Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smersh

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehet a jelentkező, ha egy nem egyértelműen megfogalmazott feltétel miatt nem veszik fel egy felsőoktatási intézménybe? Pereskedhet, panaszkodhat, talán igazat is adnak neki valamilyen fórumon. A Zugügyvéd szerint mindez hiába, a küzdelem nem sok gyakorlati haszonnal kecsegtet.…..
smersh 2006.12.07 01:09:47
(Jájjistenemistenem!) Kedves Buzz Lightyear! Tegyük fel, hogy társat keresel (mint tudjuk, megtaláltad, de ez most egy példa, oké?). Mondjuk, hogy 165 cm vagy és náladnál alacsonyabb párra vágysz, érthető módon. Feladsz egy hiredtést. Mit fogsz tenni, amikor a hirdetésedre - az abban foglaltak ellenére, vagyis, hogy max. 160 cm magas és értelmes nőt keresel - jelentkezik Mása, a 2 (két) méter 20 (húsz) cm magas ex-KGB-s smasszernő? Elárulom: nem válaszolsz neki, mégpedig főként két okból: 1. magasabb, mint 160 cm; 2. nem lehet túl értelmes, ha a leírtak ellenére mégiscsak bepróbálkozott nálad. (A harmadik ok az lenne, hogy ha mindezt közlöd vele, megesz reggelire - de ez más tészta. :D) Na ugye! Más: Könyörgöm, árulja már el valaki legyen olyan drága, hogy igaz-e az, hogy aki magas, az szükségképpen hülye is, míg minden (mondjuk) 170 cm alatti ember lángelme? Továbbá: hogy valaki nem azért jelentkezett az RTF-re, hogy kocsmai bunyókat rendezzen le, az oké. (Csak ez nem azt jelenti, hogy nem kaphat erre parancsot, muhaha!) Mivel azonban az onnan kikerülő tiszt lesz, így könnyen megeshet, hogy az embereinek viszont ez is a dolga lenne. Namármost mit mondana az ilyen tiszt a rendőreinek, hogyan rendezzék le hatékonyan, biztonságosan, de főleg törvényesen az ilyen eseményeket, ha ő még ilyet soha nem csinált?! Utánaolvasna? Megnézné egy Chuck Norris filmben? Mert a sulin azt megtanítják, hogy mit ír a törvény arról, hogyan kell ezt csinálni, csak a kocsmai balhézókra nem jellemző, hogy törvényeket olvasgatnának, így aztán ők nem is igen tudják, mi lenne részükről a törvényes reakció: márpedig innentől kezdve bukik a mutatvány... Amúgy nekem tökmindegy, mekkorák a rendőrök, de nem ez a lényeg: van egy felvételi követelmény és aki az abban meghatározottakat nem éri el, annak viszlát. Akinek nem tetszik, pereljenek: az ügyvédeknek is élniük kell valakikből... :)))
Az alábbi, kisé sután megírt levelet a Zugügyvéd azért teszi közzé, mert sokan nincsenek tisztában, hogy a blogolás jogilag igenis veszélyes lehet. Óvatlanul vagy szándékosan számos jogszabályt érinthet egy bejegyzés, a személyhez fűződő jogok megsértésétől a…..
A Zugügyvéd nem híve a névtelen feljelentéseknek, de sajnos nem véletlenül vezették be a védett tanú intézményét. Az alábbi leírásból azért gyanítható, hogy az ártatlan gyermek több volt, mint egyszerű fogyasztó. Üdvözlöm! Internetezés közben akadtam az ön blogjára és…..
A Zugügyvéd egy korábbi hozzászólást emelt ki a bírói karral kapcsolatos érdekes gondolatok miatt. Régi közhely, hogy a szubjektivitás , és az élettapasztalat hiánya mennyire közrejátszik egy-két abszurd ítélet meghozatalában. Vajon tényleg megoldás lenne az angolszász…..
      A Zugügyvéd kiszúrt egy jogszabályt, ami igencsak elbújt az új törvények között. Vajon mire szolgálhat az az ügynökség, amelynek a tagjai a diplomáciai védettségnél is több jogokat élveznek, mentes az adók és vámok alól, helyiségei és…..