Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Log

132 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
Végül mégis a költözés mellett döntöttem és a wordpress-en folytatom a blogolást. Legújabb cikkemet, amely a Színművészeti Egyetemhez kapcsolódik, már ott, azaz a GlosszaBlog.Wordpress.com-on olvashatod - tarts velem!Nem annyira egyszerű ám ez a döntés jó pár év és jó pár bejegyzés után... Bár a…..
Az index.hu érthető módon magával van elfoglalva (pontosabban közben otthagyták az újságírók, szerkesztők jelentős része), a kormánymédia meg kevésbé számol be az ilyesmiről, de az Európai Parlament lényegében visszadobta az Európai Tanácsnak a héten elfogadott megállapodását. A parlamentnek több…..
Sűrűn mondogatom, hogy igazából nincs új a fideszes nap alatt - mindennek a csírája megvolt már az 1998-2002-es ciklusban -  és ez arra a hírre is igaz, miszerint a közmédia és a közszolgálati egyetem újságíró-szerkesztő képzést indít idén ősztől. Ugyanez történt 2000-ben: "MTV Akadémia" indult az…..
GLOSSZA Szolgálati, avagy a jövő 2020.07.24 11:47:22
Bár a blog.hu-ra és az Index-hu már egy ideje szét lett választva és nem most lett bizonytalan sem a blog.hu, sem az index.hu sorsa (nem ragozom), valószínűleg úgysem fogom megállni, hogy ha másképp nem lehet, máshol ne folytassam. Egyelőre a biztonság kedvéért a GlosszaHu.wordpress.com helyett…..
Megérkeztek a nemzeti inzultációs, akarom mondani, konzultációs kérdőívek (aki nem kér több konzultációs kérdőívet, az itt talál útmutatót a feltűnésmentes leiratkozásra), és a Glossza úgy döntött, a korábbi konzultációhoz hasonlóan most is végigmegy a kérdéseken - rajtunk ne múljon az ország jobb…..
Le akarod győzni Trianont? ..
       Törzsünk sámánja Kásler Miklós ma bejelentette, hogy Prof.Dr. Árpádházy Árpád  dinasztiája 4500 éve alakult ki Afganisztán északi részén, és ezt egy olyan cikkre alapozza, ami a Nature Group által kiadott European Journal of Human Genetics-ben jelent meg pár napja. A cikket szemrevételezve…..
B.Log 2020.07.10 23:11:38
@netukki: Hát nem, és szólni kéne a Nature-nek; nyilván azért nyilatkoztatják a szerzőket, mert nincs kapacitásuk kinyomozni minden összeférhetetlenséget.
B.Log 2020.07.10 23:19:18
@Miki Telepi: Az intézmény angol nevét az alapító okirat tartalmazza:
"1.2. A költségvetési szerv idegen nyelvű megnevezése
1.2.1. angol nyelven: Institute of Hungarian Research
1.2.2. német nyelven: Forschungsinstitut für Hungarologie
1.2.3. francia nyelven: Institut de Recherche Hongrois"

(Ebből a német rendben van, eltekintve attól, hogy a konnotációkat is figyelembe véve a "Forschungsinstitut für Ungarntum" jobban passzolna, az angol inkább Institute of Hungarian Studies, a francia nem jó, mert a recherche nőnemű, tehát hongroise, de azt hiszem, többesszám kellene.)
B.Log 2020.07.10 23:39:04
@jotunder: A MINKABINET a grant számában meg a "miniszteri kabinet"-re rímel... mondjuk, km itt a hiúságába bukik bele leginkább, nyilván kutatómunkát nem végzett és nem tényleges társszerzője a cikknek.
Ami persze megint rámutat arra, hogy mit is számít a cikkszerzőség valójában, magyarán sz.rt sem érnek a szcientometriai adatok, ha kb. bárkit bevesznek társszerzőnek.
GLOSSZA A koronavírus igazi oka 2020.07.10 12:28:41
Aszongya, ez a koronavírus emberi találmány, és a "védekezés" teljesen túl van tolva. De ma reggel óta megvan a válasz a mindent megmagyarázó cui prodest kérdésre is. Nem Soros, nem Bilgéc, nem: maga Orbán Viktor, a magyar nép falusigazda-atyja gondoskodik rólunk, hiszen így ahelyett, hogy külföldi…..
        "Egyszer egy fickó El Pasoban meztelenre vetkőzött, és beleugrott egy kaktusz bozótba. Én is ezt kérdeztem tőle: Miért? És?  Azt felelte: "Pillanatnyilag jó ötletnek látszott". (Steve McQueen a Hét mesterlövészben)      Ez a poszt egy ugrás a kakusz bozótba, pillanatnyilag jó ötletnek…..
