Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F. Lassú Zsuzsa

35 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokadik férfi kliensem meséli a problémáját, hogy amikor a partnernője aktív és kezdeményező, akkor ő lefagy, szorongani kezd és merevedési vagy ejakulációs gondjai lesznek. Ez vajon a férfiasság-nőiesség hagyományos szerepelvárásairól szól, ami a patriarchális társadalmunkban még mindig tartja…..
Slow Motion Ne vásárolj, szexelj! 2020.03.06 22:02:42
Az egész világ pánikban van a koronavírus miatt, sokan már a kézfogástól is félnek. Mi lesz így a szexszel, merjünk-e egymással nedveket cserélni ebben a vírusgazdag időszakban?  Az influenza is testnedvekkel terjed Ez vitathatatlan, vagyis a csókolózás és egyéb testnedvcsere a vírusokat is…..
Férfi-nő párkapcsolati viszonylatban gyakran hallom a nőktől, hogy a mai férfiak olyan nőkre vágynak, akiket, ha letesznek a sarokba ott maradnak, vagyis olyanok, mint a szobanövények. Esetleg dugható szobanövények (ezt jobb nem elképzelni). Lefordítva mindezt: a panaszos nők megélése, hogy a…..
Slow Motion Henry és June 3. 2019.12.05 22:38:09
Miért fontos a csók a szexben? Erről beszélgetünk ebben a podcast adásban.   Your browser does not support the audio element...
Sokféleképpen tehetjük tönkre a kapcsolatainkat. Manapság nagyon egyszerű bebújni a kütyük mögé és elfelejtkezni a minőségi időről, amelyben valós érintések, igazi odafigyelés, törődés és szex történhet. Ez kortünetnek tűnik. Van viszont egy kortalan klasszikus a párkapcsolati fegyverarzenálban,…..
Kevés emberrel találkoztam, aki még sosem álmodott a szexről, konkrétan azt, hogy valakivel szexel. Ezek az álmok sokszor igen élénkek, olyan valóságosnak tűnnek, hogy amikor felébredünk, meg vagyunk győződve, hogy a szex megtörtént, gyakran még orgazmusunk is van álmunkban. Az ilyen álmok…..
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
Slow Motion Túl sok a jóból 2018.11.29 22:58:52
Tavaly decemberben a karácsonyi szexről írtam, arról, hogy az év ilyen szakában a világ minden táján megugrik a szexuális aktivitás. Nyugalom és szeretet, meg a két hét pihenés meghozza a kedvünket, aminek, ha óvatlanok voltunk, a szeptemberi szüreti időszakban „isszuk meg a levét”. A nem kívánt…..
Egymás után jönnek szembe a hírek gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakról, bántalmazásról, visszaélésről, és nem látom, hogy a szokásos jogvédőkön és gyermekvédőkön kívül bárkit megérintene, és sürgősen akciótervet, szabályozást és megelőzést követelnének a feldühödött tömegek. Egyikkel sem…..
Slow Motion Egy asszony illata 2018.09.19 11:59:16
A szex, dacára a civilizáció befolyásának , még mindig nagyon ösztönös tevékenység. Az evolúció a fajfenntartás és a diverzitás megőrzése parancsára egyszerre tett bennünket rendkívül válogatóssá és ezzel egyidőben állatiasan egyszerűvé. Egyszerűek vagyunk és a legprimitívebb, legősibb…..
Itt a nyár, egymást érik a fesztiválok és ezzel beköszöntött az alkohollal és egyéb drogokkal fűszerezett, spontán és átgondolatlan szexuális élet időszaka. Nem szeretnék öröm-gyilkos lenni, sőt! De azért gondoljuk át együtt, hogy mivel jár az élvezetek halmozása. A szex jó dolog, az igazán jó…..
Slow Motion Szexi-e a szőr? 2018.03.31 16:00:30
Közkedvelt pszichológiai honlapon tette fel a kérdést egy fiatalember: hogyan hozza tudtára párjának, akit szeret, és nem akar megbántani, hogy zavarja, hogy szőrös. A kérdés összetett és nagyon sok oldalról megközelíthető, ezekből az olvasatokból fogok most szemezgetni. Mivel ez egy…..
