Regisztráció Blogot indítok
Adatok
futyimahelyen

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha talán nem is mindenki, e blog olvasói biztosan tudják, hogy az új médiatörvény július 1-től már alkalmazható az internetes és nyomtatott sajtótermékekre is. A reakciókat látva, most megpróbálunk tisztába tenni néhány dolgot az új szabályozással kapcsolatban.Abban…..
futyimahelyen 2011.07.01 17:36:26
Aki mostanában járt growshopban, bizonyára már találkozott a Cannabis Kultusz című folyóirattal, aki nem, az vegye az irányt a VI. kerület felé, ott elég sűrű az egy négyzetméterre jutó termesztőboltok száma, én az MGTSZ-ben kaptam fel egy példányt ingyen. Sosem értettem,…..
futyimahelyen 2008.09.01 16:38:10
uccsó kommentem tényleg, mert elég parttalan vita/üzengetés zajlik - bár az szembeötlő, h az általam felvetett gondolatokra, kérdésekre* egy válasz sem érkezett, csak a gecin meg a faszon lovagoltok (muhaha).

Lovag, akinek azt mondom:
"mégeccer hangsúlyozom: nekem semmi bajom a ződdel, sem azokkal, akik szívják, mint a 3 hónaposak az anyjuk csecsit. azzal van problémám amikor ilyeneket vet valaki a klaviatúrára, h "A lényeg, hogy terjedjen az ige minél több csatornán."(hejhó, ez csak az én szememet szúrja?) ill. ha a tiedtől/tietetekétől bármennyire eltérő véleményt kapcsiból "elutasítotok."

"rátok (ránk) veri az egészet: mi kezdtük, ő a sértett." miből következtetsz arra, h én lennék a sértett? most komolyan...(ez nem egy ironikus kérdés, hóttkomoly vagyok)

Bergeroth:
"Nem vagy képes felfogni, hogy a belépő kommented egy lenéző, ostoba, nagypofájú beleugatás volt."
másodszorra is: Í G Y V A N .
"Nem vagy képes elviselni, hogy ezek után jön pár kommentelő és ugyanilyen stílusban válaszol neked."
É R T S D M Á R M E G H O G Y L E S Z A R O M M I L Y E N S T Í L U S B A N V Á L A S Z O L N A K.
diwat normális stílusban kommentelt. igen v nem? így minősítették a rekommentekben: dilettáns, nörd, primitív, csőhülye. igen v nem?
kérdés: ezek után az a probléma, h én 'geci, fasz, kibaszott'-ozom? az igazán mulatságos lenne, nem gondolod?

retrorepro:
az aberrációid nem nagyon tudnak meghatni. (és meglepni sem igazából :DD)

a trágárságról olvasd már el a szájbakúrt linkelt és cikket.


*
1."Ugye érted, hogy más az, magaddal tenni valamit[...]"
ki tudod az jelenteni, h ma mo-n mindenki tudja, h mi magának rövid- ill hosszútávon a jó? mert amíg nem, addig ne akarjál senkit meggyőzni az - állítólagos - igazadról és ne akarjad, h "terjedjen az ige minden csatornán", mert különben ugyanott tartasz, mint h "egy-több gyereket kihasználsz, gyalázol és egy életre tönkreteszel?" (rr válaszát továbbra is várom)
2."[...]hogy változtass az én életemen." vs "A lényeg, hogy terjedjen az ige minél több csatornán."
egy cseppnyi ellentmondást se érzel?(56 válaszát továbbra is várom)
3.a "A lényeg, hogy terjedjen az ige minél több csatornán." mondatban semmi offenzív, szektás, messianisztikus felhangot nem érzel/éreztek? (az éterbe kiáltom)
4."-Miből gondolod, hogy jogod van megtiltani, hogy alkalmanként ne szívjak el egy kis füvet?" nem gondolom, h bármit is lenne jogom megtiltani neked.

ellenben azt gondolom, h ahhoz nincs jogod - igazából nem is jogod, hanem erkölcsi alapod - hogy másokat vminek a jóságáról győzzél meg, amiről még te sem tudod hogy jó-e.(lásd az előzőt)

természetesen a kérdésekre való válaszadás fakultatív, nyugodtan összedolgozhattok, mert eddig a sablon picsogáson, 56 egyetlen értelmes kommentjén, valamint rr netes kalandozásán :DD kívül nem sok konstruktívat sikerült összehoznotok.

és mégegyszer; ez a mantra lebegjen a szemetek előtt: "A lényeg, hogy terjedjen az ige minél több csatornán." (szomorú? nevetséges? már magam sem tudom... de a nagyobb baj, h ti sem)

(csak akkor reagálok, amennyiben a kérdésekre válaszoltok. tulképpen mindenki akkor járna a legjobban, ha ez nem történne meg)
futyimahelyen 2008.09.01 19:54:03
"Ha így lenne, tán még igazad is lehetne, bár akkor sem lenne sok közöd hozzá." nana. ezt te sem gondolod komolyan, ugye?

