Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Háborgó

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Európa Salzburgja 2008.07.15 07:01:00
A napokban a mediterrán hangulatok városában, vagy ahogy az egyik innen elszármazott, nem túl okos közjogi méltóságunk nevezte, Európa leendő Salzburgjában, Pécsett jártunk. Utunk célja konkrétan az ivás volt, de ha már ott voltunk, körbenéztünk egy kicsit a 2010-es Európai…..
Háborgó 2008.08.15 18:10:30
Néhány apróság, ami pécsiként szúrja a szemem:
1. Valamikori 508as iskola épületének lebontása. Műemlék épület volt(nem is műemlék inkább a háború alatt betöltött szerepe miatt volt fontos épület), most lebontották és, ha jól emlékszem Lidl épül a helyére. Ebből lesz ám kultúra. Ha valaki szólt, hogy nem kellene lebontani a válasz az volt, hogy az új épületre is ki fogják rakni az emléktáblát.
2. A magasház. Tudtommal 2004-ben felújították belülről, ismétlem belülről. Kívülről meg kit érdekel, hogy a fémlemezek-erkélyek leszakadoznak? A Média Marktos óriásplakát úgyis eltakarja a felső 6 emeletet. Ismét adtunk a kultúrának.
3. Az iskolák helyzete (személy szerint a Széchenyi bezáratása, ami a leginkább fáj): Több iskolát megszüntetnek, összevonnak. Az a néhány ezer gyerek hol fog tanulni? Széchenyi István Gimnázium 152. tanévet kezdi ősszel, lehet hogy az utolsót. És miért akarják összevonni mással? Talán a több száz éves épületért, ami a város szívében van. Remek McDonalds, vagy bevásárlóközpont lehet a helyén. A politikusaink kaszálnak és tömik a zsebüket. Készülünk 2010-re és addig próbálnak mindent pénzzé tenni aztán, ha eljön az idő lemondanak.
4. Természetesen a Zsolnay szobor körüli körforgalom egy külön szám, télen kezdték építeni, dec. 18-ra kellett volna elkészülnie. Ehelyett február közepére átadták és még mindig dolgoznak a járdán. És ezek csak az engem személyesen érintő dolgok. Hajrá Pécs!