F. Lassú Zsuzsa 2018.04.02 12:47:13
@kvadrillio: Lehet, hogy még nem láttál közelről szőrös puncit, de bizony az a hüvelybejáratnál is szőrös. És a vér bizony ott távozik. De ha nem menstruálsz, akkor erről nem sok fogalmad lehet, és ezért irigyellek.
F. Lassú Zsuzsa 2018.04.02 14:07:49
@Intimitás Gourmet: Igen, egyetértünk, fontos, hogy beszéljünk róla, de a duma meg a cselekvés nem ugyanaz. Vannak kemény BDSM klienseim, akik az intimitás helyzetén kívül mély tisztelettel és nem vulgárisan beszélnek a szexről, az meg, hogy mit csinálnak otthon, csak rájuk tartozik. Nekem utoljára 13 évesen volt felszabadító érzés ocsmányul beszélni, mert csak beszéltünk és nem csináltuk. Most már nem vagyok rászorulva erre a felszabadultságra, mert megvan az ágyban. A szenvedélyes baszás másnak kefélés, dugás, kamatyolás, szeretkezés vagy etye-petye - ahány ház, annyi szó. Mert nem a baszástól lesz a szenvedély, hanem a szenvedélytől. De feldobtátok a labdát, és fogok írni a szexuális szövegelésről is.
 Ahogyan ígértük a második adás a szexuális nevelésről, a gyermeki szexualitásról, a felnőttek által elkövethető hibákról és a lehetséges jó megoldásokról szól. Hallgassátok és ha véleményetek van, osszátok meg velünk. Ha szülők vagytok és szívesen részt vennétek egy kutatásban, ami a szexuális…..
A szexualitás alapvetően örömteli tevékenység, leginkább arra törekszünk, hogy felüdülést, kielégülést, örömöt, ellazulást, extázist és még sorolhatnám mi minden jó érzést érjünk el általa – együtt vagy akár egyedül. Mégis sokan számolnak be arról, hogy a szexuális együttlét alatt és/vagy után (de…..
F. Lassú Zsuzsa 2018.02.27 07:46:17
@registerz: Legtöbbször migrén vagy egyéb görcs áll a háttérben, de nem kizárható a komolyabb zavar sem. Érdemes megvizsgáltatni, ha visszatérő probléma, egy CT-t megér a nyugalom.
F. Lassú Zsuzsa 2018.02.27 08:57:58
@incognito ergo sum: Javaslom, hogy beszéljétek meg offline, Te honnan veheted észre, ha neki kellemetlen és ott, akkor mit tehetsz anélkül, hogy megszakítod az élvezetet. A síkosítót például mindig használhatjátok, nagyban növeli az élvezetet, és nem engedi kiszáradni a hüvelyt. Ne görcsölj rá azonban nagyon, az ő élvezete az ő felelőssége!
F. Lassú Zsuzsa 2018.02.27 14:36:36
@Boar.: Igen, vannak stressz okozta fejfájások, de ha jellemzően szex/testmozgás/köhögés váltja ki a fejfájást, akkor érdemes neurológust keresni, aki ért a fejfájáshoz és aki majd megalapozottan javasolja/nem javasolja a képalkotó eljárást. Nyilván nem saját döntésem, hogy csináltatok egy CT-t. De azért, hogy elkerülje a lehetséges sugárterhelést, ne halogassa senki a kivizsgálást. Lehet a háttérben aneurizma, amivel nem jó viccelni.
Ebben az írásban egy szex-forgatókönyvet elemzek, amely tapasztalatom, és a szakirodalmak szerint valószínűbben vezet oda, hogy a férfi merevedési zavarral keresi meg először általában az urológust, majd a szexuálpszichológust. Az írás nem fog lefedni minden történetet, biztosan lesz, akivel máshogy…..