"Míg az egyik gyógynövény, számos pozitív élettani hatással, addig a másik egy - a szervezetre kifejezetten káros hatással bíró - haszonnövény." a másikat ezért próbálják minél inkább kiszorítani, csak ugye a nagy biznisz megeszi a kis elveket.

"Míg az egyik gyógynövény, számos pozitív élettani hatással" na ez az, ami nem tetszik. ez baszottul csak az egyik oldala az érmének. (esetleg: 'számos pozitív és számos negatív élettani hatással.' nemde?)

"hanem az egész társadalomnak közös érdeke az, hogy korrekt tájékoztatás legyen" az egyoldalú tájékoztatás az nem korrekt tájékoztatás, imho.
csak egy (1!) cikket linkelj be a blogról, ami a fű káros hatásaira hívja fel a figyelmet. (nyilván úgy gondolják az oldal szerkesztői, hogy a prevenciós előadások az egyik oldal, míg ez a másik. de. de itt egy egészségre ártalmas (nem, nem demagógia) szerről beszélünk, ezért szerintem kiemelten fontos mindkét oldal reprezentálása. vagy tévedek?)

"a SZINTE teljesen veszélytelen marihuánát ne üldözzék törvényi eszközökkel, mert semmi sem indokolja." dehogynem. a mondat második szava teljes mértékben indokolja.

ezt majd te legitimálni próbálod azzal, h az ember, mint önálló entitás el tudja dönteni, h mi a jó neki. de ezt komolyan így is gondolod? képesek vagyunk eldönteni, mi a legjobb számunkra? mert én nem hiszem. mi a megoldás? fingom nincs. (na, ez most nagyon patetikusra sikeredett... :))

"Teljesen átlagos, békés emberek vagyunk, családdal, munkahellyel, normális emberi értékrenddel[...]" ezt nem is gondoltam másként

és akkor néhány kiragadott mondat egy/az orvosi hetilapból: (és ne, nem akarom a kommentekben a demagógia, propaganda szavakat látni, és nem kötelező összeesküvés-elméleteket gyártani.)

"Mindenekelőtt le kell szögeznünk, hogy a szer emberen is dózisfüggő effektust mutat."
"A THC hatásmechanizmusa tulajdonképp mindmáig ismeretlen, annyi azonban bizonyos, hogy együtt jár a központi idegrendszeri kolinerg neuronok aktivitásának csökkenésével."
"Fentieken túl még további, valóban komoly orvosi ellenérvek is vannak, melyeknek alapján a marihuána teljes körű legálissá tételét egyértelműen el kell utasítanunk. A teljesség igénye nélkül a következőket kell és lehet megemlíteni:

a) A THC átmegy a placenta-barrieren, ezért fennáll a magzat károsodásának veszélye. (Az Egyesült Államokban például a terhes nőknek mintegy 15%-a használ kisebb-nagyobb mértékben marihuánát!)

b) Nem ismert, hogy vajon a krónikus cannabisabúzus az agyfunkciókban tartós defektust okoz-e, mindenesetre a szer krónikus adagolása állatokban a hippocampus tartós károsodását váltotta ki.

c) Ismeretes, hogy fiatalok (serdülők) rendszeres marihuána-fogyasztása igen gyakran prediszpozíciót teremt más, keményebb szerek abúzusára (8).

d) A legújabb, jelenleg is folyó vizsgálatok szerint nem zárható ki teljes bizonyossággal a szer genetikai károsító hatása sem, különösen krónikus, hosszan tartó élvezet során." [
fu.web.elte.hu/drogeria/cikk/0060oh20010415.html]

ellensúlyozásra:

"Mostanában is zajlik a vita a növény gyógyászati célú alkalmazása körül; a cannabis több orvos véleménye szerint alkalmas (többek között) a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépő táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a glaukómás betegek szemében az intraokuláris nyomás csökkentésére. A cannabis gyógyászati felhasználása mellett érvelő oldal nyomására ma az orvosok az USA több államában kísérleti jelleggel írhatnak fel cannabist a betegeiknek." [hu.wikipedia.org/wiki/Kender#A_marihu.C3.A1na_eg.C3.A9szs.C3.A9g.C3.BCgyi_hat.C3.A1sai]

bergeroth:
ejhhh... :(((

bergeroth 2008.08.28. 13:48:24 ...csőhülye...
futyimahelyen 2008.08.28. 17:44:02 az én első kommentem

---
Várható volt, hogy a nézettségi versenyben sorra alulmaradó TV2 elkezdi kihajigálni azkat a műsorokat, amiket rohadt drágán gyártat, és nem hozzák a megfelelő számokat, így nem csoda, hogy távozik a képernyőről az Igazság ára, a Liptai Claudia Show, a Médiacápa, a Mi kérünk…..