Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bicyclist

4 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slow Motion Szexi-e a szőr? 2018.03.31 16:00:30
Közkedvelt pszichológiai honlapon tette fel a kérdést egy fiatalember: hogyan hozza tudtára párjának, akit szeret, és nem akar megbántani, hogy zavarja, hogy szőrös. A kérdés összetett és nagyon sok oldalról megközelíthető, ezekből az olvasatokból fogok most szemezgetni. Mivel ez egy…..
bicyclist 2018.03.31 23:20:25
Szerintem a szőrtelenítés robbanásszerű elterjedése és az orális szex elfogadottá és általánossá válásával magyarázható. Nálam minden esetre ez a döntő szempont. Paraszti és kispolgári rétegekben a szex főleg sötétben zajlott és egy aránylag gyors, többnyire hálóruhában és misszionárius pózban lezavart aktust jelentett. Ma - legalábbis kulturáltabb népeknél - a szerelmeskedés összetettebb és inkább az elnyújtott, mindkét fél számára izgató és a nő kielégülését is szem előtt tartó cselekménysorrá vált. Fontosak lettek a tapintással, látással, íz- és illatérzékeléssel összefüggő élmények. Egyszerűen azért, mert ez mindkét partnernek jó. Így gondolom, bár csak magamra és a partnereimmel kapcsolatos tapasztalataimra hagyatkozhatok. Mivel ma a fiatalság illúziójának fenntartása az élet minden területén tarol mindent, nem kizárható, hogy egy "kislányos" kép kialakítása is ezt a célt is szolgálja.
Akinek meg ezek nem fontosak, azok ezt látják a pornófilmekben, ahol meg a látványt igyekeznek maximalizálni. Szóval a divat hatása is érvényesül.
A férfiak szőrtelenítésében, legalábbis ami a szájba vehető szerveket illeti, hasonló a helyzet, de én ezt csak addig tudom értelmezni, amíg az ápoltság és a gusztusosság kérdése terjed. A teljes szőrtelenítés már biztosan nem a nőt szolgálja, hanem valami mást, amit érdemes lenne pszichológusoknak elemezni.
Uff!
Nem akartam, de egyszerűen nem térhettem ki a téma elől, mert ahol szex van, ott hatalom is van, és ahol hatalom van, ott könnyen lehet, hogy valaki visszaél a hatalmával. A hatalommal való visszaélés számos formája közül most a munkahelyi szexuális zaklatás lesz a téma (a családon belüli erőszakhoz…..
bicyclist 2017.08.14 17:35:45
Négy észrevételem is lenne. (1) az embereket sem mérnökök tervezték, hogy ilyen legyen vagy olyan, főleg időben bármikor. Aki már próbálta a feleségét/barátnőjét az ágyba csábítani egy kis hancúrozásra, az pontosan tudja, hogy az a "módszer" ami többnyire csalhatatlannak bizonyul néhanapján teljesen hatástalan. Másrészt, ami ma zaklatás, az lehet tegnap még merészebb bók volt. Arra szeretnék kilyukadni, hogy igen sokszor csak megítélés kérdése, hogy mi a zaklatás (és kinek) és mi nem az. (2) a férfiakban tesztoszteron van, ami miatt bizonyos helyzetekben egyes férfiak (most ne vitatkozzunk rajta, hogy hány százalék) erőszakosan viselkedik. Ez tény és az evolúció ha más miatt fejlesztette ezt ki, attól még létezik. Ha a nőket arra bíztatják (és ezt teszik), hogy joguk van kihívóan öltözködni/viselkedni, akkor potenciális áldozatokká teszik őket. Mert joguk kétségtelenül van, de az már vitatható, hogy célszerű-e. (3) Ha nem az ego állna az emberi viselkedés kutatásának középpontjában, hanem az egyed feletti szerveződési szinteken is értelmeznénk ugyanezeket, akkor sokkal nehezebben esnénk bele az előbbi hibába pl. (4) ahogyan az idézett "Zaklatás"-ban is elhangzott: az erőszak erőszak és ezt büntetőjogilag kell kezelni és ebben a férfiaknak van miért magukba nézni. De a nőket a férfiak ellen fordítani (Merle megjósolta....) és azt sulykolni minden médiafelületen, hogy a férfiak erőszakos állatok, durva melléfogásnak tartom.
bicyclist 2017.08.15 22:20:23
@F. Lassú Zsuzsa: azt hiszem természetes emberi reakció, hogy amikor egy ilyen probléma felmerül, mindenki átfordítja azt a saját életére és igen, a sérelmeire és olyan összefüggéseket is belekever, amelyek mások számára egyáltalán nem nyilvánvalóak. Velem biztosan így van és általában utólag veszem észre (van aki sosem). Azért sok férfitársammal együtt hallottunk már harangozni arról, hogy vannak már olyan helyek a világban, ahol pl. a munkahelyen egy nőt előre engedni az ajtóban, vagy megdicsérni hogy milyen csinos már szexizmusnak minősülhet, ami előszobája a zaklatás vádjának.
Én magam több olyan nővel dolgoztam már együtt, akik a szexuális kisugárzásukat elég profi módon használták fel előnyszerzésre mások rovására. Erőszakról természetesen nem beszélhetünk, manipulációról ellenben igen. És ez is létezik amióta világ a világ és gyanítom amíg ember él a Földön így is marad.
