Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zozi8005

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai nap egy régi adósságom fogom törleszteni, a Reptile S800 Sky Shadow személyében, ami majdnem olyan peches egy légi teremtmény mint a Hindenburg. Majdnem, mivel emberéletet (eddig) nem követelt, azonban a tűz őselem helyett a maradék hárommal szemben maradt alul...
A Helifar Fuuton 2 a Gearbest saját márkás Furibee Fuuton nevű drónjának utódja, ami minden értelemben fejlesztett – sőt valójában csúcstechnika közeli – alkatrészekkel érkezik. Ami trendi, az gyakorlatilag benne van, F4 vezérlő, HB Atlatl HV V2 VTX, brutális, 2305-ös motorok,…..
zozi8005 2018.08.08 22:40:32
@synoup: Én kifejezetten ajánlom a Flit10-et,megelégedéssel használom az egyik quad-omban.
Simán megvan az x6b (amit eddig használtam/használok mindenben) összes pozitívuma,mikro méretben.
Egyedül a bumszlis antennái végett ráncoltam a homlokom de egyébként remek,stabil receiver.
Biztosan mindenki látott már fantasztikus, agyfelrobbantó, állat a földön keresgélős FPV videókat arról, hogy hogyan repkednek a profik a versenygépeikkel. Viszont sokan nem tudjátok, hogy a videón szereplő kép nem az, amit a pilóta lát, a szépséges Full HD videó a közönségnek szól, nem pedig a…..
A fenti összefoglaló név, valójában nem is a kiegészítőket tartalmazza, hanem azokat a szükséges dolgokat, amiket mindenképpen meg kell vennünk a drónunkhoz. Nevén nevezve a gyerek(ek)et: akkumulátor, töltő, távirányító. Fogós kérdések ezek, és mindegyik megérne egy fél tucat cikket, de mivel ez egy…..
Indítok egy új rovatot, ami azoknak szól, akik most kezdik ezt a hobbit, de persze sok okosat olvashatnak azok is, akik nem feltétlenül drónnal, hanem egyéb rc távirányítós járművel akarnak megismerkedni. A cikkeket szeretném minél egyszerűbben felépíteni, semmi szakszöveg, csak a lényeg, így a…..
FRISSÍTVE: A GÉP ELKELT 2017.09.06 Sajnos semmi jó nem tart örökké, van amikor más elfoglaltságok miatt bizony abba kell hagynunk szeretett tevékenységünket. Most Marciart döntött így, ami miatt szomorú vagyok, mert remek 4K videókat csinált olyan helyekről, amelyek a legtöbbünk számára…..
Bebizonyosodott, hogy valóban átjönnek a vámon a Kínából rendelt termékek, gyakorlatilag száz százalékban. Már írtam erről régebben, viszont akkor ez inkább még egy kérdőjel volt, ami mára kiegyenesedett, és felkiáltójellé alakult. Hogy ez mennyit számít? Volt aki 100.000…..
Az MJX Bugs 6 a cég belépő szintű nem szénkefés modellje, ami a különböző variánsok miatt igen ígéretesnek néz ki. Ezt fejelték meg az alacsony árral, a rendkívül tartós brushless technikával, illetve a moduláris variálhatósággal. Persze legtöbb esetben az USD elé írt…..
Hubsan H507A, a H502E modellje, ami már eléggé bejött és tavaly ilyenkor javasoltam karácsonyi ajándéknak. Ha tudtam volna, hogy az utódmodell kijön, akkor az előző megállapításomat minimum négyzetre emelve kellene érteni, mert ennek a gépnek a tudása fantasztikus. Az applikáció…..
zozi8005 2017.08.22 18:35:14
@Jackal_: Na,akkor az a tökéletes választás!

