Regisztráció Blogot indítok
Adatok
travelwithani

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Grúziát nem véletlenül ajánlottam már korábban sem – nyilván könnyű akkor beszélni, ha az ember az országban lakik, és bármikor felfedezheti a legizgalmasabb részeit. Hát ez a bármikor most végre elérkezett, és megnéztem, miért a Kaukázus a legizgalmasabb úti cél. Szvaneti az ország északi részén,…..
Van egy sziget Thaiföldön, ahol még nincs tömegturizmus, ahol a fehér homokos partokon még nem sorakoznak hotelek és ahol egyetlen 7-eleven sincs. Ráadásul eljutni oda sem bonyolult. Ez az év eddig elég izgalmasan alakult: nem elég, hogy október óta Grúziában lakunk, már az első felében sikerült…..
travelwithani 2019.04.18 16:04:45
@roli101: Köszönöm a kommented. Nem volt szándékom általánosítani, saját tapasztalatokat osztottam meg, hátha másnak is megtetszik a hely. Azért nem mondanám, hogy csak napozni lehet, ahogy írtam, más lehetőségek is vannak a szigeten.
travelwithani 2019.04.18 16:08:09
@Mdavid89: Köszönöm a kommented. Igen, nem véletlenül írtam, hogy más a szezon. Én is jártam korábban Koh Phanganon is, ha kíváncsi vagy, olvasd el az erről szóló cikkemet is (travelwithani.blog.hu/2018/01/03/unnepek_a_palmak_alatt), és oszd meg a véleményed. Szép napot!
Marokkó az egyik legrégebbi célpont volt a bakancslistámon, szóval amikor kiderült, hogy szeptemberben végre megnézhetem Marrakesh-t - háát, elég boldog voltam. Ráadásul külön öröm volt, hogy Anyuval mentünk, szóval együtt fedezhettük fel ezt az érdekes várost. Ez volt az első arab országom, az…..
Olaszországban nagyjából mindent szeretek: a városokat, az embereket, a kaját, a hangulatot - ahányszor eddig ott jártam, mindig nagyon jól éreztem magam. Viszont idén került sor először arra, hogy végre megismerkedhettem az olasz tengerparttal is.  Sok magyarhoz hasonlóan úgy döntöttem a…..
Ha valaki arra a kis kalandra vállalkozik, amire mi is azzal, hogy Szarajevón keresztül indultunk Horvátországba, akkor nem csak a bosnyák fővárosba lesz egyből szerelmes, de az onnan tovább vezető gyönyörű útba is. A két ország között húzódik ugyanis a Dinári-Alpok hegyvonulata, és az út a Neretva…..
Amikor a Pilótával kitaláltuk, hogy Horvátországba megyünk nyaralni, ő vetette fel, hogy mi lenne, ha Szarajevót is útba ejtenénk a kirándulás alatt. Nekem Boszniáról nagyjából csak a háború jutott eszembe, de elég kalandvágyó vagyok, szóval szívesen mondtam igent erre a kitérőre - és egyáltalán nem…..
Töredelmesen be kell vallanom, valószínűleg ellógtam azt a földrajz órát, amikor Grúziát vettük. Ha volt is valami fogalmam az országról, az kimerült pár kulcsszóban: hó, hideg, hegyek, hó, elmaradottság, hó. Úgyhogy nagyot néztem, amikor az első Grúziáról készült videóban tengerpartot meg…..
Grúziát a Kaukázus ékkövének is tartják - ami annyira nem is meglepő, ha belegondolunk, hogy az 5000 méter feletti csúcsoktól a luxusszállodákat kínáló tengerparti hoteleken át mindent megtalálni egy, Magyarországnál kisebb országban. Hogy egyikből a másikba hogy jutunk el, az már egy kicsit…..
Phukteről valószínűleg már mindenki hallott, aki Thaiföldre tervezett, szervezett nyaralást, vagy látta az ismerősei Facebookján, hogy ez a hely maga a földi paradicsom. Számomra addig tűnt paradicsominak, amíg az első délebbre eső strandot el nem értük, mert ott sajnos nekünk már nem nagyon maradt…..
Az idei karácsony teljesen más volt, mint a többi. Jobb és rosszabb egyszerre: jobb, hiszen egy igazi trópusi paradicsomban ünnepeltük, együtt a Pilótával, melegben, napsütésben, néha kicsit szürreális thai körülmények között, de mégis boldogan. Rosszabb, mert mindkettőnknek nagyon hiányzik a…..
Siem Reapban lenni nagyjából pont olyan, ahogy az ember egy ideális nyaralást elképzel: medence a hotelben, napsütés, a város tele van szórakozóhelyekkel, jó éttermekkel, piacokkal - szóval ott lenni egészen nyugis érzés volt. Nem véletlen, hogy hét nap helyett inkább tízet maradtunk.  Angkor…..
Órákig gondolkoztam, hogy mit is írhatnék arról, milyen Angkorban lenni, de még mindig nem nagyon tudom a választ. A hely egyszerűen lenyűgöző, sem elmondani, sem lefényképezni, de még elképzelni sem nagyon lehet.  A park maga a Khmer Birodalom egykori fővárosának területe volt 800 és 1400 között,…..
Tavaly év elején, amikor Ázsiában jártam, azt mondtam: ha még egyszer eljutok ide, egy dolgot mindenképpen látni szeretnék, ez pedig Angkor Kambodzsában. Így amikor idén arról beszélgettünk, hova is utazzunk a térségben, számomra nem volt kérdés, hogy ide szeretnék jönni.…..
travel with ani Egy nap Ayutthaya 2017.11.26 10:11:01
Ha Bangkokban járunk, nagyjából ezer utazási irodát találunk, amelyek különböző egynapos programokat kínálnak, így el lehet jutni a tigrisfarmra, az úszó piacra, vagy éppen Ayutthayába. Mi az utóbbit választottuk, de ahogy kalandvágyó utazókhoz illik, kihagytuk az ügynökségeket, és megszerveztük a…..
Majdnem két éve történt, hogy Bangkokban töltöttem pár napot, és már akkor beleszerettem a városba. Jártam már európai nagyvárosokban, de egyiket sem tudnám ehhez a helyhez hasonlítani: nagyjából 16 millió ember él egy Budapestnél háromszor nagyobb területen, szóval igazi metropolisz. Nekem nagyon…..
Jeruzsálem teljesen lenyűgözött mindkettőnket. Annak ellenére, hogy néhányan megpróbáltak lebeszélni arról, hogy elmenjünk Izrael fővárosába, csütörtökre beterveztük a programot. Nem alaptalanul tartottunk egy kicsit: egy héttel korábban két izraeli rendőr vesztette életét az Al-Aksza mecset…..
Valahogy így képzelem el az első kérdést, amit természetesen nem értek, hiszen ékes héber nyelven szegezik nekem a parton.  Ha egy lány egyedül napozik, pancsol a vízben, vagy egyszerűen csak sétál az utcán, nyilván máshol is felkelti a férfiak figyelmét, de Izraelben a helyiek egyáltalán nem…..
travel with ani Next stop: Israel 2017.07.12 20:56:03
Hetek óta nagyon készültem erre a kalandra, és kedden végre megérkeztem Tel-Avivba. Az utazás előtti este nem volt könnyű: 6:05-kor indult a gép, de persze annyira izgultam, hogy szinte semmit nem tudtam aludni. Féltem, hogy nem érek ki időben a reptérre (ami nem volt alaptalan, mert lerobbant…..