Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2x18

24 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi szösszenet Bicikli 2018.08.02 06:45:16
Megérkezett a bicikli:) Kiderült, hogy annyira nem is volt szétszedve, mint azt az előzetesből engedni lehetett. A kormány rajta volt, csak egyenesbe volt állítva, az ülés is, csak a pedálokat kellett fölszerelni, szóval cool:) Egy szép vasárnap délután elmentem vele cukrászdába, halmoztam az…..
Ha minden jól megy, akkor ma megérkezik a biciklim:) Juhijj:) Jó ideje vágyódom egy női kerékpárra. Egy rendesre. A legfontosabb szempontok:  kicsi legyen (kissé mélynövésű vagyok), +ne legyen egyenes a kormánya, mert egy mountain bike bicikli kormányának nézésétől is beáll a hátam. Megelégelve…..
Napi szösszenet Ember tervez 2018.06.29 07:21:08
Próbálnék én tervezgetni, na de minek.. Ma jönnek tesómék, így pár nappal ezelőtt kértem a párom, hogyha tud, akkor ma később menjen dolgozni(terv 1), de sajnos nem tud. Legalábbis akkor ez volt a válasz. Így aztán tegnap a legfontosabb tennivalókat megcsináltam.(Picifiam, ezúton is köszönöm, hogy…..
Egyetemistaként a legfontosabb szempont mosogatószer vásárláskor az ár volt. Szerencsére nem messze az albérletünktől volt egy diszkont, így ezt a feltételt nem volt nehéz teljesíteni.  Aztán amikor keresővé váltam, egyre fontosabb lett az ár-érték arány is, a francnak volt kedve hetente újabb…..
Szombat este lettem figyelmes az alábbi hírre: Szándékosan szennyezett tejtermékekre figyelmeztet a Nébih. A cikkben semmi konkrétum, ami persze nem az adott orgánum hibája, a NÉBIH adott ki ilyen szűkszavú, gyakran sejtelmesnek titulált közleményt. Nézegettem más oldalakon is, sehol semmi…..
Vasárnap szavaztunk.  Személy szerint elkeseredtem.Nem, alapvetően semmi bajom nem lenne azzal, hogy a Fidesz nyert. Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb párt a többinél.  A  kétharmaddal annál inkább. (Teljesen mindegy, hogy milyen pártról van szó.) Ilyen hatalom megszerzése bármilyen…..
Napi szösszenet Költözködés 2018.03.31 08:29:00
Ha visszagondolok, életem szüntelen költözködésből áll. Persze lehet, hogy ezt csak az elmúlt időszak megpróbáltatásai mondatják velem:) Az első komolyabb költözködés a gimis kolesz volt, az még egész megrázkódtatás mentesen alakult, legalábbis nem emlékszem rá, hogy…..
Napi szösszenet Nagypéntek 2018.03.30 09:51:14
Ez a második éve, hogy a nagypéntek is munkaszüneti nap. Már akkor sem szerettem és most sem szeretem. Ez jelenleg úgy néz ki, hogy csütörtökön már el kell menni bevásárolni, hiszen pénteken nincs nyitva bolt, + igyekszik az ember a húsvéti nagybevásárlás egy részét letudni. Majd szombaton is…..
Napi szösszenet Posta 2018.03.21 04:28:43
Mivel az utóbbi időben ismét hatalmas visszhangja van annak, hogy a hirtelen ötlettől vezérelt utalvány ajándékozást le tudja-e bonyolítani, azaz ki tudja-e időben kézbesíteni a posta, gondoltam időszerű, ha három csodálatos élményemet leírom a szívemnek oly kedves szolgáltatóról. (Mert ha leírom,…..
Ma megjelent a Díványon egy cikk, ami azt taglalja, hogy az mennyire tré már, hogy a pasiknak ciki a fogyókúra. Mer' hogy nem utasíthatják vissza a kaját arra hivatkozva, hogy ők most fogyóznak. És buzinak nézik őket, ha elmennek csoportos órára. Pont tegnap dühöngtem ki magam az egyik legjobb…..
És ha már szeptember, akkor iskola:) Van egy furcsa perverzióm, szeretek iskolába járni. Így aztán mikor milyen képzésen veszek részt, de szinte állandóan padban ülök. Remekül kizökkent a hétköznapok fásultságából, új emberekkel találkozom, és azon túl, hogy 'fűtenek rám' (háhh, de sokszor…..
2013 óta mást se lehet hallani az ellenzéki pártoktól és -ról, minthogy össze kell fogni. De mi veletek nem. Így nem. Majd akkor, ha.. Bele is rokkantak csúnyán. Azt gondolná az ember, hogy még egyszer nem futnak bele ebbe a pofonba. Aha. Itt van 2017 ősze. Most tegye fel a kezét, aki ismertetni…..
