Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat vacilláltam, amikor a Van Halen életműből válogattam a sorozathoz, hiszen ott van az első lemez, aminél jobb debütáló anyagot nem nagyon tudok elképzelni, vagy mondjuk az 5150, ami Sammy Hagart és vérfrissítést jelentett a zenekarnak. Mégis az 1984-et választottam, mert…..
K 2006.11.28 22:57:35
Roth nagyon egyertelmuen meghatarozta a VH hangzasvilagat, es pont az a vonulat hianyzott a VH kesobbi lemezeibol (az ou812 talan kivetelnek tekintheto).
Azok "jazz"-es vokalos dolgok (Big Bad Bill, Ice Cream Man, Happy Trail, ...) kesobb visszatertek Roth szolokarrierjeben (California Girls, Bicska Maxi), es vegleg eltuntek a VH hangzasabol. Pedig pont ez volt valami (pld) amitol speckos volt a VH.
A post-Roth-os lemezek elegge egy kaptafara keszultek, de igazabol a kesobbi Rothos VH lemezek is (sot igazabol az egyetlen karakterisztikus VH lemez az az elso ...). Kellemesek a tobbiek is, de mar onallo hallgatasra nem nagyon erdemesek (egy buliban jot lehet uvoltozni ra, de stoppolasra fulbeadagolni nem erdemes ... nem repul vele az ido :-))
(Roth szolokarrierjerol meg annyit, hogy - szerintem - a '91-es VH lemez messze alulmulta a 91-es Roth lemezt ... pld)

Eddie piszok jo gitaros, de az elejen a fiatalos lendulete, es az ujonnan kidolgozott tapping technika (emirol erdemes megemliteni, hogy O "mindossze" onalloan hasznalta, de egyaltalan nem volt ismeretlen a gitarosok koreben ... ) tulhasznalata erosen ranyomta a hatasat az elso nehany lemezre (de meg a "Hello Baby"-s Haggar-os lemezen is erezheto).

Alex egyaltalan nem akkora nagy dobzseni, mint ahogy elhirhedt rola (attol, hogy 10x annyi dobon dobol valaki, attol meg nem jobb ... ugye ...), es habar nagyon gyorsan fel lehet ismerni, hogy O jatszik, az elsosorban a dobhangjanak koszonheto, es nem a dobolasanak ...

Na mind1, ez is egy szubjektiv velemeny, de az EN szubjektiv velemenyem! :-)

Kulonben szerintem nem egy nagy durranas a lemez, bar a Jump tenyleg egy otletes slager ...

k.