Ez a bejegyzés elsősorban szülőknek és nevelőknek szól, valamint mindazoknak, akik valaha gyermekek voltak és azóta hordozzák magukban szexuális kíváncsiságuk emlékét. A gyermekek szexuális érdeklődésének, kíváncsiságának és felfedező kedvének „tetten érése” az egyik legkínosabb helyzet a szülők…..
Azoknak, akiknek nincs idejük elolvasni az írásokat, de szívesen meghallgatnák a témákkal kapcsolatos beszélgetéseket, figyelmükbe ajánlom a blog hangos verzióját, melyet Henry és June névre kereszteltünk. A podcast adásokban Thoma Gábor kollégámmal, és néha meghívott vendégekkel beszélgetünk…..
Slow Motion Karácsonyi szex 2017.12.25 23:22:44
Ha Önöket is jobban érdekli a szex az ünnepek alatt, mint az év más időszakaiban, akkor nincsenek egyedül. Egy, friss nemzetközi internetes keresési adatokon és születési statisztikákon alapuló kutatás eredményei szerint a karácsonyi ünnepkör időszakában megnövekedik a szexszel kapcsolatos…..
Slow Motion O, mint orgazmus 2017.12.11 22:09:35
Számtalan oldalról lehet megközelíteni az orgazmus élményét, ami olyan csodálatos és egyedi, mint talán semmi más fizikai élményünk, azok közül, ami nem kerül semmibe és nem káros a szervezetünkre. Szóval adott ez a remek élmény, amire mindenki vágyik, aki már valaha is megtapasztalta, és ami (talán…..
F. Lassú Zsuzsa 2017.12.12 20:34:06
@Shish Yakoo: Sajnos ezeken a nyelveken nem olvasok, de ha kaphatnék egy rövid absztraktot róluk valamelyik európai nyelven, akkor megetetem a google translaterrel, hátha valami bomba nagy kutatási eredményt rejtenek a rejtjelek :-)
Viccet félretéve, értem a célzást. Sajnos kevés magyar kutatás van, ami magyarul meg is jelent, így ezekre nem támaszkodhatunk. Amint lesznek hivatkozható magyar tanulmányok, ígérem, azokat is ideteszem.
F. Lassú Zsuzsa 2017.12.12 22:25:42
@Treff Bubi: Ez egy nagyon jó meglátás. Minden pozitívuma ellenére az óvszer sajnos a terápia ellen dolgozik, ha merevedési zavar és/vagy idő előtti ejakuláció a probléma. Ilyenkor sajnos rá kell venni a párt az STD tesztre, a monogámiára és valami más védekezési megoldásra. Nem egyszerű a férfiak élete :-)
A szex, mint az élet minden más területe, lehet komoly, forgatókönyvszerű és munkajellegű, vagy játékos, vicces és fantáziadús. Röviden előrevetítve a most következő posztot: a szex is sokkal jobb, ha nem vesszük túl komolyan! A felnőtt játékosság pozitívumai A felnőtt játékosság a pozitív…..
F. Lassú Zsuzsa 2017.11.28 21:49:06
@VoodooLove: Kérlek írj privátban, ha kapható vagy egy podcast beszélgetésre a témában. Januárban vennénk fel, a Henry és June podcastba, amit most indítunk! Nagyon kellenének hiteles beszélgetőpartnerek!
A telefonszex – az „International Encyclopedia of Human Sexuality” meghatározása szerint virtuális szexuális aktivitás, amely egyértelmű erotikus tartalmú beszélgetést jelent két ember között, akik ebbe mindketten beleegyeztek. Ez utóbbi kitétel különbözteti meg a telefonszexet a telefonos szexuális…..
Az eddigi írásaimból egyértelművé válhatott, hogy a szexuális elégedettség – ami szorosan összefügg a testi-lelki jólléttel, egészséggel, hosszabb és boldogabb élettel – számos egyéni és kapcsolati tényező által befolyásolt. Összefüggést mutat az egyén személyiségével, önértékelésével és testi…..
