Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipka Ágnes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a cikk az altisztek előtt szeretne tisztelegni, akik egész életüket a lovaknak, a lókiképzésnek, a magyar lovaskultúra művelésének szentelték. Annak idején, amikor 1979-ben a Budapesti Lovas Klub újdonsült tagjaként (fél éves tagsággal a hátam mögött) bejelentettem, hogy díjlovas szeretnék…..
Sipka Ágnes 2017.07.13 11:41:40
Kedves István!
Hársvölgyi Józseffel kapcsolatban szeretnék Írni. 1969-ben, 15 évesen kinyomoztam, hol lehet lovagolni. Budán laktunk, a Tattersall volt a legközelebb, és lehet, abban az időben az egyetlen hely. Az uzsonna zsebpénzemen vettem bérletet,egy szikár, hosszú kabátos bácsitól. Ő volt a lovaglótanár, Hársvölgyi József. Kb 10 ló szolgálta a bérlovardát, néhányuk nevére még most is emlékszem: Haver, Szentes, Femina, Kendő, Templár, Orán, Fáni...
Akkor még semmit nem tudtam a lovaglásról, de nagyon szívósan kitartottam. Józsi bácsi egy idő után felfigyelt rám, többet foglalkozott velem, mint a többiekkel. Akkor még más volt a Tattersall, volt nagy vágtapálya. Párszor ott lovagolt az "osztály", Ilyenkor Józsi bácsi is lóra ült, én mellette lovagoltam elöl Feminán. Folyamatosan segített, adta az azonnal végrehajtandó utasításokat. Mai fejjel már sokkal jobban tudnám értelmezni azokat. De az ő, bocsánat a kifejezésért, de kadenciás tartása átivódott belém, ami jó érzés volt.
Később Ő elment Gödöllőre az egyetemre lovagló tanárnak. Oda én nem tudtam követni, a bérletes lovaglás megszűnt, nem találtam helyemet.Később profi sportoló lettem, maratoni futó. 1987-ben 7. voltam a világranglistán, 5x lettem magyar bajnok, New Yorkban voltam 6. 10. helyezett. Japánba szinte hazajártam futni. Én futottam először Magyarországon 2óra 30 percen belül a maratoni távot. Pár éve visszatértem a lovakhoz, tudom a kimaradt időt nehéz pótolni. Bár Józsi bácsi azzal biztatott, lehet belőlem jó díjlovas , mert igen szívos és kitartó vagyok.Az akkori lehetőségek híján máshol kamatoztattam ezt.
Azóta is ő volt az első és utolsó jó tanárom. Most keresgélek, igyekszem egy csütörtökre eljutni. Nem akarok díjlovas versenyekre menni, csak jól szeretném csinálni.