Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Turcsányi Ildikó

88 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sublótmesék Ott fúj! 2024.01.07 07:14:57
Arra ébredtem, hogy hol hasra, hol a hátamra vágódok az oldalamon fekve, miközben a csípőm nyolcasokat ír le. A tornamozdulatot zaj is kísérte, aminek nem én voltam a forrása, hanem atomjaira széthullani készülő kabinunk adott ki magából zakatolással vegyített, recsegéses ropogásos katasztrófafilm…..
Utolsó Buenos Aires-i esténken szállodát váltottunk és csatlakoztunk ahhoz a közel 400 emberhez, akikkel együtt meghódítjuk majd a Déli-sarkot. Egy norvég hajóstársaság, a Hurtigruten expedíciós hajóján, a Fridtjof Nansen jégtörő, cirkálón játszunk majd sarkkutatósat. Láttam képeket a hajóról, és…..
Számomra Buenos Aires tényleg az Evita miatt került fel a térképre kislány koromban. Karcosra hallgattam a lemezt és a Rockszínház dívájának képzelve magamat interpretáltam a dalokat egy 8x4 dezodort mikrofonnak használva, mert hát "Frissít, frissít, frissít a 8x4!". Ezúton is kérem a ceglédi…..
Sublótmesék Az argentín tigris 2023.12.13 01:31:02
Ájultan aludtam első éjszaka a tangó-est és az időeltolódás hatékony kooperációjának köszönhetően. Városnézni készültünk a maradék két napban. A tematikát Gerire bíztuk, aki azzal az ötlettel állt elő, hogy pénteken húzzunk el a városból és ismerkedjünk az azonos nevű provinciával és kis…..
Sublótmesék A tangó 2023.12.10 16:27:40
Psota Irén az első, aki a tangó szó hallatán eszembe jut, amint mély hangján egy hosszú szipkával a kezében búgja, hogy "Tibi, te bitang, ó, te csacsi...", de rögtön az utolsó hang után lejátssza a fejem mini lemezlovasa Cseh Tamás Kiegyezés tangóját, "...egy vérrel írt táncrendben időtlen időktől…..
Amikor a decemberi úticél kiderült számomra rögtön tudtam, hogy Buenos Aireshez közöm van. Portugáliával kapcsolatban éreztem sokáig hasonlót, és amikor először eljutottam oda éreztem, hogy otthon vagyok. Így jártam az argentín fővárossal is. Az utazás körüli önpánikoltatás során el is feledkeztem…..
A kaland fogalma mindenki számára relatív. Én relatív keveset kalandozom abban az értelemben, ahogyan tettem ezt uszkve 30 éve, de ez nem jelenti azt, hogy unatkoznék. Nincs már meg bennem a "Fogd meg a söröm" érzés és igen, megnyugtatnak a megszokásaim. Napokra kimerít, ha éjfél után fekszem le egy…..
Régen minden jobb volt, de pár dolog azért már elavult. Az oplogó, a wap, a felhőkarcolós egéralátét, és a www pont sorsára jutott a HTTP-protokol is, ami nem tudja már maradéktalanul teljesíteni a biztonságos netezéssel kapcsolatos igényeinket. A világ ezért egyre szaporábban áll át a számítógépünk…..
Sublótmesék A korom 2019.04.06 14:09:45
A kanapén ültem és csendben bömbikéztem. Könnyeket csaltam saját szemembe. Mindig megvisel, ha számolok, de most nem a számok okozta bonyodalom, hanem a végeredmény által képviselt mennyiség rendített meg ennyire. Kedvesem észlelve a zavart az erőben, védelmező ösztöneire hallgatva hősiesen…..
Sublótmesék A Volvo 2018.12.12 07:07:27
13 voltam, amikor rajongásom egyik aktuális tárgya, a KFT zenekar kijelölte számomra az utat, miszerint : „Akinek elég a sütnivalója, nem veszi meg a tucatautót. Nem vacakol, nem blamálja magát, kiadja inkább a jelszót: VOLVO”.  Már ekkor tudtam, hogy hosszabb-rövidebb ideig életem szerves részét…..
A nő először csak a táskáját tette az ölembe, majd nem túl méretes, de oda semmiképpen sem illő tomporával is megcélozta azt. Itt már közbeléptem. Nem voltam nyitott az ilyen jellegű közeledésre és a hely szelleme sem felelt meg a túlzó intimitásnak. Felnéztem és a bepárásodott, iszonyú vastag üvegű…..
Tombol a nyár. Még az is szabadságon van, aki nincs, legalább is ma nem sokkal a vonat indulása előtt még csak egyedül álldogáltam a peronon. Azon agyaltam, hogy a mai nap lehet, hogy érdeklődés hiányában elmarad, csak én mostanában  nem tévézek esténként, így nem tudok róla?! Ekkor hallottam meg a…..