Épp ingatlan adás-vétel kellős közepén járunk, ingatlanirodákat is igénybe véve, így szinte minden estére jut egy ügynök. A tegnap esti ügynök megtestesítette mindazt, amit ha könyvet írnék az értékesítés trükkjeiről (kismillió+1. sorszámmal), akkor azt a fejezetet, hogy hogyan NE, egy az egyben…..
Ez csak egy rövid bejegyzés, mert kicsit el vagyok úszva, de majd bepótolom az elmaradt időszakot némi élménybeszámolóval..  A bejegyzés apropója: a napokban voltam orvosnál és a váróteremben ott ült Balázs Fecó (általam igen tisztelt) művész úr is. És akkor hirtelen felrémlett az idei nyár…..
Napi szösszenet A boltosokról 2017.08.10 09:52:36
Eredetileg arról akartam írni, hogy rettenetes, ami a kereskedelemben megy. Hogy tortúrának érzem a napi bevásárlást a közeli normál méretű boltban. Mert a felvágott pultban álló hölgy a kedveskedést összekeveri a személyeskedéssel. /Ááá, 40 dkg frankfurti kevés lesz a levesbe - közben…..
2x18 2017.08.10 15:59:40
@Burpi Turpi: Jelenleg nem tudok másik boltba menni, ez van. A száraz pékáru a piacon sajnos itt egy létező jelenség, nem vagyok újpesti. És igen, a boltos van a vevőért. Ebben teljesen igazad van. De amíg "csak" boltosról beszélünk (és úgy is gondolunk rájuk), és ez a "csak" szabadon folytatható ("csak egy takarító", "csak egy villanyszerelő", és hallottam ezt már "csak egy orvos"-sal és "csak egy jegyző"-vel is, szóval ne gondoljuk, hogy egy-egy szakma, munkakör, hivatás megítélése iskolai végzettség függő), addig talán ő sem akar a "szakma csúcsa" lenni. Becsüljük már meg egy kicsit egymást!
Előzmények: Tavaly augusztus óta (és ez a minimum) rágom a párom fülét, hogy bővíteni kellene a csapata létszámát, mert ezt így nem fogják bírni szuflával, nagyon nem. Először januárban adott fel hirdetést, de az csak amolyan 'nyugodjon le az asszony' jellegű volt, jól érzékelhetően nem nagyon…..
2x18 2017.08.03 08:51:43
Ma megjelent egy bejegyzés ezt a témát boncolgatva.
szakemberhiany.blog.hu/2017/08/01/szakemberhiany_544
Mivel ott nem tudtam kommentelni, így itt teszem meg pontokra szedve:
-Nem veszik fel a pályakezdőt mert nincs tapasztalatuk: minden hirdetésünkben benne van kiemelve, hogy pályakezdők jelentkezését is várjuk. Ugyanis egy pályakezdőnek még nincsenek rossz rutinjai, sokkal egyszerűbb a jó gyakorlatot elfogadtatni vele, mint egy idősebb szakival.
-Fizetetlen szabadság a téli időszakra: határozatlan munkaidőre keresünk, mert az építőipari munkák már régen nem csak a nyári főszezonra szólnak.
-Nincs rendes bejelentés és táppénz: kollégát bejelentünk, mivel veszélyes az építőiprai munka. Sőt! Kockázati biztosítást is kötünk rá.
-Elvárások egy pályakezdőtől: nincsenek ilyen elvárások, ld. egyes pont. Az mondjuk jó, ha egy tervrajzon el tud igazodni.
-Az elküldések:mi még senkit sem küldtünk el. És az ismerettségi körömben sem. Egy esetről tudok, amikor notóriusan nem akart a kedves munkavállaló dolgozni, egy héten 5X kellett a főnökének helyette is a horonymarót berregtetni, mert ő azt annyira nem kultiválja.
-Vállalkozók hozzáállása: már rég nem üvöltözünk, ez a korosztály jellemzően már finoman vért szív az üvöltözés helyett. Másként szocializálódtunk.
EREDMÉNY: nincs, azaz nincs jelentkező, segédmunkásnak is csak horrorösszegért. És ez ebben a formában nem igaz, hogy nem kedvelt az építőipri oktatás, vannak fiatalok, akik azzal a lendülettel, hogy megkapják a papírjukat, már utaznak is külföldre.
