Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Irma

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Regéltünk már párszor itt a Wizz Air egyre last minute-ebbe hajló árazásáról, (a legsokatmondóbb diagram ebben a posztban van), most azért sasoltunk körbe, hogy vajon az általában méregdrága nyaralójáratoknál is akad-e lehetőség az utolsó pillanatos turkálásra. Jelentjük, akad, a jövő heti Mallorca…..
Szabó Irma 2017.06.23 11:53:49
@László Somogyvári: Az okostojásoknak mondjuk azzal is volt gondja, hogy „hasamra ütök”, felületes, vagy értelmetlen, alig kivitelezhető ötletekkel is előállt a szerző. Mert bele lehet zsúfolni 3 napba Mallorcát, vagy Krétát, vagy 8 napba a két hatalmas görög szigetet és még Santorinit is, vagy Nisyrost, meg, ami útba esik…:) Csak nem lazán, gyorsan és könnyedén! No, és van értelme…? Elég csak a térképre ránézni! A 8 napból pl. csak Santorini és Rodosz között kellene legalább 16-20 órán át hajózni decken, de lehet fejenként akár már 85+ €-ért is venni kabinjegyet!:)
Tavaly megjártuk Görögországban a Kükládok szigetcsoportot, de egy pár napos nyár eleji kiruccanást akár a poszt elolvasása után is össze lehet ütni. Számításaink szerint két főre (költőpénz nélkül) 200 ezer forintból kijön egy július eleji négynapos kirándulás, ha merészek vagyunk, és olyan…..
Szabó Irma 2017.06.23 11:29:24
Néhány észrevétel, mert hemzseg a pontatlan infóktól az írás:

A Kikládok szigetcsoport lakott szigeteinek száma 23, és összterülete majdnem 2600 km2. Nagyon ügyes volt a posztoló és társasága, hogy ezt mind megjárták 1-2 hét, vagy egy nyár alatt!;) Szerencsésebb lett volna úgy fogalmazni, hogy jártak 2-3, vagy néhány kiklád szigeten!

Számok…A költségek lehetnek kedvezőbbek is korai tervezéssel!Az FR athéni jegyára 20 ezer Ft-ért júliusra teljesen jó; a komptársaságok is akcióznak és számos belföldi járattal lehet sok szigetről Athénig, Szalonikiig repülni 5-39,30 €-s promóciós jeggyel;időben, nem május végén foglalva. Ráadásul pl. egy Milos és Athén repülőút mindössze 30-35 perc és még a hazafelé tartó gép is elérhető, mivel 3-4 járat közlekedik naponta. Idén egyébként az Aegean pénteki gépével el lehetne csípni a 17 órakor induló sifnos-i hajót.

A görög szigetek, vagy akár a Kikládok sem kombinálhatók egymással végtelenül, könnyen és simán, ahogy itt sugallva van. Nagyon nem! Elég csak megnézni egy komp menetrendet: a Kikládok sem járhatók át korlátlanul!

Sifnos: 2 nap alatt tényleg be lehet járni, ha csak végiggurulunk az aszfaltozott úton. Ha maga, a sziget is érdekel, és a strandokon is szeretnénk időzni, akkor nem! Július közepétől hazárdjáték nem lefoglalni előre az autót! Akkor már zsúfolt a sziget! Milos nem különben! Az ismeretlenségük relatív…
Az ottani velencei Kastro annyiban tipikus, és kiklád-tipikus, hogy velencei és fehérre festettek a házak, de ennél több érdekességet lehetett volna róla megemlíteni akár csak egyetlen összetett mondatban is, ha a szerző felkészült volna. A Kastro „sarkában” az nem egy vén világítótorony, hanem az Epta Martyres nevű kápolna, ami a sziget egyik fontos, ismert, sokat fotózott szakrális szimbóluma! Nem igényelt volna sok kutatást, ha már utazás előtt nem szántak rá időt, és felfoghatatlan, hogy ez így kikerült ide…!
Faluszerűség, balra lenn… Hát, igen!:) Úgy hívják, hogy Heronissos. Egy szép öblű halászfalu 2 csodás, öreg psarotavernával, édes vizű zuhanyzóval a parton, és egy régi keramikus műhellyel. A dombtetőn az Agios Georgios monostor áll.

Milos: Azért is „megér egy kört”, mert a partvonala egyedülállóan változatos: kb. 70 pompázatos stranddal büszkélkedhet. Nagy részük magán viseli a vulkanikus múlt jegyeit, mint, ahogy az egész sziget. Tehát Sarakiniko szikláit sem mészkő alkotja, ahogy itt szerepel, és, ami üledékes kőzet, hanem magmás kőzet: vulkáni tufa és habkő… Elképesztő, na!;) Kár, hogy ennek sem sikerült utánajárni! Kár ezért a felszínes, pontatlan posztért ezekről a szép helyekről! Főleg, ha ennyire a szerző szívéhez nőttek ezek a szigetek. Igaz, nagyon sok kiklád szigeten jártak, nem juthatott idő az elmélyülésre!:)

Végül, érdekelne az is, hogy mely, vagy hány „ótvar” görög szigeten járt a poszter? A kikötő pedig „ápoltságban”hasonló a kamaresihez szinte minden kisebb, vagy nagyobbacska görög szigeten.