Ez a modell pedig a tényleg kezdőknek való legjobb alternatíva,lassan történnek az események,kicsi a baleseti faktor,van idő reagálni,és el lehet játszani a remek funkciókkal.
Itt a nagy sikerű JJRC X1 utódja, a JJRC X2, teljesen áttervezett vázzal, új designnal, és még mindig alacsony árral. De vajon képes-e a belépő szintű szénkefementes motorral rendelkező drónok piacára olyan elánnal betörni, ahogy azt elődje is tette? Erre tulajdonképpen minden…..
Tökéletesen megértem azokat, akik eleinte nem akarnak építeni versenydrónt. Rengeteg idő, lehet idegeskedni a rossz vagy meg nem érkező alkatrészek miatti várakozáson, a hozzáértés hiánya, a különböző szívásfaktorok, amik majd menet közben előkerülnek, mind-mind okozhatnak idegőrlő pillanatokat.…..
Szevasztok! Egyre többen kerestetek meg azzal, hogy miért nem beszélek a videóimban, és ha már beszélnék, akár le is tesztelhetnék valamit. Időközben megkeresett a Gearbest.com is, hogy nem lennék-e szíves letesztelni az MJX egyik brushless újdonságát, a Bugs 6-ost. Mivel helyen van a szívem,…..
Nem akarom túltolni a mai bejegyzést, mert már egy komplett gép épült a GEPRC Leopard vázra Kimista jóvoltából, de én is összeraktam a sajátomat, addig, amíg a többi alkatrész megérkezik. Ezek a közepes árú, 14-15.000 forint körüli vázaktól azért már el lehet várni a…..
Két dolog miatt kezdtem el ezt a bejegyzést írni. Az egyik az, hogy a drón szemüvegemhez szükség volt ilyen áramforrásra, illetve hogy akartam a nyaralásokhoz venni egy megfelelő akkumulátoros elemlámpát, ami kellő fényerőt biztosít és jó messze világít. Persze tucatnyi más…..
zozi8005 2017.08.05 20:56:49
@zozi8005: ...a blogmotor jól elcsípte a hozzászólásom,na majd felteszem a kérdést más úton.
zozi8005 2017.08.06 22:21:28
@Kinai cuccok blog: Papucsban,szélben,póló nélkül,dzsindzsa mellett reptetni?
Egymástól függetlenül - de nem teljesen külső inspiráció nélkül - ugyanarra jutottam Kimista drónos ismerősömmel, ami a drónépítés újabb rejtelmeit illeti. Ő azonban már az építési - én pedig még csak a rendelési - fázisában jár a projektnek, ezért behozhatatlan előnyre szert téve kreálta meg az új…..
Rendeltem egy Fatshark Dominator V1-et, mert néhány dolog idegesített a Furibee VR01-ben, pedig azért egészen sokáig elrepkedtem azzal is. Na de a "drónos jellemfejlődés" egyik fontos eleme, hogy az ember egyre drágább és jobb minőségű dolgokat vesz, majd valahogy megmagyarázza, hogy…..
A Jule Mad Runner egy pici, vicces távirányítós autó. Alapvetően azért vágytam egy ilyenre, mert szerettem volna a szobában is autózni valamivel, ezért kellett egy kisméretű rc kocsi. Sokat költeni nem akartam rá, és ezt viszonylag könnyű is megvalósítani, ugyanis az ára még a vámértéket sem éri el,…..
Nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket... Múltkor ott hagytam abba, hogy összeállt a Z-84 géptest, én meg kezdtem magam profi habröpcsiépítőnek hinni. Hiába, a Dunning–Kruger hatás él és dolgozik. :) A brushless motor beépítése Beszerelés előtt összehoztam a Falcon 180 2204-es motorját és…..
zozi8005 2017.07.13 23:33:22
@Kopter Géza: Irigylem a képességeid,hozzáértésed.
Ha megoldható,videoanyagra a próbarepülés(ek)röl komoly igény mutatkozna!
zozi8005 2017.07.15 20:50:09
@Kopter Géza: Erre a célra a kis kínai akciókamerámhoz vásárolt filléres Rollei kiegészítöimet használom,pár euró de hibátlan,kényelmes akár fejpántot,mellvértet vagy csuklópántot viselek.

Remélem sikerül valamit összehoznod,érdekes lenne látni mozgás közben!
A géptest baromi ütösen néz ki.Át is fested,vagy marad ez a nyers fehér/fekete (egyébként így is szép)?
FRISSÍTVE: 2017.06.13. KUPONNAL OLCSÓBB AZ FRSKY VERZIÓ: GBHSC13: 37.500 Ft Az Aurora FC kihozta az Arfun 90 utódját, amelyet Pro névre kereszteltek el. Megnövelték a vázméretét, illetve reszeltek a már eddig is kellemes mini versenygépen. Ez a fejlődési tendencia más modellek esetében is tetten…..
zozi8005 2017.07.11 19:06:25
@Jackal_: Köszönöm a tippet,szétkapom a távot akkor elöször,kíváncsi vagyok,mint laikus kiszúrok-e valamilyen rendellenességet.
Elviekben akkor tartalmaz Failsafe funkciót a HC is?
Bár ennyi erövel csak a vakszerencse menthet meg attól hogy darabokra törjem önhibámon kívül. :(
Müszerolajos kezelés,esetleg zsír az áttételeknek csak placebó,vagy használhatom?Gondoltam rá,ha már úgyis szétborítom a gépet.
zozi8005 2017.07.12 08:17:07
@Jackal_: Köszi és elnézést,nem akartam szétoffolni a blogodat!

Ha felmerülne kérdés,elérhetlek valami módon privátban (Fb Messenger vagy ilyesmi)?
Nem akarlak leterhelni csak jó lenne egy profi tanácsa ha úgy adódik.
zozi8005 2017.07.12 14:03:46
@Jackal_: Köszi szépen!
Marciart újabb zseniális videót készített, most éppen Ráckevéről, amit a Pestieknek délen, mindenki másnak pedig északon kell keresnie. A helyszín több szempontból is megkapó, rendelkezik ugyanis folyóval, tóval, egy Duna híddal, és még az egyik HÉV vonal is itt ér véget,…..
zozi8005 2017.07.05 22:59:54
zozi8005 2017.07.05 22:59:57
A Tianqu XS809W koncepciójában kísértetiesen hasonlít a híres DJI Mavic-ra, csak az árban van durván 1200 dollárnyi különbség. Ez persze nem véletlen, hiszen a nagyhírű modellhez képest lényegesen kevesebbet tud, de vajon pontosan mit kínál nettó 14.000 forintért? Például…..