2x18 2017.08.03 13:39:00
@Seltom: Csak és kizárólag gyenge- és erős áramú rendszerekkel foglalkozunk, az ismerettségi kör is. És sajnos sem villanyszerelőt (akár olyat is, aki félbehagyta tanulmányait), sem segédmunkást (falat vésni és létrát vinni) nem lehet találni:( Vidéki ismerőseim hegesztőt nem találnak, úgyhogy a probléma valószínűleg nem csak Budapestre korlátozódik.
1. Már a húgom (aki öt évvel fiatalabb nálam) barátnői is a munkahely, család, háztartás szentháromság nyűgeiről panaszkodnak, ha néha elmerengünk egy pohár bor mellett. 2. Trendi ruházati boltban az eladófiú hangos 'Csókolom!'-ot köszön. (Nem, nem 'Keziccsókolom'-ot, az bőven más kategória..)  3.…..
2x18 2017.08.03 09:02:07
@Hortenz: Az valóban gáz és neveletlenség.
2x18 2017.08.02 08:36:23
@NagyVonalakban: nem nyafogás volt, egyszerűen csak tények, ha elfelejteném:) De tényleg szeretem a koromat:)
2x18 2017.08.02 08:37:30
Napi szösszenet Újra futok! 2017.07.21 12:01:18
Tegnap este bátor voltam és elmentem futni! Hogy milyen volt? Remek! Furcsa bizsergés, amikor kihalásztam a szétfutott edzőcipőm a láda aljáról, előkerestem az MP3 lejátszómat, felcsatoltam a karórámat (perc alapú edzéstervet futok régóta, ahhoz meg kell), az izgatottságtól szépen emelkedett a…..
Tegnap volt a vizes vb megnyitója. Már hónapok óta hangolódunk. Napról napra emelkedő büdzsé. Blöff látványtervek. Rolling Stones helyett Emeli Sandé. Aztán ő sem, helyette Cee Lo Green. Lassan avagy el sem készülő helyszínek. Azok is rosszul. Háborgó mentősök és nővérek. Megalázott…..
Tegnap reggel az X. kávém kortyolgatása közben történt az eset. A házban kőművesek dolgoznak. Lakó jön le a lépcsőn, kőműves srác illedelmesen köszön, lakó még csak fel sem néz, úgy megy tovább.  A srác kiborul, mondja nekem, hogy ez biztos azért van, mert cigány. Mondom neki, nem azért. De,…..
Napi szösszenet Édes-bús 2017.06.29 09:30:30
"Tihanyi levendula fesztivál", "Levendula Szedd Magad", "..az óriási érdeklődésnek köszönhetően szombat estére elfogyott a levendula..", "Pannonhalmi Levendulanapok"  Még megboldogult ifjúkorunkhoz fűződik a történet. Budán laktunk négyen egy hatalmas albérletben. A lakás tényleg nagy volt,…..
Napi szösszenet NYÁR VAN!!! 2017.06.28 11:01:47
Este még tele voltam tervekkel, aztán reggel az első, a második, majd a harmadik kávé után is csak lődörögtem. Konyhába be, konyhából ki, szobába be, szobából ki, már ahhoz sem volt túl sok kedvem, hogy a pizsamát levegyem és felöltözzek. Aztán a reggeli zuhany valamicskét javított a helyzeten, még…..
De majd lassan témát váltok, kisdobos becsszó:) Az utóbbi időben (egy hónapja? két hónapja? passz..) nincs olyan nap, hogy valahol ne jelenne meg egy "jesszusom" jellegű írás a magyar eü, azon belül is a kórházak siralmas állapotáról. Az orvos/nővérhiányról? Nem. A berendezések elavultságáról?…..
Persze, csak ha minden flottul megy, a várandósság és a szülés is.  Négy napja röppent föl az ötlet, hogy szülés után 24 órával hazaengednék a kismamákat a babákkal együtt. Csak akkor, ha minden rendben van. Csak akkor, ha a kismama kéri. És nem, még véletlenül sem költségcsökkentés céljából.…..
2x18 2017.06.26 21:30:28
@Stefan_Schneider: Félek tőle, hogy itthon nem lesz nővér, aki házhoz megy, max. a védőnő egyszer, max. kétszer, ahogy eddig is.
2x18 2017.06.26 21:32:15
@Figyel Castro: Iiigen, de kiderült, hogy egyáltalán nem volt akkor még tejem. Egy pici sem. Nyomokban sem. A picifiam meg folytaon sírt, ordított és üvöltött, mert éhes volt.:(
2x18 2017.06.26 21:35:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez teljesen igaz, ráadásul a dokik, a szülésznők, és a "női" ápolónők teljesen normálisak voltak, pedig ők sincsenek túlfizetve..