Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Porco Rosso

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már évszázadok óta tart a hajsza Árpád sírja után. Laikusok és tudósok, történészek, régészek, műkedvelők és amatőrök vadásztak a honfoglaló fejedelem végső nyughelye után. Bármilyen furcsának tűnik, de egyetlen forrásunk akad, amely beszámol róla. Anonymus gesztája a következőképpen fogalmaz:…..
Porco Rosso 2021.09.17 15:16:14
Sukoró község északi határában a Borjú- és a Sorompó völgy közötti részen ,a földvár fölött;egy vizenyős terület mellett közvetlenül, egy középkori vár,vagy erősített egyhajós templom romjai találhatóak. Pár éve az északi és keleti fal maradványa valamint a donjon falai jól azonosíthatóak voltak a téli időszakban.A helyiek a Margit vonal részének azonosították. Azonban bő tíz éve ,a központi épületből kinőtt több évszázados kiszáradt tölgyet villámcsapás érte. A faanyag (mondjuk úgy, mentése) közben arra a megállapításra jutottam, hogy a romáknak középkoriaknak kell lenniük,feltételezésemet egy a talajból kifordult erősen korrodált kézzel vert pénzérme erősítette. Nem kifejezetten legális tevékenységemet egy közeli "lelőhelyen" indult (hál istennek sikertelen) autós üldözés után beszüntettem. Az akkor indult vállalkozásom mellett nem volt időm,sem bátorságom feltárásokat végezni. Az érmét valakinek odaajándékoztam ,nagyobb értéket tulajdonítottam a gomba és bogyógyűjtés közben talált egyértelműen második világháborús ,és kora újkori emlékeknek. Bámulatos, hogy a mostanra kihaltnak tűnő Velencei Hegységben avatott szemnek mennyi történelmi emlék található. Több évszázados kisíkolások(tanyák?,csárdák? házhelyei) körülöttük a kerítés,a sövénynövéyzet nyomaival, egy legfeljebb kora újkori út nyomai a hozzátartozó átvágásokkal,a fahidak belépőköveivel,régi bányavágatok,duzzasztások,kőkunyhók és olyan különös sziklaképződmények amikről csak profi geológus és régész tudná megállapítani: a természet játéka,vagy emberi kéz alkotása. A Fehérvár környéki tankcsatának a nyomai,miatt is érdemes felkeresni a környéket,aki szerencsés,az még "tigris" alkatrészt is találhat (nekem csak Csaba páncélkocsi motortér ajtó jutott) de a régi házam kályhályát egy olyan ördögi 12mm es páncéllemezzel javítottam meg ami a méretre formálás alatt "megette" három márkás húszcentis flexkorongomat ,meg pár karbidfúrót...De ez más sztori
1890 körül. Gőzmozdony kazánrobbanás után..
Porco Rosso 2020.04.20 02:33:08
@Flat-6:
Nekem már a Lancia Aurelia kiverte a biztosítékot.
Már a harmadik körömet futottam, de ők még mindig ott ültek. Nekem három kör, nekik három szál cigi, legalábbis a pad alatt gyűlő kupac erre engedett következtetni. A városban talán nem zavart volna, de pár kilométerrel arrébb egy kis erdőben futva már tíz méterről is megéreztem a füstöt. A…..
Porco Rosso 2020.04.16 17:33:56
Ivett ugye ott maradt el a sztoriban, hogy Jocóval annó nagyon összeveszett, meg hát ugye kopasz mesterünket le is csukták a gecibe. Azóta még Pacsai se tudja mi van a kiscsajjal, pedig baszki azóta a körmét is minden nap úgy vágja, meg reszeli, hogy a selyem érintése ahhoz képest durva…..
Sokan fel sem fogják, hogy milyen undorítóan nehéz terhet rónak legjobb barátaikra, egy-egy habos-babos, selyemszalaggal áttekert esküvői meghívó átadásával együtt.  Alig indult el a március, s a tavaszt bár még nem hozta el nekünk, de a turbékoló gerlepárok már most osztogatják a bézsszínű…..
Először is had' üdvözöljelek ezen a csodás időszak kezdetén. Európában már sok helyütt a túlzott PC miatt fényvásár, meg aranyvásár van, de hála istennek drágaminiszterelnökúr személyesen gondoskodott az ország kereszténynek maradásáról. Nem csak, hogy bátorítalak, de egyenesen várlak, hogy jelenj…..
Porco Rosso 2017.12.22 18:25:07
@Spiritmonger: Mondd csak;mióta érzel erős késztetést arra,hogy férfiakkal létesíts szexuális kapcsolatot?
-Mióta palástolod a gyengeségeidet,a páni félelmed(am block az egész világtól) ezzel a szürreálisan erőszakos stílussal?
Porco Rosso 2017.12.22 18:28:33
Porco Rosso 2017.12.22 18:30:18
@KUHULIN: Olvastad a blogot,vagy a kurucinfo köpött ide?
Dupla kritika! Vilosét Ramizé követi! (A szerzők elnézést kérnek a cikkben előforduló erős kifejezések miatt, de nem volt alkalmuk kigyomlálni ezeket, mert lejárt a sétaidő és a kedves, megértő ápolók visszakísérték őket a doktor úrhoz.) Több évtizedes pályafutásom…..