ha igen, akkor is megérdemel egy posztot. A stílusa kicsit olyan, mint amilyet a rajzfilmforgatókönyv-írók adnak a vagyány szereplők szájába, de lakásreklámnak nem rossz.…..
gmintgéza 2011.01.19 13:20:06
gondolom ez lehet az
ingatlan.com/elado+tegla-epitesu-lakas/budapest+13+kerulet+tisza+u/7.99mft+27m2/5271913?sid=0

hááát, ha csaj lennék én biztos nem tudnék ellenállni egy ilyen kéjlaknak, főleg ha meglátom rudolf és goofy szemeit az ágyon
gmintgéza 2011.01.19 15:12:09
@Bélus___: akkor ezaz
ingatlan.com/elado+tegla-epitesu-lakas/budapest+13+kerulet+tisza+u/7.99mft+27m2/5226588?sid=0

a lényeg, hogy ezek a profi közvetítők nem mindig tudják kiszámolni egy épület szintjeinek a számát.
egyszer 3, egyszer 4
de csak azért, hogy itt minket megtévesszenek

hidd el, túl sok minden stimmel, hogy ez a három adatlap ne ugyanazt a lakást takarja

plüss állatostul, három fogkeféstül, delfines zuhanyfüggönyöstül
Subba Duck Sauce: Barbra Streisand 2010.10.31 14:24:00
Ha valaki esetleg nem látta volna még...
A péntek ezért is a legbajnokabb nap a héten, itt az iWiW válogatás! Ezt az ellenségeimnek Ez a kép magáról beszél ÉlkuSzilveszterHeti kamu regisztráció, és az eredetiValami mégis ugyanazNetfüggőTestvéreimmel és édesanyámmalFotosop artistaFotosop artista…..
Király András, a Jobbik szóvivője a párt honlapján közölt önéletrajza szerint átlagos jobboldali fiatal. ”Az esti közös imádságok, Biblia-olvasások, a közös szentmisék, családi programok, közös élmények, a családon belüli szeretet, összefogás, ragaszkodás…..
Subba A hét videója: Csöcs 2009.12.14 14:37:00
Ilyet még tényleg nem láttunk! Egyszerre szalad át rajtunk a borzongás, és a rengeteg gondolat: vajon mire lehet használni ezt a képességet?   ..