Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdamJensen

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társaságunk a mai napon a következő közleményt jelentette meg az Országos Sajtószolgálaton keresztül: A Szkeptikus Társaság Egyesület és az Átlátszó.hu közös oknyomozó munkája feltárta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium jogelődje 2013-ban 490 millió Ft támogatást ítélt meg egy olyan…..
AdamJensen 2017.07.20 14:20:28
@Gegő Géza:
Ez vicces. Kijelented, hogy van egy módszered, amivel vissza tudod nyomni a levegőt a palackba munkavégzés nélkül, de nem mondod el hogyan. Ennél még az én ötletem is hihetőbb, hiszen nyíltan kimondtam, felvállaltam, hogy dzsinnt fogok használni. Innentől az ötletemet már bárki felhasználhatja, még te is, tökéletesen szabadon. Nem kérek jogdíjat, se szabadalmi oltalmat, se pénzt a tervekért senkitől. Látod, ez a különbség köztünk: te a hasznod félted, én viszont az ermberiség szolgálatában a világ elé tárom a találmányom. Undorító! :D
AdamJensen 2017.07.21 10:27:19
@Beer Monster:
Asszem valami olyasmit magyaráz, hogy van egy hengere ("1 literes tér"), amiben mondjuk légköri nyomású gáz van. Ebbe egy nagyobb nyomású palackból további gázt vezet, ami munkát végez a dugattyún. Azt pedig nem akarja elmondani, hogy hogyan növeli meg újra a nyomást a palackban (munkavégzés nélkül), szerintem azért, mert elképzeléses sincs.
Valami olyasmit vélek kiszedni a kommentjeiből, hogy egy időre nagyobb nyomás lesz a hengerben, mint a palackban, és ez majd visszanyomja neki. Én sem értem.
Egy dunaújvárosi, salakfeldolgozással foglalkozó cég, a Halna-Duna Kft. 2012-ben pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, "Állandó mágnesek között ébredő erők munkavégzését felhasználó…..
AdamJensen 2017.06.30 07:02:35
@midnight coder:
Azt soha nem állította senki, hogy lehetetlen olyan gépet készíteni, ami LÁTSZÓLAG a semmiből termel energiát, csak azt, hogy egy szerkezetből soha nem fog több energia kilépni, mint amennyi belépett, tehátaz univerzumba "új" energiát lehetetlen bevezetni. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet megtrükközni valahogy a fizikát és olyan forrásból energiához jutni, ami nekünk kvázi ingyen van, de többletenergiát előállítani jól megalapozottan esélytelen.

Nem feltétlenül értem, hogy Einseteinnek, a fénynek és az E=mc^2 képletnek mi köze a radioaktivitáshoz, vagy ezen jelenség energetikai kihasználásához, vagy ahhoz, hogy szerinted a tudósok Einstein előtt azt gondolták, hogy csak szenet égetve lehet energiához jutni, de inkább elengedem. Nem vagyok fizikus, és úgy veszem ki te sem, így azt hiszem a dolog így is-úgy is megreked majd ezen a pongyola szinten.