F. Lassú Zsuzsa 2017.11.02 10:00:41
@csakférfi: Én is sajnálom. Hogy egy egyszerű és objektívnek szánt áttekintésből is acsarkodás születik, pedig szó sem volt semmilyen férfi vagy női előjogokról, alapvetően még férfiakról és nőkről is alig. De akik gyalázkodni és gyűlölködni akarnak, azok mindig megtalálják a felületet, akármi is az. Én azért optimista vagyok, és ha a 23ezer kattintásból csak pár száz tényleg el is olvasta és meg is értette, akkor már elégedett lehetek. Ne adjuk fel!
F. Lassú Zsuzsa 2017.11.02 13:28:09
@vacsad: Ha azt írnánk, akkor nem ez lenne a helyzet. És vannak országok, ahol ma sem ez a helyzet. Ennyi a mondat értelme :-)
Slow Motion „Born to be wild?” 2017.10.13 15:03:03
Létezik-e ideális személyiség a szexre? Lehetséges-e, hogy valaki egyszerűen nem született „szexuálisnak”, vagy ez sokkal inkább neveltetésünk eredménye? Ezeket a kérdéseket a szexuálpszichológia és a személyiséglélektan közös kutatásai által vizsgálhatjuk. A személyiség dimenziói A személyiség és…..
Slow Motion Miért? Miért ne? 2017.09.22 14:32:58
Azt, hogy miért szexelünk több megközelítésből vizsgálhatjuk, és az erre vonatkozó kutatások számos okot tártak fel. Mivel az okok száma majdnem végtelen lehet, érdemes a kérdésre adott válaszokat csoportosítani, belőlük dimenziókat képezni. A belülről motivált szex örömtelibb, mint ha külső okok…..
Nem akartam, de egyszerűen nem térhettem ki a téma elől, mert ahol szex van, ott hatalom is van, és ahol hatalom van, ott könnyen lehet, hogy valaki visszaél a hatalmával. A hatalommal való visszaélés számos formája közül most a munkahelyi szexuális zaklatás lesz a téma (a családon belüli erőszakhoz…..
F. Lassú Zsuzsa 2017.08.15 12:02:02
Kedves Urak!
Valamit nagyon félreolvastak, ha ezt a posztot sikerült férfigyűlölőnek és férfiak ellen uszítónak olvasni. A poszt egy jelenségről szól, ami szerencsére Önök számára ismeretlen, viszont elég sokan megélték/megélik. Az ő élményeikre, tapasztalataikra és kutatási eredményekre támaszkodik az írás, a XXI. századból és nem a biblia korából. Ma ezek megtörténnek emberekkel férfiakkal és nőkkel, és igen, vitathatatlanul több nővel, mint férfival. És bizonyára vannak, akik nőként (vagy férfiként) kihasználják vonzerejüket az előrejutásért (bevallom én egy ilyen esetet sem láttam soha, de az ismerős ismerőse hallotta, hogy van ilyen, sőt a bulvárlapok is írtak róla, így biztosan igaz!), de ha ezt elhisszük, akkor higgyük már el azt is, hogy vannak olyan kollégák, akik nem értik a finom jelzéseket, sőt néha még a konkrét visszautasítást sem, és visszaélnek hatalmukkal, zsarolva és fenyegetve az alárendeltjeiket. És ha mindezt a tesztoszteronra fogjuk, akkor nyilván Önök is mind ezt teszik, hiszen van Önökben tesztoszteron nem? Ha mégsem mind szexuális erőszaktevők, akkor bizonyára sosem találkoznak vonzó nőkkel. De ha mégsem ez az ok, akkor talán mégis érdemes vizsgálni a kérdést, amiről a poszt szól, hogy valaki miért lesz ragadozó, aki nem tud parancsolni az állati ösztöneinek, és valakiből miért lesz valószínűbben áldozat, mint másokból. Erről szól az írás, és nincs benne sem uszítás, sem férfigyűlölet. De ha Önök bele akarják látni, akkor lássák bele. Ez egy szabad ország.