Slow Motion Szexizmus és szex 2017.07.31 08:14:45
Akár azonos, akár nem azonos neműek között zajlik a szex, mindenképpen olyanok vesznek részt benne, akiket a társadalom a két nem valamelyikébe sorol: férfiak vagy nők. Ezekhez a nemekhez a társadalmak mindegyike bizonyos elfogadható vagy egyenesen követendő magatartásokat, szerepeket,…..
bicyclist 2017.08.01 11:43:28
Vajon véletlen-e, hogy a gazdag és/vagy jól kereső nők jó része nehezen talál társat magának, mert számukra a kívánatos partner még gazdagabb, még dominánsabb? Vagy ha megfordítjuk, egy igazgató nő, vagy mondjuk egy bíró, vajon randizgatna-e egy Tesco pénztárosként dolgozó férfival? Vagy egy villanyszerelővel? Akkor hol az igaz szerelem? Mert ha van, akkor nem függhet az anyagiaktól. Vagy mégis? Azért mert most béke van, azért a gyengébb nő (és ezt most ne vitassuk) ösztönösen a védelmező férfit keresi, mert ez a program fut a winchesterén. A testünk a hardver, az ösztön-énünk az operációs rendszer, ezen "futnak" a tanult magatartásminták, vagyis a "programok". És ahogyan a számítógépen, lehet frissíteni programot is, akár az operációs rendszer is változhat egy kicsit, de a három szintnek összhangban kell lennie egymással. Ha női viselkedést kényszerít a társadalom a férfira vagy fordítva, pláne drasztikusan és hirtelen, az garantáltan nem várt helyeken is változásokat okoz a társadalomban. Akár említhetem a járványként terjedő potenciazavarokat, a csökkenő spermaszámot satöbbi. De nemi szerep a nagymamáé is (v. Jared Diamond: A harmadik csimpánz) akinek komoly szerepe volt fajunk fenntartásában az unokák gondozásában. És akit száműztünk, mert hát ugye egyfelől az anyós... másfelől sokkal jobb úgy szexelni, ha minimalizáljuk azok számát, akik szem és fültanúi és akikhez alkalmazkodni kellene. Aztán meg komoly filmtermés szól arról, hogy mennyire megterhelő a gyereknevelés a szülőknek.
Amúgy ezek a filmek és különösen a reklámok abszolút direkt befolyásolják a szokásainkat, különösképpen a szexualitás területén. Megváltozik az önértékelésünk, a vágyott ideállal kapcsolatos elvárásaink, a masik nemhez való viszonyunk, a gyerek (nem) szülési/nemzési kedvünk és általában minden, amit a józan ész és főleg a tapasztalt idősebbek (mondjuk bölcsek) véleményére támaszkodva kellene eldöntenünk. Mert a 18-30 közötti korolytályban nincsenek kétségek önnön mindentudásuk felől ez csak később alakul ki általában. Addigra sokan már lehorgonyoztak valaki mellett, egy-két gyerek is van. És akkor jön az, hogy hú b.meg az asszonynak már nem áll úgy a melle és nem úgy pattan be az ágyba mint egy párduc. De ekkor jön a megvilágosodás: dobd el a régit, nem érdemes vesződni a megjavítással, hiszen van sok új (punci). Most ezt a példát hoztam, de a nőkre is legalább ennyire hatnak az agymosó reklámok. A slusszpoén: nem mi döntünk.... csak engedünk a sugalmazásnak...
bicyclist 2017.08.01 12:51:52
@F. Lassú Zsuzsa: végül is minden összefügg nem? A magyarázatot pedig mindenki az attitűdjéhez viszonyítva adja meg. Lássunk egy példát. A nők kevésbé akarják a szexet, mint a férfiak. Bizonyíték: a férfiak sokkal többször kezdeményezik az aktust. 1. magyarázat: a nők is megtennék, hiszende el vannak nyomva
A szexuális elégedettség elsősorban a párkapcsolat minőségén múlik. A párkapcsolatok időbeni folyamata azonban minden szakaszban más minőségtényezőt helyez előtérbe. A számos lehetséges tényező közül most hármat tárgyalok, amelyek a párkapcsolat más-más életszakaszában kerülnek előtérbe. A…..
Sarród ezer fős település Fertődtől északra (összeépültek). Egykor halászfalu volt, a Fertő a kertek alatt kezdődött, ma már 5 km távolságban van a víztől. Leginkább arról ismert, hogy a falu szélén épült fel 1993-ban a Fertő-Hanság Nemzeti Park központja a Kócsagvár. Az épület merész vonalú…..
A fertő-menti kerékpárutak kml fedvényben (néhány más, félkész fedvénnyel együtt) letölthetőek jobb gombbal a képre kattintva, majd a "Hivatkozás mentése más néven" menüpontot választva. Ne rémísszen a pdf formátum, mert a blog kml-t nem enged feltölteni, ezért letöltés után a fájlkiterjesztést csak…..
http://roadbook.blog.hu/2017/06/29/nyeregbe_magyar_411isszaRoppant helytelen módon, de elterjedten nevezik a Fertőt "Fertő-tónak". Ez majdnem olyan, mint a sampinyon gomba. Ugyanis a Fertő az a tavak egy fajtája: sekély vizű, felmelegedő, dús növényzettel. Több fertő is van Magyarországon, de "a"…..
Ez a blog azoknak íródik, akik a kikapcsolódást nem a televízió előtt ülve, telefont nyomkodva képzelik el, akiknek a sport többet jelent, mint a söröskrigli emelgetését, öncélú futkározást labdával vagy labda nélkül, akik a szórakozást, a sportolást, a közösségi élményt és az ismeretszerzést…..