Sublótmesék Hej rigó, rigó... 2018.07.30 06:34:53
Munkám egy részét, két napot egy héten, hoffice jelleggel otthonról végzem. Lelkiismeretes jószág vagyok, régimódi mértékben, tehát valóban dolgozom, bár iszonyúan élvezem, hogy nem kell figyelnem a magammal szemben állított igen szigorú utcára lépési szabályrendszer és dresscode elvárásaira. Hiú…..
Kilógok a sorból reggelente a vasútállomáson. Az újra bejárók kasztjába tartozom, tehát élvezem. Még. Hozzájárul lelki békémhez, hogy csak három napot töltök utazással, ráadásul az utamon visz a vonat, tehát örömmel teszem. A többi, a napi ingázástól már herótot kapott unott utastársam között ezért…..
Még soha az életben nem pattant ki ilyen tempóban a szemem és nem ugrottam ilyen fürgén talpra mielőtt kávé került volna a vérkeringésembe, mint ma reggel. Történetesen az újraélesztésemre kezemben tartott tűzforró koffeindózis, a kanapén fekve egy óvatlan mozdulat következtében, dögös piros…..
Egy egészség prevenciós egyesületnél dolgozom. Két hete és három napja. Olyan, mintha ezer éve az életem része lenne, tehát tudom, hogy belső váltókezelőm jó megérzéssel, jó irányba terelt. Fontos számomra a jóllét, így törődök magammal, viszont még szívesebben másokkal. Az egészséges táplálkozás…..
Sublótmesék "Buzi BKV" 2018.07.13 12:01:38
Minden azzal kezdődött, hogy reggel nem sikerült komfortosan felöltöznöm. Csillió számú variációt végigpróbálva sem bírtam magam otthon érezni a bőrömben. Tudom ez a problémám kedves férfi ismerőseimet nem dúlja fel, de bízom benne, hogy néhány barátnőm az együttérzéstől most remegő szájjal…..
Sublótmesék A reményhal 2018.07.08 07:48:48
Éppen a frissen homokfinomságú szemcsékre robbant összetört szívem szilánkjait a kezemben dédelgetve álldogáltam Kelenföldön és azon agyaltam, mi a fenét kezdjek érzőszervem ezen állapotával. Homokórába tenni maradványait nem akartam, mert ilyen lelkiállapotban nem vagyok hajlandó múlatni az időt.…..
Állásinterjúra tartottam. Hátszéllel, hiszen a jelentkezési határidő már lejárt, de itt vidéken, ha láttad azt, aki beszélt már azzal, aki valakinek a valakije, határozottan előre mozdíthat az utadon. Én akkor még éppen egy családban tartózkodtam azzal, aki ismerte azt az embert, aki szelet…..
Sublótmesék Az átok 2018.06.21 07:43:59
"Miért áll itt?" kérdezte a műhelyben belém botló szerelő rám meredve. "Dekorációs céllal." feleltem spontán. Egy kollégája támasztott a megfelelő helyen a falhoz, amíg én az engem napokkal ezelőtt hűtlenül elhagyó bal oldali visszapillantó tükörlapom pótlását mára ígérő autógurumat vártam. Egész…..
Kinyitottam az ajtót. Egy fényes tárgyat láttam lassított felvételként elrepülni derék magasságban. Gondoltam angyal szállt el előttünk, de aztán felfogtam mi az. Napok óta úgy tűnt, hogy mozog, rezeg menet közben és most kiderült, hogy nem csupán optikai mesterkedés szórakozik velem. Eközben a…..
Menet közben a periférián észleltem, hogy a műszerfalon valami eddig nem látott jelenség honol. Egy sárga pacát láttam. Próbáltam vezetés közben hunyorogni, mert bár messzire olyan a szemem, mint egy sasé, közelre vak vagyok, mint egy vakond, sőt egyre vakondokabb. Szóval fókuszáltam és…..
Enni jó. Ez megkérdőjelezhetetlen tény. Egyedül utálok, de barátokkal együtt egyenesen katartikus élmény. Ez is axióma. Fenomenális és hizlaló, mert a bevitt jóféle házi koszton túl támad a röhögés kerekítő ereje is. Hagyományossá vált kis csapatunkban Ferreri után szabadon, a nagy zabálás. Időnként…..
"A másik ajtónál szálljunk ki"-kérte vigyorgó gyerekem a metróban. "Ha a démon elhagyná, nehogy véletlenül minket válasszon gazdatestnek!" folytatta kendőzetlen vidulással képén, amihez én hangos röhögéssel csatlakoztam. A másik ajtónál tekergő lányt néztem lopva, akin kezdetben semmi gyanús jel nem…..
Utódom fogantatása környékén, amikor vidékre költöztünk ékes fővárosunkból, ceglédi házunk előtti villanyoszlopon minden reggel állt egy gólya. Egy napot sem hagyott ki. Megkérdőjelezhetetlenül bámult be az udvarba. Készen álltam a gyerekvállalásra és azon agyaltam, hogy a hosszú lábain…..