B.Log 2020.07.10 10:46:52
@B.Log: (Összefoglalva: Freund nem attól alkalmatlan, hogy kormánypárti vagy nem elég konfrontatív [szerintem amúgy nagy stratégiai hiba a behódolás, bár a kiállást 10 évvel ezelőtt kellett volna kezdeni], hanem az, hogy politikai szempontokat visz a tudományos teljesítményről szóló diszkurzusba.)
Azért meglehetősen bizarr, amikor olyasvalakit választanak egy tudományos testület élére, akinek finoman szólva is kissé sajátos elképzelései vannak a tudományosság mibenlétéről.  Apróság, hogy Freund Tamás a “külföldi eladhatóság”-ot a kutatói teljesítmény mércéjének állítja be, holott közismert,…..
GLOSSZA A genderkreacionisták 2020.07.02 22:25:00
Alábecsüljük, mekkora tétje van a “genderellenességnek” azok számára, akik tűzzel-vassal küzdenek nemcsak azok ellen, akik a köz számára is látható módon valamilyen szempontból nem követik azokat a nemhez kötött életutakat, forgatókönyveket, amelyeket „kellene”, hanem még azok ellen is, akik mindezt…..
Viccet magyarázni persze rossz vicc, dehát felelős állampolgárként mégsem hagyhatjuk polgártársainkat tudatlanságban, mert még hülyét csinálnak magukból (ld. még az Ikszeket, akik Spiró György azonos című regény negatív szereplőinek nevét vették magukra). -  Pápai Gábor karikatúráján háborodott fel…..
Nem annyira a kulturális dolgozók helyzetének megingatásáról, hanem elsősorban a kulturális intézmények kiéheztetése lehet annak a törvényjavaslatnak a célja, amely a kulturális intézmények dolgozóitól megvonná a közalkalmazotti státuszt. ..
A bocsánatkérés a hibajavításnak a társadalmi béke szempontjából fontos eszköze - lehetne, ha jól csinálnánk. De a valóságban arra használjuk ezt az eljárást, hogy a sértettet megbocsátásra kényszerítsük, az elkövetőt futni hagyjuk, és minden maradjon a régiben...
Ráolvasásos jogszabályalkotással akarja Semjén Zsolt elfedni azt a rést, amit a transzszexuálisok léte üt a világképén, de a természet erősebb: az interszexuális újszülötteknél a Semjén-féle bináris születési nem nemes egyszerűséggel értelmezhetetlen. A Semjén-féle társadalmi nemi elvárásokról nem…..
A bajban segíteni kell, akinek erre szükség van. Járványok idején azonban fontos odafigyelni, hogyan tesszük ezt, hogy a lelkes segítő ne váljon a fertőzést a megsegített házához szállító társadalmi biohazarddá!..
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
B.Log 2020.02.28 22:44:51
Le lehet ám iratkozni. A konzultációsdi ugyanis egy reklámlevél, amihez az állam a lakcímnyilvántartótól megvásárolja a lakcímeket, a reklám célú lakcímkiadást pedig pár kattintással le lehet tiltani , itt: www.nyilvantarto.hu/ugyseged - SZL-adatletiltás alatt találod.
Trollkodásnak viszont egyébként inkább azt ajánlanám, mindenki 8 példányban küldje be (persze vonalkód nélkül, és kp-ért fénymásolva, no meg ki-ki vérmérséklete szerint kidiszítve), mert mi sem cikibb, mint egy 120%-os visszaküldési arány.
Az ember azt hihetné, a német alkotmánybírák ma a halállal való bizniszelést engedélyezték. Pedig nem: csak félrefordítás került a szalagcímekbe.   ..
Csak egyetlen dologra van szükséged...
Megjelent az új Nemzeti Alaptanterv, amely alaptantervnek nem alaptanterv (ehhez túlságosan részletekbe menően szabályoz), nemzetinek meg csak annak nemzeti, akit nem zavarja az édes anyanyelvének megerőszakolása. Lett is egy rakás tiltakozás, többek közt egy rakás magyartanár "Nem tanítok fasiszta…..
Úgy hírlik, a kormány pénzmegvonással bünteti az ellenzéki vezetést választó fővárosi lakosságot. Én megmondtam - nem azért, mert jós lennék, hanem azért, mert 1998-ban is éltem már, és sokakkal ellentétben nem felejtek...
A nők életének leginkább akutan életveszélyes időszaka nem annyira a bántalmazóval való együttélés, hanem a válás körüli időszak a szakítás bejelentéstől a tényleges szétköltözést követő időszakig. Ami teljesen logikus: ..