Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edward Görög

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt 2030-ra (aztán 2170-re) aztán tényleg mi lennénk Európa motorja -- esetleg még a németek --, jegyezzük meg csendben, hogy Orbán világa visszatérően és kivétel nélkül kudarcot vall mindenhol, ahol versenyben mutatkozik meg a legjobb -- az agyondotált látványsportoktól kezdve általában az…..
1000 leütés Felirati ellenzék 2017.12.21 21:30:53
Széky János, féltucatból az egyik polgári esszéistánk-publicistánk, az ünnepi ÉS-ben megjelent (ötből) négy és félcsillagos vezércikkében -- a csillagokat mindjárt igyekszem megindokolni -- azt írja, hogy az ellenzéki politikusaink beleragadtak "a képzetbe, hogy Orbánt olyan játszmában lehet csak…..
1000 leütés Orbán értékrendje 2017.11.13 09:57:57
A Putyinnal való összehasonlítás megállja a helyét, ha az eltérő kontextust is figyelembe vesszük -- amit ellenzéki tollforgatók azonban se ebben az összehasonlításban, se Horthyval szemben nem szoktak megtenni. Orbán tegnapi beszéde a globalista gondolkodás feletti átfogó európai győzelemről…..
Edward Görög 2017.11.13 10:57:57
Csak a tények kedvéért:

Orbán Viktor szerint "a korszellem nem azonos a médiaszéllel" és "a korszellem a mi oldalunkon áll". Ezzel a hagyományos értékekre utalt, és kijelentette:
"a valóság, a valós álmok és az életösztön le fogja győzni a globalista elitet".

"Mi nemzeti alapon állunk", nem pedig faji vagy osztályalapon - hangsúlyozta a pártelnök. Megint elmondta, milyen káros a "homo brüsszelicus", vagyis az ösztönvilágba visszaépített embertípus.

Úgy látja, hogy csak akkor lesz Európának jövője, ha az európai nemzetek szabad, laza szövetségét hozzák létre, nem pedig egy "Európai Egyesült Államokat".

"A Soros-terv érdekében el akarják takarítani a nemzeti kormányokat", a terv veszélyezteti a mindennapi biztonságot - emelte ki. Szerinte a migráció a Soros-terv eszköze arra, hogy meggyengítsék a nemzeteket és végső csapást mérjenek a kereszténységre.
--

Lehet ezzel vitatkozni? Lehet, de józanul tudhatjuk hogy nem érdemes, igaza van.
És Orbán nem "Európa" ellen küzd, hanem azok ellen akik ezt az " Európát" szándékosan el akarják pusztítani.
magyarhirlap.hu/cikk/102840/Magyarorszag_peldat_mutat_a_tradicionalis_ertekek_vedelmeben
" Belgiumban sok ember érzi úgy, hogy nem tud közösséget vállalni a társadalommal, és nem érzi magát otthon a saját hazájában. Nyugat-Európában a kis közösségek bezárkóznak, és próbálnak nem tudomást venni a társadalom többi részéről. Egyre több szűrőt kell alkalmaznia az embernek, ha nem akarja látni a dolgokat, és boldogan akar élni. Úgy érzem, Magyarországon még létezik egy olyan konszenzus és közösségi érzés, amely Nyugat-Európa nagy részén már eltűnt."
Edward Görög 2017.11.13 13:02:03
Az egykori szabad nép újságíró és ávós igazán nem vádolható Orrbán-barátsággal.
Mégis kénytelen most leírni azt hogy:

nepszava.hu/cikk/1144275-paul-lendvai-orban-europa-uj-eros-embere
" Eközben Orbánnak, főként 2010 óta minden egyéb adottsága mellett „hallatlan szerencséje” is van. A Brexit, a németországi fejlemények, az amerikai elnökválasztás kimenetele mind-mind neki segített, őt igazolta – állítja könyvében Lendvai. Ugyanakkor tehetségét jelezheti: Orbán volt az egyetlen európai vezető, aki előre kiállt Donald Trump mellett. "

Hja persze. Szerencséje..:P
Mint ahogy ma már a 2015-ös kerítés is példaként szerepel.

Valójában tessenek megnézni Orbán külöfli megítélését 2010-11 körül. Egyszemnyi páriát akartak belőle csinálni, akit játszva elsöpörnek, mint ahogyan azt a szlovén elkotyogta:
index.hu/kulfold/2011/06/30/a_szloven_miniszterelnok_bocsanatot_kert_orbantol/
""Ahogy vége az magyar EU-elnökségnek, politikailag azonnal és teljes mértékben elszigeteljük Magyarországot. Hol látták, hogy Orbán úgy beszélt volna, mint aki éppen betölti az Európai Unió soros vezetőjének tisztét? Sehol. Ahogy vége az EU-elnökségnek, az országra az elszigetelődés vár"."

