Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kávészünet blog

9 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig érdekes dolog felmérni, hogy személyiségünk és pszichénk milyen típusba sorol bennünket, vagyis az emberek melyik csoportjához tartozunk belső működésünk, gondolkodásunk viselkedésünk és alaptermészetünk szerint. A híres svájci pszichológus, Carl Gustave Jung (1875-1961) - a még híresebb…..
Az Amerikai Egyesült Államok politikai berendezkedésére az ország megalakulása óta (1783) jellemző az úgynevezett politikai váltógazdaság rendszere, amikor két nagy párt felváltva veszi kezébe a kormányzást. Kép forrása: mprnews.org Ez a két párt kezdetben, Andrew Jackson elnöksége előtt…..
Kávészünet blog 2020.11.11 07:55:19
@gigabursch: Bill Clinton néven lett elnök és esküjét is ezen a néven tette le. Csak szólok ...
Hamarosan sor kerül az amerikai elnökválasztásra, mégpedig 2020 november harmadikán, amikor a jelenleg hivatalban lévő, republikánus támogatottságú, 74 éves Donald Trump méri össze erejét (és népszerűségét), a demokrata színekben induló, 77 éves (november 20-án már 78-at betöltő), ír-katolikus Joe…..
Kávészünet blog 2020.10.18 14:37:43
@Chris Kyle: .... és azóta is nácizik ez az idióta! Hunyadi 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 és ki tudja még mennyi lehet. Beteg ember!
Kávészünet blog 2020.10.18 17:13:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a pasas szerintem nem épeszű. (Hajdú János 0-14) Közveszélyes elmebeteg lehet. Folyamatosan küldi órák óta ugyanazt a szitkozódást. Persze az admin felületen rögtön törlődik minden amit ír, de szánalmas, hogy vannak ilyen emberek a blogfelületeken. Hihetetlen hogy van, aki ennyi időt, energiát szán a sértettségére és a bosszúnak szánt pitiánerkedésére. Szerintem beleőrült a kommentelésbe és a politikába. Végtelenül szánalmas és megdöbbentő mit tesz egyesekkel a politika, a kommentelés és a rengeteg elfojtás. És még lehet neki több száz regisztrációja. Őrült!
Kínában 2019 novemberének végén regisztrálták a legelső koronavírusos beteget (Vuhanban), majd alig másfél hónappal később a kórokozó megjelent sajnos Európában is. Ezt követően a kontinensen belül Olaszországban, Spanyolországban és Németországban lett a legmagasabb a fertőzöttek száma. A Johns…..
Szinte nincs aki ne ismerné Ridley Scott, 2001 -ben készített Oscar-díjas háborús drámáját, A sólyom végveszélyben -t. Az amerikai különleges egységek 1993 -as, szomáliai bevetését és annak tragédiába torkolló végkifejletét döbbenetes élethűséggel bemutató film - Josh Hartnett, Eric Bana, Ewan…..
Kávészünet blog 2020.01.02 11:49:22
@Nietzsche.: Van köze. Szerintem meglehetősen élethű az egész.
Ha a 60-as és 70-es évek hippi-mozgalmairól olvasunk, mindig felmerül bennünk a kérdés: jó, vagy rossz megközelítéssel (támogató vagy elítélő érzésekkel) viszonyuljunk e ehhez az egészhez? A válasz pedig rendszerint négy dologtól függ: 1.megéltük e a kérdéses korszakot 2.tanultunk e az iskolában a…..
Sokszor képedünk el azon, ha a hőmérő higanyszála 30-35 fok fölé emelkedik és rendszerint nehezen viseljük az ennyire magas hőmérsékleti értékeket, főleg akkor, ha huzamosabb ideig - netán több napon keresztül, vagy esetleg hetekig - lesz része mindennapjainknak. Eközben vannak olyan országok,…..
A közel 1 millió négyzetkilométer alapterületű (916 000 km2) és 31 millió lakosú Venezuela, mely Latin-Amerika 6. legerősebb gazdaságát tudhatja magáénak -- Brazília, Mexikó, Argentína, Kolumbia és Chile után (nem kis részben a GDP 25%-át hozó olajkitermelésnek köszönhetően) és kétszer akkora…..
Kávészünet blog 2019.02.02 15:52:21
@Brix: Honnan veszed, hogy a jelenlegi venezuelai nominal GDP 87 milliárd dollár? Sehol nem ez az adat szerepel.
Az Antarktisz bolygónk legdélibb pontján, a 60. szélesség körtől délre fekvő területek és szigetek elnevezése. Sokak szerint gyönyörű táj, másoknak az örök tél és hideg hátborzongató vidéke, ismét mások számára pedig titokzatos világ. Ám akárhogyan is nézzük: a legtöbbünket érdekli ez a bámulatos…..
Kávészünet blog 2018.12.26 20:08:05
@Allesmor Obranna: Jogos. Javítottam. Köszi! :-)
Kevés dolog szubjektívebb a szépségnél, mégis létezik olyan, hogy közízlés és az emberek legnagyobb része kiemelt érdeklődéssel keres bizonyos úti célokat, ha szép tájakra vágyik. Ezekből próbáltuk összegyűjteni az 5 leginkább kiemelkedőt. (Bizonyosan sokan kedvelik a havas tájakat is fókákkal, de a…..
