Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mkoiuhgbnj

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így a nyár kezdetén mindenki szórakozásra, vidámságra, nevetésre és kikapcsolódásra vágyik, ebben pedig nagy segítséget jelentenek a színvonalas vígjátékok (az újak és régiek egyaránt). Ugyanakkor kevés szubjektívebb dolog létezik a humornál, így szinte képtelenség olyan listát összeállítani…..
mkoiuhgbnj 2017.07.04 12:43:26
@Chris Kyle: Hát, most nem néztem meg újra, de az "á fakin héjt pájkisz" elhangzik vagy ötször benne: www.google.hu/search?q=snatch+fucking+hate+pikeys

Igen, Angliában a "gypsy" az vonatkozhat rájuk is - sok a hasonlóság - de pont ezért nem használtam ezt a szót az előbb, nem egyértelmű; ezért is okoz keveredést.
Ami biztos, hogy a filmben az ábrázolt népcsoport az irish travellers, ami nem azonos a romákkal. Mivel a köz nyelvhasználata soha nem egzakt, a két csoport hasonlósága miatt könnyen jelentheti a "gypsy" az Irish Travellereket és emiatt mi azt hihetjük, hogy akkor ők a romák. De nem.
(A magyar szinkronban "cigó", ugye? Hát, értem, hogy mivel nincs magyar szó rá, kényszerűen használta ezt a fordító, de én jobban örültem volna ha kreál egyet, mondjuk "pikások" - és akkor nincs ez az össznépi tévhit).
mkoiuhgbnj 2017.07.04 13:20:52
@Lector Oris és @Chris Kyle:
en.wikipedia.org/wiki/Irish_Travellers: "Travellers are often referred to by the terms tinkers,[7] gipsies/gypsies"
en.wikipedia.org/wiki/Romani_people

nem ugyanaz.

@Chris: a "hidd el" "100%" és "az egészen biztos" nem érvek, az "Irish Travellers" pedig nem misztikus. Nem úgy tűnik, hogy erősséged az logikus absztrakt gondolkodás - ez egy művészeti blog, így érthető - és ráadásul már leírtam a lényeget, úh nem látom értelmét további reakciókra: aki logikus, az ebből megérti, aki meg nem, azzal nem lehet logikusan érvelni.