Hol van ez már?
Ma már Orbán Európa egyik erős embere és a liberálisok rémülten nézik hogy a V4 is egyre erősebbé válik, miközben Macron zuhan a lejtőn, Merkel meg képtelen kormányt alakítani...
"Semmi kétség, hogy a nacionalista retorika alapján a szavazók egy része elhiszi, hogy vezetőik függetlenek, ám ennek semmi köze a valósághoz. A régió politikusai két dolgot tehetnek: beérik egy látszat rebellióval nagyon hülye hazai támogatóik megvezetése céljából vagy komolyan szembe fordulnak a…..
Edward Görög 2017.09.18 14:30:47
@Intercessor: "Évi 4 milliárd eurót kapunk az EU -tól aminek harmadát ellopják ugyan az oligarchák de a többi kétharmad hiányát nagyon megéreznénk ha kiléptetnének bennünket! "

A legendák velünk élnek...
Ehhez képest a valóság így néz ki:
"A németeknek megéri támogatni a kelet-európai országokat, mert a pénz nagy része az ő gazdaságukba csorog vissza, vallotta be egy interjúban a német EU-biztos.

Egy mondatban összefoglalta az európai gazdaságot mozgató törvényeket Günther Oettinger, a német európai uniós biztos. Az EU-s büdzsé felügyeletével megbízott politikust arról kérdezte a Global Handelsblatt, hogy nem kellene-e megbüntetni Lengyelországot és Magyarországot, amiért nem fogadnak be menekülteket. Milliárd eurókat lehetne megspórolni az uniós költségvetésben, ha nem utalnának nekünk több fejlesztési támogatást, vetette föl a lap.

Az ötlet nem új, korábban a bevándorlásnak leginkább kitett két ország, Olaszország és Görögország vezetői is követelték, hogy ne kapjon annyi pénzt a közösből az a tagállam, amelyik nem hajlandó osztozni a közös európai felelősségen, a menedékkérők befogadásában.

Nem szabad arra használni a költségvetést, hogy azon keresztül szabjunk ki politikai büntetéseket

– tette világossá Oettinger. – A strukturális alapok azért vannak, hogy versenyképesebbé tegyék a gyengébb régiókat. És minden eurónak, amit az EU Lengyelországnak ad, nagy része Németországba jön vissza. A lengyelek arra használják ezt a pénzt, hogy a német építőiparnak adnak belőle megrendeléséket, német gépeket és német teherautókat vásárolnak. Tehát a nettó befizetőknek, mint Németország, az kell, hogy legyen az érdekük, hogy fenntartsák a strukturális alapokat.

Gazdasági szempontból Németország nem nettó befizető, hanem nettó kedvezményezett."

index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/
Szeretném gyorsan letudni a tiltakozást, miszerint működne. Persze, egy bizonyos értelemben igen -- vegetál. De a lényegi folyamatok szintjén nagyon nem működik. A német FMCG (fast moving consumer goods, magyarul mindennapos termékekre szakosodott, kb. "vegyes-") boltok, mint a Lidl és az Aldi egy…..
Edward Görög 2017.09.03 15:55:23
@Tomiko: "Ebben annyiból nem értek egyet, hogy a nyugdíjasra nem gondolhatsz inaktív emberként. Sok segítség a családnak, otthoni termelők, vagy éppen unokára vigyáznak. Ez érték is egyben.
A tanuló pláne nem holt teher, gondolkodásuk, ötleteik sokszor fontosak, alkotók. Ők a befektetés és a jövő. "

Ez mind igaz és szép, de ettől még nem hoznak a költségvetésbe, hanem kivesznek abból.
És abból hogy 3 millióan tartanak el másik 7 milliót( és még ezen kívül is vannak, de ezt most tegyük egyelőre félre), nem lehet más csakis fejreállás.
Lehet bűvészkedni hogy a GDP arányos az államadósság, és az csökken...
de ténylegesen a visszafizetendő terhek nem csökkennek hanem évről évre kb. ezer milliárddal nőnek.Meddig?
Most nem annyira lényeges, mert nulla(!) a kamat amit fizetünk államkölcsönökért. De mi lesz amikor megint 7-10% következik?
Edward Görög 2017.09.03 16:04:07
@neoteny: "Lehet védeni a hazai vállalkozásokat a külföldiekkel szemben, de ennek a védelemnek a költségeit a hazai fogyasztók fizetik meg. "

Lószart, mama.
Tessék elolvasni a 2014-es balliberális, erre a kaptafára fűzött óbégatást, mikor Vargáék kitalálták a minimál nyereséget.
(" tönkremennek a multik, itthagynak, bezárnak" etc.)
hvg.hu/kkv/20141118_Kampec_lehet_a_Tesconak_es_az_Auchannak

Pedig minden hülye tudta hogy a multik a nyereségüket külföldi anya- és/vagy leányvállalataik körbeszámlázásaival csökkentik.
Azóta legalább valamilyen nyereséget kénytelen kimutatni. És némi társasági adóit is fizetni.

Az hogy szarabb béreket fizetnek a keleti blokkban, mint ahogy szarabb minőségű árukat is terjesztenek,mint anyaországaikban, ez is régóta nyilvánvaló.
Na, ezekben az ügyekben is ki védte, védi őket körömszakadtáig? Hát persze hogy a "demokratikus baliberálisok".
Edward Görög 2017.09.03 11:47:10
@Ducasse: "Ez itt Magyarország! A statisztikai hivatal adatai szerint az Aldi olyan nagy mértékben kizsákmányolja a dolgozóit, hogy átlagban KÉTSZER annyi bért fizet nekik mint a CBA! "

Aha.
És a németországi ALDI( LIDL) dolgozókhoz képest átlagban mekkora bért fizet?