Ahogy a tudomány mind jobban fordul a világűr felé, úgy hallunk egyre többet az úgynevezett exobolygókról, melyek mára a környező égitestek (Hold, Mars ... stb) után következő legfontosabb kutatási célpontjainkká váltak. De mik is azok az "exobolygók"? Extraszoláris, röviden exobolygóknak azokat az…..
Kávészünet blog 2018.03.13 08:40:58
@Dictus Magister: igen, ma még óriási különbség, hogy műszeresen vagy emberi legénységgel jelenik e meg valahol az emberiség. Műszeresen már a Marson is rég jelen vagyunk és a Voyager révén az első ember kéz alkotta szerkezet túljutott a belső Naprendszeren.
Nagy sikerrel folyik a 2017 -es női és férfi vízilabda-világbajnokság. A hölgyek simán verték eddig Japánt, Franciaországot és Hollandiát, a fiúk pedig Märtz Tamás vezetésével szintén már a harmadik mérkőzésükre készülnek (mégpedig a franciák ellen). Előző meccsük azonban (július 19 -én) sokaknál…..
Aki egyszer megtapasztalta és úgy igazán elmerült benne, az mindig visszakívánkozik oda. Hogy hová? Hát Dél-Európa gyönyörű városaiba és kiránduló helyeire. Spanyolország, Itália, Horvátország, Montenegró, Görögország, Málta, Ciprus - nyáron 1-2 hét alatt teljesen fel lehet töltődni ezeken a…..
Kávészünet blog 2017.07.09 15:36:55
@Korifeus: jó kis lista két olasz két görög egy horvát aránnyal. A spanyolok kicsit kimaradtak pedig Kasztilia tele van fantasztikus várakkal és Madridban is sok a látnivaló.
A Marson soha nem járt még ember, pedig a második legközelebbi bolygó hozzánk. A két égitest mozgását vizsgálva átlagosan 225 millió km -nyi távolságra van tőlünk, néha 60 millió km -re is megközelítjük egymást, - mint legutóbb 1988 szeptemberében, amikor csak 58,7 millió km volt a távolság - de a…..
A klasszikus vicc szerint: "még a Földön sem létezik értelmes élet, nem hogy azon kívül". De a tréfát félretéve az emberek három csoportra oszlanak, ha felmerül a földönkívüliek kérdése: vannak, akik kategorikusan tagadják még halvány esélyét is annak, hogy léteznének, aztán a második csoportba…..
Van valami sajátos, különleges és nehezen beazonosítható - mondhatni elvont - az 1994 -es Leon a profiban, ami teljesen egyedi kategóriává teszi az akciófilmek óriási túlkínálatában és vegyes minőségű sokaságában Luc Besson legjobb rendezését...
Kávészünet blog 2017.07.01 19:52:47
Daniel Espinosa sajátos sci-fi horrort rakott össze 2017 márciusában Élet (Life) címmel, parádés szereposztással - Jake Gyllenhaal, Rebecce Ferguson, Ryan Reynolds főszereplésével - amit a filmrajongók, filmes blogok és elemzők meglehetősen vegyes fogadtatásban részesítettek...
Éppen hat hónappal a magyarországi mozi premier után láttam az Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals) című amerikai thrillert Amy Adams (Érkezés), Jake Gyllenhaal (Mélyütés, Túl a barátságon) és Michael Shannon (Az acélember) főszereplésével, egy teljesen kezdő rendező: Tom Ford készítésében. A…..
Kávészünet blog 2017.07.01 19:47:39
@Burgermeister: szerintünk nagyon erős.
Biztosan nem vagyok egyedül azzal, hogy bizonyos szokások és megnyilvánulások halálra idegesítenek, amikor jártamban - keltemben tapasztalom másoktól. Főleg így nyáron gyakori, hogy az ember "belefut" kellemetlen emberekbe, hiszen mindenki nyüzsög, szabin van, nyaral, az utcákat járja, strandol,…..
Vagyunk páran, akik afféle "láthatatlan emberekként" éljük életünket. Senkit nem érdeklünk, senki nem figyel ránk és senki nincs, aki kedvelne bennünket. Ez a valóság számunkra legalábbis mi így érezzük (vagy mindkettő). Persze ennek is meg van bizonyára a maga oka (mindegyikünknél más): lehet a…..
A termet nem mellékes dolog a férfiak számára. Túlzottan nagy jelentőséget azért nem kell tulajdonítani a dolognak, de bizonyos területeken és helyzetekben igenis számít; mi több befolyásoló tényező lehet magasságunk. Ilyesmi a párválasztás, színészeknél a népszerűség, sportolóknál a teljesítmény…..
Kávészünet blog 2017.07.01 19:41:56
@Mr. Rick Blaine: A filmvilágban újra a középtermetű főhősök korszaka érkezett el. A langaléták helyett szívesebben alkalmaznak alacsonyabbakat.