Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vass Zoltán Géza

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába lel az egyszeri utas olcsó repjegyet, ha a bejutás a városba, meg a szállás ára égbe nyomja a költségeket. London jó példa arra, hogy különösen könnyű beleszaladni irgalmatlan kiadásokba, de aki résen van és ismeri az olcsó szolgáltatókat, hatalmasat spórolhat. Íme a…..
Vass Zoltán Géza 2017.07.08 08:55:44
Elég régi hozzászólások vannak Easybus témában, Luton reptér – London viszonylatban. Leírom a mostani tapasztalatokat. 2017.07.04-07 között voltunk Londonban, 3 nap városnézés.
A jegyet még január 30-án vettem az easybus oldalán. Tehát 5 hónapra előre. (a repülőjegyhez igazítva). Az ár 3 főnek oda vissza 12,20 font volt. Tehát személyenként oda vissza kb. 4 font! Ez azért nem semmi! 1500 Ft/fő. Napon belül, sőt órán belül is eltérések vannak az árakban, ez volt a legkedvezőbb.
Na ez után néztem csak meg a neten, hogy milyen negatív hozzászólások vannak, aggódtam is rendesen.
A legfontosabb, rajta van a jegyen is: EASYBUS = NATIONAL EXPRESS A1-es járat !
Ennek figyelmen kívül hagyása okozhatta a sok negatív kommentet. Nem a narancssárga easybus-t kell várni, hanem a National Express A1-es járatát.
Debrecen-Luton repülő időben, késés nélkül. Útlevél vizsgálat Luton reptéren. (Na ez is megér egy mondatot: nem kell útlevél, elég a személyi igazolvány, DE ! új tipusú e-pass útlevéllel, 18 éven felüli EU állampolgárok külön folyosón léphetnek be, sor nincs gyakorlatilag. Ezt nem láttam sehol leírva a neten, úgyhogy beálltunk a nagy sorba, mint a többiek, mert nem útlevéllel mentünk).
8:55-re vettem az Easybus jegyet, de így is háromnegyed órával hamarabb a busznál voltunk. Simán felengedtek a korábbi buszra, volt hely. Londonba befelé csak leszállnak az emberek több megállóban, fel nem, gondolom ezért. Az út kicsivel több, mint 2 óra a Victoria Coach Station-ig, minden rendben volt. A klímát nyomatták, mint az őrült, fel kellett öltözni.
Visszafelé 16:40-re volt a legkedvezőbb jegy, Victoria Coach station-tól. A repülő 20:55-kor indult, inkább rászámoltam jó sok időt, hogy nehogy lekéssük. (2 órával indulás előtt ott kell lenni a reptéren, az a biztos). Több helyen is fel lehet szállni, de hogy biztos legyen, inkább a kiinduló állomásról vettem a jegyet, nehogy lemaradjunk. Sok komment erről szólt, hogy a városban már meg sem állt a busz, vagy tele volt, nem engedték felszállni őket, vagy egyáltalán nem is jött a busz. Ha meg sem állt, akkor valószínű rossz megállóban várták. Nagyon sok buszmegálló van minden kereszteződésben, nem mindegy, hol áll az ember. De a megfelelő buszmegállóban ki van írva, hogy Luton, láttuk mindig, amikor megállt. Ha meg nem jött a busz, akkor az történhetett, hogy a NATIONAL EXPRESS A1 jött, csak nem szálltak fel rá.
Tehát indulás, 16:40. Itt voltunk időben. Itt már nem engedtek fel korábbi buszra, mert a reptér felé több megállóban vesz fel embereket, gondolom nem mertek kockáztatni, hogy valaki lemarad. Indulás pontosan. Ez után majdnem ott haltam meg az aggódástól. Akkora dugó volt, hogy a buszállomás utcájából hosszú percekig nem bírt kifordulni a busz, aztán egy teljes órán keresztül csak vánszorogtunk a dugóban. De amikor felért az autópályára, már haladt rendesen. A klíma itt is ment végig, fel kell öltözni! 18:50 körül ért a busz Luton reptérre. Ez is több mint 2 óra, de időben ott voltunk. Gondolom a dugó bele lett kalkulálva a menetidőbe.
Egy pár tipp ide is: a reptéren, ha nincs feladandó csomag, nem kell beállni a hosszú sorba az utas/csomagfelvételi kapuknál. Egyből lehet menni a biztonsági ellenőrzésre. A jegyet ne rakd a dobozba! Az enyém kiesett az átvilágítás közben. Az egyik info ember azt mondta, ez van. Szerencsére egy másik visszament és megkereste. Ez is jó nagy stressz. Bár le lehet tölteni telefonra is, megoldottam volna.
Összegezve: ilyen olcsó áron nem lehet bejutni Londonba. A GreenLine busz ugyanezen az útvonalon megy, egy family return jegy 35 font, vonattal meg egy anytime return kb. 70 font.
A tapasztalatom teljesen pozitív. Ez a fontos: Easybus = Natonal Express A1.
Ha valakinek van friss tapasztalat, akár negatív vagy pozitív, írjátok le. Lehet, hogy nekünk csak szerencsésen összejött minden.
(beteszem ezt a leírást több fórumba is, mert mindenhol régi kommentek vannak)