Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AcidOKi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már voltál Izlandon, bizonyára lenyűgözött a sziget különlegessége, megnézted a vízeséseket, a fekete lávaköveket, a gleccserből leszakadt kék jégdarabokat és lépten-nyomon újabb ámulatba ejtő látnivalóra csodálkoztál rá. Azonban van még néhány pikáns és meghökkentő érdekesség, amelyekről nem…..
AcidOKi 2017.04.07 22:09:01
Az egyik leggyakoribb kérdés, amit Bangkok Charlie emailben vagy chaten meg szokott kapni: na most éppen kell-e fizetni a vízumért Thaiföldre és mennyit. A jó hír, hogy rövidesen ez a kérdés nem lesz aktuális, mert Thaiföld vízummentessé teszi a beutazást a magyar turisták…..
Vagy futballszurkolóknak. Huligánoknak és nem huligánoknak egyaránt. A cím variációk között szerepelt még a thai sör letarolja Angliát, bár ez tényleg túlzás lett volna. Mindenesetre, amit a thai sörök és gyártóik tudnak, az szerintem messze-messze túl van azon, amire magyar…..
Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért!  Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél…..
A felreppent híresztelésekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az ingyenes thai turistavízum programot, 2010. március 5-től újra fizetni kell a nagykövetségeken és a reptéren a turista vízumokért. Néhány hete éppen a thai turisztikai miniszter nyilatkozatában szerepelt, hogy…..
A phuketi kormányzó fontolgatja a taxiórás rendszer bevezetését a tuktukok esetében. Ez éppen a legfrissebb hír, mondhatnánk, akár, hogy végre valami jó, mert a phuketi turista paradicsomból egyre riasztóbb hírek érkeztek. Úgy tűnt, hogy itt nem a világgazdasági válság vagy a…..
Egészen pontosan a világ legmocskosabb hoteljei a Tripadvisor olvasóinak véleményei alapján, de több toplista (?) is készült, bennünket leginkább az ázsiai érdekelt most. Thaiföldnek jutott az a hírhedt dicsőség, hogy a tízes listában két helyet is el tudott csípni, sőt…..
AcidOKi 2010.02.04 06:39:54
Sziasztok!

Én is meg szeretném osztani a szállásokkal kapcsolatos tapasztalataimat.
Bangkokban a véletenre bíztuk magunkat.
A Taxisnak annyit mondtam, hogy közepes szállodára van szükségünk nem a Khao Sanon de 2-3 utcára onnan max. Éjfélkor érkeztünk.
A Thara Houset sikerült kifogni a folyóparton a Chanasongkhram Roadon. A személyzet nem volt udvariatlan, inkább csak nem voltak túl kommunikatívak. Minden szoba tiszta volt, kábeltévével, légkondival, lakatolható szekrénnyel. 400 bath amin nem volt ablak és 550 az ablakos kétágyas. Ha a kilincsre kitettem a takarítást kérek táblát patyolat volt amikorra visszaértünk.
Ezen kívül van még egy hely amit tudok ajánlani.
A Khao Sanon van, ha a rendőrségtől elindulunk, abban az oldalban van egy nagy Fish massage, egy faerkélyes étterem és ha bemegy az ember mozgólépcső a hallban. Ott fel kell menni az első emeletre és ott van egy olyan hotel 1100ért dupla ágyas szoba ami egy jó erős 3csillagosnak de egy gyenge 4 csillagosnak is elmegy!

Majd lejöttünk Phanganra. Még Surath Thaiban egy ügynükre bíztuk magunkat aki 300ért Laem Son bungalowt ígért. Belementünk mert olcsó és főleg mert a szigeti transzfer is benne volt.
Azóta már átjöttünk egy másik helyre is mert nekem szükséges, hogy legyen wifi.
De béreltünk motort is és végigjártuk azokat a szállásokat melyeket még indulás előtt a neten néztem ki. Ezek mindegyikében csalódtunk.
Senki nem foglaljon előre szállást és főleg ne egy hétre előre fizetve. El kell menni és megnézni, hogy milyen is az valójában!!
Össz. egészében elmondható, hogy az 1000 bath alatti helyektől ne várjon az ember túl sokat! bár vannak kivételek.
Azt nem értem, hogy itt a meszelés, a helységek kifestése min. 2 évente miért nem szokás?
Ez a rossz tapasztalatom a szállásokon is és sok étteremben is. Nem olyan nagy dolog ez szerintem.
Ezen kívül a szemét kezelése nagyon gáz a szállásokon is és az éttermekben is. Csak úgy oda van hányva valahova és ez a valahova nagyon közel van általában a recepcióhoz vagy az éttermekben és ebben a melegben van szaga is.
Szinte sok helyen oda szemetelnek ahonnan esznek, legalábbis kissé ez az érzése az embernek.
Tegnap is egy útszéli nyitott étteremben is asztalt kellett cserélnünk de nem csak nekünk mert az egyik részén egy paraván választotta el az asztalokat a kanálisparton érlelődő konyhai szeméttől..
Ezek alap és nem egy-két helyen előforduló problémák.
Mondjuk még nem kaptam semmilyen fertőzést sem a fürdőben sem ételtől, de túl finnyásoknak nem ajánlom..
Nem értem, hogy itt élnek ezen a tényleg gyönyörű szigeten is pl. ahol a bungalok környéke és a part meseszép, elegyengetik a homokot is a parton reggelente, de ha már kicsit eltávolodsz a parttól és a bekötőúton elindulsz a betonút felé akkor annak miért kell úgy kinéznie mint a Putrinka utcának?
Nem az az oka, hogy ne várjak európai színvonalat Ázsiában mert ez ugye nem az, ill. kicsi országunkban is lehet látni ritka szutykos dolgokat bár nem ennyire általános.
A filippinók is szegények de ott nincs ilyen szutyi!

Aki ezt el akarja kerülni menjen 2000-3000 bathos szálláshelyre!

Peace!